Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Sunday, July 29, 2007

when PRICE charts are not enough.

I Teknisk Analys skall man I bland fokusera på vad som INTE händer I stället för vad som händer.
I min sista blog använde jag bland annat Microsofts break out i en argumentation för att vi kanske var i en ny och explosiv uppfas efter en viss tids tvekan.








Men låt oss se vad som hände.
Först ett break out, sedan ett par dagar över den gamla toppen – och så en kraftig avvisning och 5 dagar med kraftigt fall.
Det var ett break out failure av magnitud och en fingevisning om att ett bullscenario antagligen inte är att förvänta när allt kommer omkring.


Vi fick mycket riktigt ett break out (ellipse) över två närliggande toppar samt en viktig topp från 2002. Detta kunde ha varit det breakout vi väntade på för Nasdaq indexet och en möjlighet för indexet att ta förartröjan i närstående uppgång. Frågan är om detta scenario fortfarande är aktiuellt?

Men låt oss se på några Danska aktier innan vi fortsättte med att studera utlandets aktie index





Låt oss börja med APM ovan:
Efter flott break out ur stigande kil och all time high, är det dags för TEST av dessa break out nivåer.
Vad som hänt, är att vi först brutit igenom uppåt, en motstånds nivå.
När detta skett, förvandlas detta MODSTAND till STÖTTE .

Detta nya stötte skall testas, och det är vad vi ser i APM kursen i ögonblicket, men en test vet man aldrig hur den utfaller, så därför är det vigtigt att noga följa kursen i denna process.
Brytes stöttet så har vi ett break out failure framför oss, och det har vi ju konstaterat att det kan ge dramatiska kursbevegelser (i denna situation ned). OK så APM skall testa sit break out - det är situationen..

Vi går vidare till Vestas:

Här(nedan) kan vi konstatera att VWS precis har haft ett break failure över grön triangel(markerat med rött) – observera de två följande dagarna ("stort" fall). Och vi befinner oss nu stötte linjen.
Skillnaden mellan VWS och APM är att APM faller tillbaks från en relativt spetsig topp – vilket är typiskt vid korrektioner och tests.
Hos VWS , däremot, har vi haft en lång period med up och ned bevegelser (3 månader) vilket är typiskt vid DISTRIBUTIONS toppar. Stora institutioner säljer ut – men försiktigt.

Observera symetrien i denna topp. Mitten botten ligger precis mellan de två yttertopparna. Faller vi igenom support vid 350, så är det inte osansynligt att den upp pilen vi ser till vänster får en funktion som NED pil till höger. Pass på support (350).



Ser vi på Coloplast, så har vi här redan brutit kraftigt support ("bad news") genom krysset. Sansynlighet för omedelbar stigning, ser jag som lille. Aktien har inte, övertygande, lyckats bryta igenom motstånd vid 475. Kursen har fallit tillbaks och dessutom brutit in i den blå kilen igen.



Samma sak med Danske Bank.

Tre försök på attt bryta igenom modstand har avvisats.





För att kunna göra ett antagande om vad som skall ske på den danska marknaden, låt oss se på några långsigtiga C20 chart, samt lite senare USA o DAX.

C20:










C20 ser också ut till att ligga på support.
Frågan är bara hur starkt detta support är och om det är andra starkare krafter som är avgörande för kursen. Vi talar här om ett support i ett perspektiv på 2-3 månader.
Men chartet ovan sträcker sig över ett par år, och det är kanske i detta perspektiv vi skall finna ”sanningen”.
Vid två tillfällen har det gjorts försök att nå den övre linjen i den blå kilen. Dessa försök har begränsats av den röda motståndslinjen. Ett break out över denna linje har misslyckat och den blå undre linjen i en kil testas nu. Här fungerar nu den tunna blå linjen som "support of last resort". Det är här vi skall se om den långa upptrenden fortfarande i kraft eller om vi skall ned i den sedvanliga ”Oktober massakern”.
Håll ögonen på denna nivå.

Se sedan på chartet nedan.
I ett perspektiv på 13 år har vi nått toppen i en bred trendkanal. Vi har dessutom där, ett starkt fibonacci motstånd. En korrektion skall alltså ses i detta perspektiv. Det är dessa större tidsperspektiv (krafter) vi skall ha respekt för.





Och det ses ännu tydligare om vi studerar DAX indexet




En gammal topp representerar alltid motstånd.
Ju längre det är mellan topparna desto större är motståndet.
Dax chartet ovan är ett perfekt exempel på en dubbel topp och ett vidunderligt exempel på den precision Teknisk Analys ibland kan uppvisa. Vi har alltså vänt EXAKT på nivå av den gamla toppen.
Dessutom har vi också fallit tillbaks in i en gammal trend kanal.
Oscillatorn visar överersåld, men frågan är om denna lilla korrektion kan ge kraft till ny uppgång - det tror jag egntligen inte. dessutom - faller vi igenom support (blå), så kan det bli en intressant utveckling fram till slutet av Oktober

Vi går vidare till USA (Dow Jones nedan), som uppvisar samma mönster. Longterm grön support-linje är bruten, och kursen vilar nu på short term support.
Det är inte en bra cocktail.
Dow Jones:
Här ser vi hur den 2 år långa trendlinje är bruten och vi ligger på short term support efter en kortare distributions period. Observera också brearish divergence i oscillator.



Detta index kan också ses i längre perspektiv:



Kursen har i en längre tid försökt ta sig över den undre median linjen i pitch fork'en ovan. Försöket har än en gång misslyckats.

S&P 500 (nedan) uppvisar samma bild som DAX (dubbel top):



Vi kan inte bryta igenom long term motsånd och ligger nu på short term support. Lägg märke till vad som sker om vi faller igenom. Den stigande trendkanalen brytes - den sista branta upptrenden är slut.

Låt oss se på et säsongs chart. Hur kursen , statistiskt, genomsnittligt, har uppfört sig de sista 55 åren.
Den blå linjen visar denna utveckling. svart är aktuell kurs.







Statistiskt (men inte nödvändigtvis...) sett skall vi ha fallande kurser fram till 29 oktober visar detta chart.

Frågan är alltså om short term support kan motstå det fallande säsongsmönstret?

Nasdaq Composite, nedan har marginalt brutit igenom den övre linjen i den stigande kilen.
Har vi sett ett upside break failure?






Låt oss se på indexet på ett annat sätt ser det ut såhär:.





Och denna bild är heller inte uppmuntrande!
Storm flaggan som markerats med rött fick först ett positivt break out, men som sedan förbyttes i break DOWN – inte bara tillbaks under övre linjen utan också under den undre. DET är riktigt skitt.
Observera var vi toppade ut – vid LONG TERM motstand (blå).
Vi skall också här hålla reda på vad som händer vid short term support vid 2560!

Ser vi på Nasdaq 100 så är bilden lika deprimerande.




Efter ett dramitiskt försök (ovan) att bryta till baks över den röda motstands linjen, så blir vi tveklöst avvisade och befinner oss nu på den undre linjen i en stigande (bearish) kil. Pass på vad som sker.


Transportation indexet har en liknande bild (fast på ett annat sätt – vilket är irrelevant – bilden signalerar samma scenario).
Vi ligger också här på support: Och utvecklingen måste följas nogrant.
VILKET av dessa charts som skall avsöja fortsättningen vet vi inte.




Kanske har det redan gjorts?

Se på XLF nedan






Om vi följer utvecklingen i XLF, till baks i tiden så kan kanske många ting förklaras. Se vad som har hänt ovan:

1. Vid ”pre-break brytes upptrenden första gången.
2. Detta var varningen på vad som komma skall. Visserligen bryter vi tillbaks över linjen men vid: 3. ”real break händer det igen. Observera här att brottet är mer markerat och beslutsamt.


4. Vid ”test” förökser kursen som vi 2 att komma tillbaks öve linjen men misslyckas
5. Vi faller tillbaks och i en kraftig markering faller kursen i fredags UNDER sista botten (gammalt break)
6. Kursen ligger marginellt under support, vilket är en markering att support antagligen inte kommer att hålla.

Detta chart representerar ”Financial Stocks”, som är en aktie, eller snarare ETF, som borde vara den mest förutseende av alla. XLF kan följas utan kostnad på www.stockcharts.com


Vi avslutar denna blog med Nikkei indexet, som i fredags gjorde en markant markering.
GAP down ned till support i form av lång trend linje efter att fallit igenom en ett år lång trend linje.

'

Och vad är konklussionen i denna blog?

Vi har igen sett ett dramatiskt fall i världens aktieindex och isolerat sett påminer det om en "normal" korrektion. Möjligtvis lite för dramatisk.

Det intressanta - och det vi kan utnyttja till vår fördel, är att vi i fredags lagt os på en support nivå i de flesta index i denna blog.

Dessutom är vi i en, säsongsmässigt svag period, med en säsngstrend som pekar deb i ytterligare 3 månader.

Det betyder att vi med stor sannorlikhet får ett fallande marked fram till November, OM , dessa nivåer brytes. Innan det sker, om det sker, vet vi egentligen ingenting...

Det andra alternativet är att, det vi ser nu, är en korrektion i ett long term bullmarket.

Vi har alltså några viktiga nivåer att passa på.



OOOps,
Glömde nästan chartet med björnen, den är ju många intresserade i.
Liksom i de andra index så har Björnen lagt sig på motstånd.
Ett brott på detta motstånd, och vi får rimliga indicier på att vi kan förvänta fallande priser på aktier i Sverige (och Danmark?)
Eller stigande Björpriser.




HÄR BÖRJAR UPDATE:


En genomgång av ovanstående PRIS chart, kan ge intrycket att allt är väl.
Desvärre är det några smarta herrar som har funnit sätt att studera vad som händer under det omedelbart synnliga skeendet.
Om man sturerar McCLELLAN OSCILLATOR och SUMMATION INDEX, vilka bygger på antalet stigande och fallande aktier i en given tidsperiod, så får man en ide om det som kallas BREDDEN i marknaden. Eller sett på ett annat sätt, kommer det pengar IN i marknaden eller rinner det pengar UT ur marknaden?
En förklaring finnes här http://www.decisionpoint.com/TAcourse/AboutMcOsi.html
den är desvärre på engelsk.

Men låt oss se på vad Dave på "Technical Watch" visar.

Som jag ser chartet, det så verkar det som om man säljer med armar och ben. Lägg märke till den "spike" ned vi nu upplever. Läs vad man skriver på "decision point" när man tolkar oscillatorn och byt ut ordet bottom mot top i texten (han talar om stigande kurser - vi har fallande kurser.

A "typical" McClellan Oscillator pattern series consists of consecutive formation of a Complex Bottom, a Middle Spike, and a Buy Spike. The typical Complex Bottom is a bowl-shaped series of oscillations below the Zero Line while the market is declining. This is followed by a move above well above zero which begins the formation of the Middle Spike -- a stalactite between the move above zero and the move back below zero. The Middle Spike signals the beginning of an intermediate-term up move, but it is usually followed by another down move, possibly to lower lows. After the down leg of the Middle Spike has concluded, we can expect a Buy Spike, which as the name implies signals a new up trend in the market. Buy Spikes are normally formed in oversold territory (-80 and below), but rising series of Buy Spikes is also a possibility.

Som jag tolkar texten i definitionen, så är att vad vi sett, ett förspelet till en botten om några månader (vad sägs om Oktober - känns det igen?)

Vi upplever alltså en salgs signal i ett beteende hos investorer som inte är omedelbart synligt. Folk (the big guys - smart money) säljer ut! Penningströmmen är negativ.

Och då är det irrelevant om fragtrater och intjäning är positiva. The guys with the money ser ting vi inte ser.

Och hur ser perspektivet ut?

Se på 10års chartet nedan. Vi studerar Nasdaq och vi hade stigande toppar i oscillatorn fram till botten 2003 - pengar strömmade in i marknaden.

Efter 2003, i den sista uppgången, börjar penningströmmen gå den motsatta vägen - detta är i ett MEGA perspektiv och den spike NED vi nu ser kan vara signalen björnarna har väntat på. vill man följa detta index så är det gratis på http://www.stockcharts.com/



Låt oss se på vårt "seasonal" index igen tillsammans med S&P 500 indexet. Vi gör nu en närstudie.
Observera hur väl den aktuella kursen de sista dagarna följt den "teoretiska" blå kursutvecklingen. OM detta samabnd fortsätter, ser det ut som om vi kan förvänta en svag uppgång denna vecka. MEN så kan det ta fart sydpå igen. Och det är i detta sammanhang man skall tolka betydelsen av de support jag påvisat. Bryts dessa support så tror jag det blir allvar. D Support nivåerna är inte en trygghedspude man kan falla tillbaks på, i tron att nu stiger det igen på grund av support. Det är en nivå där man kan bestämma om man vill vara med i leken eller stå av för en tid, allt efter sin strategi och risk tollerans..
DETTA är min konklusion av aktuell situation.(eller skall vi säga "opinion". )
(Och husk: opinions are like assholes - everybody has one...... so it's just an opinion)

Thursday, July 19, 2007

UPDATE



I min sista blog visade jag charts på några aktier som jag menade kunde bekräfta hållningen att vi har gått i en Bullfas.

Chartet ovan visar IBM. Den kraftiga stigningen sista tiden ser jag inte som en topp (=greed/panik). På mig ser det ut som break out till nya höjder och antagligen test av den gamle toppen fra 1999.

Såhär såg den ut förra veckan.




En annan aktie var Microsoft.
Där ser jag också dagens kursutveckling som breakout.
Detta är ett viktigt break. Inte bara över gamla toppar men dessa topar har också representerat 38,2% fibonacci motstånd som härskat sedan 2001.
Den långa botten (i tid) kan ses som en akumulerings period. (Ja faktiskt som en inverterad sHs formation)
Och vilken akumulkerings period - länden (tid) indikerar stor framtida höjd (pris). Verkligen ett bullish chart (frågan är bara vad som sker med dollarn...).

AMAT - applied materials- samma sak.

Vi har nu tre tunga aktier som visar vägen för framtiden. Observera att dessa aktier ligger inte i en topp formation. Det borde alltså finnas god potential i Tech aktier framöver.


Lägg märke till SOX indexet nedan (semicnductorindexet)



vi ser här:
1En inverterad sHs formation - bruten upside
2Fallande blå motståndslinje - bruten upside
3Strong support på stigande blå linje observera två ting
3a)hur väl kursen legat sista tiden och nästan break down
3b Failure break 2006 - denna typ av break generar oftast skarpa stigningar
4 Upside break ur stigande trendkanal (lille röd)
5 Oscillatorn i botten visar bredden på Bollinger band. Små värden= smalt band (=liten volatilitet) - efter liten volatilitet kommer "alltid" stor volatilitet (stor kursförändring) observera att vi ser den lägsta volatiliteten på 10 år! Skall vi nu se den största kurs förändringen på 10 år??

Vi har härkanske opskriften på en kursexplosion!
Men vi skall över de två gamla topparna först för att vara på den säkra sidan och ett break över dessa kommer antaglien (om det sker) att vara en tydlig affär.





Vestas är en intressantaktie (som alltid)
Se nedan - kurs till slutet av Juni.
Typisk topp formation med flott Head and Shoulder formation.




Men vad sker - jo, det visar sig att halslinjen håller. Detta är ett bevis på att man skall vänta med att sälja en sHs formation till EFTER att linjen är bruten annars kan det ske som det faktiskt gör många gånger -linjen håller. Och husk - det ÄR ju en support linje

Denna topp formation har nu ändrat karaktär - formationen är nu en konsolideringsformation och det betyder att vi har varit i vänteläge på att finna en god grund till fortsatt stigning.
Och grunden fick vi idag (jag är inte helt klar över vad pressen sa -men det är också irrelevant - chartet visar vad som sker och sammanhanget visar betydelsen.
Detta är en köp signal.




Men låt oss gå tillbaks til "reason" igen.
Se på detta chart nedan - det är ren TA.
Observera den gröna stigande trendkanalen. Hur kursen stannar upp vid "1".
Här bestämmes bredden på kanalen
Linjerna till höger (2,3) är parallella med 1. och avstånde är proportionellt till bredden på kanalen (50% och 100%)
Observera hur kursen vid 2 har brutit den ursprungliga kanalen - går sedan upp och testar linjen underifrån - faller tillbaks ned till 3 som är 100% av den ursprungliga kanalen.
På den linjen har sedan kampen legat - håller den eller ej?
Och när vi närmar oss den övre fallande linjen så närmar vi oss tidpunkten när vi får veta om vi är i bull eller bearmarket.
Se sedan hur vi näst sista dagen får ett falskt brott nedåt och hur kursen idag reagerar och avvisar detta brott - en kraftig stigning (break out följer).
Genom att följa kursen dag för dag kan man alltså dra slutsatser om utvecklingen.
Nu skall vi upp och testa 400 igen





Men kanske vi skulle kalla den en "lille" köps signal - eftersom vi skall huske på perspektivet.
Det ser vi i detta weekly chart.
Kraftigt motstånd av alla slag omkring 400.
Och det var också därför vi har haft en konsolidering - kursen skall helt enkelt "ta sats" (hämta ny energi) för att kunna bryta igenom.


OK, så vi bryter igenom - vad sker det så?

Låt oss se på avståndet A-B.

Om vi lägger samma avstånd (AB) från punkt C och markerar fibonacci ratios utefter linjen så har vi framtida motståndspunkter.

Det är dock några relationer som är mer vanliga än andra och det är 0,786 och 1.00(alltså där CD är antingen 100% av AB eller 786.% av av AB).

Observera nu att den gamla toppen från 2000 ligger på 512 och 78,6% av AB = 513,96!!

What a coincidence!

Mitt gaett är: Om vi bryter 400 (vilket jag tror) så skall vi testa 512

NU tar jag på ferie några dagar.

Ha en trevlig fortsatt sommar.

Saturday, July 07, 2007

Update APM, Danske o Vestas

Dubbel klikke på ett chart gör det större


Ibland är det viktigare att se på charts som sträcker sig över lång tid än att var observant på nyheter och rapporter från banker och mäklarfirmor. Dessa nyheter har oftast en kortvarig effekt och det är det långsiktiga perspektivet som är viktigt (för många) när vi handlar aktier.

Det är endast genom charts och teknisk analys vi har möjlighet att studera dessa scenarios. Vi skall huske på att, de store investorer som har miljoner (dollar...) i en aktie, köper och säler över långa periode och det är detta som skapar trender. APM är kanske den danske aktie där vi bäst kan studera detta fenomen och grunden till detta är att den riktigt långsiktige, f.ex utländska pensions sälskap värderar inte i aktien i danska kronor, dom värderar aktien i f.e x Euro eller Dollar. Gör vi därför ett ett chart i Danska kronor och ett i DKK, dividerat med Dollar/Euro kursen får vi två olika charts. Och det är det sista chartet som är intressant – där har vi i princip ENDAST långsiktiga investor. Och det är DOM vi skall passa på. När dom säljer ut eller avviker från den danske investorens mönster, skall se noga efter.

Låt oss se på några charts.

Detta första i danske kroner.

Det är här flera ting vi skall lägga märke till.
Trots att vi fick en rätt dramarisk stigning de sista dagarna och ny ATH har vi egentligen inte haft ett ”giltigt” break out. Det är allt för marginellt.
Vi ligger i toppen av den röda kilen och innan vi bryter den korta röda linjen har vi ingen köps signal.
Lägg också märke till de två oscillatorerna i botten. Den översta är long term den understa short term.

I pris kan vi se topparna 1,2 och 3 är stigande.
Oscillatorerna uppvisar FALLANDE toppar både i kot och långt perspektiv.
Vi har en NEGATIV divergens, som indikerar fallande priser framöver.








Och på tal om divergence.
Divergence kan också användas på två relaterade priser.

I chartet nedan har vi APM prissatt i Danska kronor samt prisen dividerat med euro/dollar.

Om vi ser på de olikfärgade linjerna som är sammanbundna med sifferpar, kan vi se att vi har haft divergens vid 5 tillfällen, toppar och bottnar som varit av stor betydelse för framtida utveckling (negativ divergence f.ex har "medfört" fall i aktien).
Vi har också en nu.
Se de gröna linjerna med paret 5-5.
Trots att vi fick ny ATH i denna vecka i DKK så har de utländska ägarna inte lyckats pressa kursen högre upp än till 78,6% nivåen. Denna fibonacci nivå brukar vara topp punkten för en reaktion mot huvud trenden. De riktigt långsiktiga investorerna är inte lika optimistiska som danskarna. Det borde vi inte heller vara. Detta är en mycket stark (negativ) signal.




Låt oss se vidare på utlänningarnas beteende.
I chartet nedan ser att en Andrews Pitchfork också sätter stopp för fortsatt himmelflugt.
Rent cykliskt (tid) är vi också vid en brytpunkt.
Geometriskt och fibonacci wise, så är upp cykeln slut. Sammankoplingen mellan toppar och bottnar visar detta.




Toppar och bottnar representerar ENERGI. En kropp i rörelse stoppas av ENERGI. Detsamma gäller en pris trend. Att stoppa en stigande trend kräver en mängd människors negativa energi. Från att ha varit positiva på en aktie, blir de negativa (av ibland outgrundliga orsaker...). Om en negativ trend blir utsatt för negativ energi så har vi en krasch.
I chartet nedan kan vi se hur vi i perioden 2005 -> nu APM varit utsatt för negativ energi vid 4 tillfällen av 5, vid fibonacci cyklar (se ellipserna negativ energi förstärker nedtenden). Sansynligheten är stor att så också är fallet vid denna topp




Inte nog med det.
Ofta ser vi att en historisk utveckling i tid ofta upprepas i framtiden. Antingen i samma form eller i en exakt geometrisk funktion av den ursprungliga rörelsen.
Som i chartet nedan.
Vi ser på uppgången A-B till vänster i tid. Denna tidsperiod ser vi också till höger där A-B uppstår som en funktion av nedgånen AC och uppgången C-B, där C ligger exakt på 50% av AB .

it's TIME for a trend change.






Ser vi på C20, kan vi se liknande indikationer på att det kan bli svårt att stiga ytterligare.

En fibonacci studie i TID visar att vi ligger i närheten av en möjlig topp.

Men se också på de blå linjerna 1 o 2 de är motstånds linjer, liksom den röda trendlinjen. 2 försök har nyligen gjorts på att bryta denna, utan att lyckas. Kombinationen av blåt och rött motstånd set starkt ut. Det kan mycket väl vara topp no2 i en dubbel top vi ser.



Lägg också märke till den negativa divergensen i oscillatorn.

Min slutsats är igen, sansynligheten för en nedgång är större än sansynligheten för en uppgång.



En Update på Danske är väl också på sin plats efter de sista dagarnas dramatiska uppgång.

det viktiga att hålla styr på i detta chart, är brottet på den långa röda trendlinjen. det är oerhört viktigt.
det är detta brott som p.t. styr kursutvecklingen. Vad vi ser är det normala tested av ett breakdown. Linjen skall testas underifrån - det är vad vi ser.
Jag har tidigare visat att brottet också var brott på en topp fromation (sHs), vilket betyder att sansynligheten är störst att upptrenden är bruten och att vi får se fallande priser eller en trend range framöver.
Linjerna vid 243-244 är ett starkt motstånd som måste brytas om upptrenden skall kunna fortsätta. Och husk - vi har 2 gaps som skall lukkes...

Med det starka motståndet i APM och DB, bekräftar den negativa analysen i C20.




Vestas ser heller inte så frisk ut att det gör nåt.
1) Den grå upptrendlinjen är bruten.
2) En sHs foration är under uppbyggnad
3)"Hidden divergens" indikerar nedgång (de röda cirklarna markerar detta.




Ett weekly chart gör inte saken bättre. Se på motståndet över kursen och den negativa divergensen i oscillatorn - den pekar dessutom kraftigt nedåt.

Tid cykeln pekar också på trendchange

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking