Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Tuesday, April 29, 2008

THE DOG DIDN'T BARK!

Detta skrev jag i mitt nyhetsbrev i söndags.

Låt oss först se på Danske Bank. Först i två charts med veckkoperspektiv.
Detta chart visar long term support i området omkring 154. I form av gamla toppar, trendlinje samt fibonacci support. Topparna är rätt precist testade (gröna linjer).





Diverse pitchforks med olika utgångspunkter, ger också en bra support nivå under kursen.
Vi har alltså longterm rejält support, som det skall mer än en halvdårlig rapport till för att bryta.





Vi har inga deciderade köps signaler, men om vi ser på de tre sista bottnarna A,B och C, så ligger dom i stigande sekvens, vilket indikerar att säljarna har blivit mindre och mindre benägna att sälja ut efter varje ”katastrof rapport”. Dom har blivit mer hård hudade, och det skall komma en rigtigt dålig rapport på Tirsdag för att vi skall få fallande kurser efter rapporten. Blir det ett fall, tror jag till och med att det är ett gott köpstillfälle. Detta med tanke på long term support, samt VIX och OBV analys som indikerar att investorerarnas oro har avtagit och att trenden nu går mot minsakd oro. USA’s bankindex vittnar också om större förtroende för bankerna. Det är ofta ovisshet som skapar oro på marknaden. Efter rapporten har vi visshet - och det kan man handla på.
Ovissheten återspeglas i de tre sista fallande toppar. Vissheten kan mycket väl bryta den sista toppen.


So far so good (?)

Som sagt, nu är katten ute ur säcken.
Och hur ser den ut?
Det kan jag inte bedömma - det överlåter jag till de fundamentala analytiker att ha åsikter om. Vad jag kan se är hur alla dom anadra reagerar. Och det är vad den tekniska anlysen forteller.
Det viktiga är hur reagerar folk i reation till tidigare händelser. Det är ju DOM som bestämmer kursen.
Och det kan vi se i våra charts.

Så låt oss se på vad som egentligen har hänt.
Och vi går tillbaks till vårt förste ugechart. DÄR menar jag vi kan se konsekvensen av dagens nedjustering.


Vi har fyra nivåer att hålla styr på

1) Toppen från 29/6/2001 = 160

2) Toppen från 10/5/2002 =154,50

3)BOTTEN från 25/1/2008 = 152,50

4)botten från 18/3/2008 = 160,50

De två första är LONG term support de två sista Medium term (och tillsammans STARKT support)

Frågan är, blev detta support brutet i dag?

Och svaret är NEJ.

Tvärt om, de små subtila tecken man kan utläsa, är som vanligt et fingerpek på konsekvensen.

Lägg märke till.

Högsta toppen (2001) var 160.00 och low idag (fram till 10.00) var 160,25. det är en styrka att vi inte stötte in i 160.00

NÄST lägsta BOTTEN (18/3/2008) var 160,5.
Den bröts. Men det skedde endast TRE trades på 160,25 - sen försvann säljarna.
Strikt sett så var detta "bottom break" ett failure break - fortsatt nedgång avvisades!

Normalt sett så skall en botten testas och frågan är nu vad som sker resten av dagen.

Jag tror personligen att ett ny test av 160 är ett gott köp. Och det tror jag, därför att vi kan sätta en tight stoploss. Antinge under 154.5 eller strax under sista botten vid 160.

Oavsett om man bara spekulerar i att dagens gap skall lukkes eller man satsar på att bankkrisen har sett sina värsta dagar och satsar mer långsiktigt så är win/loss ratio till köparens fördel.



Lösningen på problemet i TA är ofta Sherlock Holmskt.
The dog DIDN'T bark.
I ett av hans mysterier löste han problemet på grund av vad son INTE hände.

Det kan också använda i mysteriet med Danske Bank.

1 Vi testade INTE den lägsta toppen från 2002.
2)Vi testade INTE den lägsta botten från 2008

The dog didn't bark!



Den fibonacci intresserade kan i detta "tick" chart se att kursen efter första rycket fann support på 61,8% linjen - den klassiska.
Brott på 161,75 idag, och vi skall nog ned och testa 160,25.
Hur kursen sedan uppför sig där kan ge ett finger pek på utvecklingen.



Är detta en typ av analyser du kan bruge så sänd mig en mail på stickans@gmail.com . Sista nyhetsbrevet var på 30 sidor (normalt lovar jag ca 20 sidor men när det sker nånting så blir det ofta längre...)Prisen är 79:- månaden med avräkning 1/1 -1/4-1/7-1/10

(Att TA inte är felfritt visar inlägget från 2/4 längre ned om Danske.
Men man skall huske att i TA skall man ta hänsyn till failure breaks och preparera för dom. Har man användt sig av den strategien de 3/4 så hade man trots allt legat på + idag. Men det är inte lätt! Man skall hela tiden studera vad dom andra gör.
that's the clue.)

Friday, April 25, 2008

AP Møller

What's this?

Mærsk?






Yep!

Och chartet nedan också - i samma tidsperiod.
De är båda weekly charts.

Detta chart är i Danska kronor och det första chartet har jag dividerat kronor prisen med Euro/Dollat kursen. Lägg märke till hur olika dom är. Och frågan är, vilket är mest relevant?




Jag tror båda är relevanta, men i olika perspektiv. Ibland skall man se på det första och ibland på det andra. Det intressanta är dock, när dom stämmer överens. Som nu!
Vad vi skall se på, är support och motstånds nivåer. Som det ser ut finns det starkt support under kursen både räknat i Euro/Dollar och i DKK.

I chartet ovan har vi support i form av två Pitchforks, en (grön) trendlinje och (blå) fibonacci support. Lägg märke till att den sista botten från Jan 2008 inte har en tidigare top/botten som harmoniserar med nivåen.

Men låt oss se på det första chartet igen. Här finner vi många ting som indikerar att de största investorerna inte baserar sin pris i DKK. Det vittnar den harmoniska utvecklingen om. Det är utlänningarna som sätter kursen i APM.


För det första skall vi se på utvecklingen mellan blå "1" och "4". Dividerar vi den utvecklingen med 50% får vi nivåen 31152, markerad med 0.500.

50% nivåen är vanligtvis den starkaste support nivåen i en utveckling, när kursen faller tillbaks.
Vi kan se att denna nivå stämmer överens med blå "2", grön "3" och "5" och med lite fantasi blå "6". Vår botten i Januari är alltså i gott sällskap. Lägg också märke till hur den dubbla toppen vid grön "4" passar med blå "4". detta samband finns inte i DKK. Detta faktum hjälpte mig att förutse nedgången i APM i min blog den 12 november 2007 (då:kurs 70.000)
Jag tror att än engång skall 50% nivåen visa sig vara stark support och att vi kan få en anständig uppgång härifrån.
Historien upprepar sig menar många. Låt os se om vi kan få en upprepning av sekvensen (blå) 1-2-3-4-5-6-7 (top-botten-top-etc). Det intressanta här, är att toppar och bottnar sker i en fibonacci cykel där den blå (lodräta linjer) är - fram till nu - identisk med den gröna.

OM så är fallet, så har vi en ansenlig uppgång framför oss. Den skulle motsvara uppgången från 1 till 2 i både grönt och blått.
History doesn't repeat, but it rhymes.

I ett daily chart, nedan kan vi se hur den röda support linjen fångat de tre sista bottnarna, som är stigande, och det ser ut som vi är på väg att bygga upp till en "flat top triangle" med topp i ca 55000. OM denna nivå brytes, så skulle vi kunna sikta mot en test av botten omkring 62000





I detta 60 minuters chart över de sista 30 dagarna kan vi se att vi också här, har en "flat top triangle " med top i 52000 eller skall vi kalla den en Cup and handle?
Spelar ingen roll.....
Brytes 52000 så är potentialen 55200.



Analyser som denna gör jag i min Technical support som kommer varje Söndag. Denne uge ligger det bland annat en genomgång på det amerikanska VIX , som med stor sansynlighet visar vart aktiemarkedet är på väg. En genomgripande analys på Danske Bank ligger där också.

Är du intresserad av ett 2 månaders abonnement - Maj o Juni - (DKK158:-) och du får söndagens analyser med - på ca 25 sidor kvitt o fritt). skriv så en rad till mig på stickans@gmail.com

Wednesday, April 09, 2008

Carlsberg - break


Utan nyheter , som jag känner till, bryter nu Carlsberg ut.
Chartet ovan (60 sek chart), visar break out ur cup and handle formation - motstandslinjen är bruten och sedan testad - nu kl 13:19(658) (not shown) har vi dessutom brutit toppen.
Potentialen i C&H formationen är ca680.
Det betyder också att den inverterade H&S formationen i Daily chart också är bruten
Den TEORETISKA potentialen ligger på ca 800.

Løgg mørke till volymen i sista delen av formationen - den passar fint med den teoretiska modellen i en IHS - den tyder på accumulation.






Det intressanta var att kursenbörjade stiga på INGA nyheter i morges.
Och vem köpte?
Se nedan - the big guys.
Institutionella investorer.
Varför?
Who knows - och spelar det nån roll?
Just follow the money!




Wednesday, April 02, 2008

THE ULTIMATE BUY SIGNAL!

FÖR STÖRRE CHART - DUBBEL KLIKKA PÅ CHARTET.


Den klassiske signalen att nedgången är slut, sett ur nyhets perspektiv, är när vi får ännu en katastrof nyhet och kurserna stiger trots nyheten.

Det är precis vad som hände med danske bank igår. Kursen steg 6 kr eller 3,5% på nyheten från och omkring UBS.

Lägg också märke till vad som händer idag - vi bryter ur en invertrerad H&S formation, vilket också indikerar att vi sett en botten formation.

Vad har hänt mer?

Låt oss se på DAX fra igår. Indexet bröt igår ut ur en lille H&S formation och idag över 50% motstanden och över gammal botten - gap up! Är det signifikant?




You bet! Se på chartet här nede. Vi har en failure break under en perfekt H&S formation. Men se också på oscillatorn. Detta är en bullish divergence. Och se på den fallande röda trendlinjen - break out!
Vi skall fortfarande se denna sitution i vårt long term bear scenario- det finns ingen grund till att ändra på det. Men det finns fortfarande plats till ett Bear Rally av dimensioner. Om det blir en test av den dubbla toppen eller nånting annat är för tidigt att säga - men ett rally av betydning tror jag vi får se - minst fram till mitten av maj månad.










De två tidigare charten skall ses i sitt sammanhang.
Loooong term kan vi se att vi legat på support - med hjälp av pitchforks och trendlinjer.

Intressant är också att vi har en nästan perfekt fibonaci cykel som slutar 7 Marts - en uge före den botten, som jag beskrivit i över en månad för dem som abonnerar på min service.


Vi ser en liknande situation i Nasdaq - break out ur IHS break out över pitchfork (brun), break över gammal botten (blå)








Låt oss se VIX - vix mäter "fear in the market" när vix (fear) stiger , så faller marknaden och när vix faller, så stiger marknaden. Vix bröt igår en H&S formation - det indikerar att vi får fallande vix framöver - stigande S&P500!



Men låt oss se vad det sker i Norden och vi börjar med OMX - same thing - break out över linjen och med bullish divergence - se stigande bottnar i oscillatorn - fallande bottnar i index = bullish.



Det kanske mest intressant finner vi i detta chart.En tripple bottom!
Med break out över topparna (nu kurs 997 kl 1700).

Thomas Bulkowski som fört satistik på över 15.000 chart pattern varav 112 tripple bottoms, konstaterar att statisiskt sett så har denna chart formation en 6% failure rate. Det vill säga efter brott så har vi 94% chans att price objective uppnås - han säger också att denna formation ger i genomsnitt40%!! So hold on to pants guys!

Kan det vara riktigt?
Om vi ser på chartet nedan kan vi se att vi långsiktigt brutit många trenlinjer och att H&S formationen blivit avvisad. Det brukar ocks ge bränsle till fin uppgång.





Vilket ses tydligare på detta chart över xact BULL.
Observera också det failure break vi har under halslinjen - det brukar ge fart på utvecklingen - här upp!

Till och med C20 bryter ud.

Ur 2 Pitchforks, tendlinjer och fibonaccimotstand. den bruna bar'en till höger indikerar modstand (upp) den nivåen är också bruten - minsta modstandens lov, säger nu - upp!



Och support är det gott om. Men det viktigaste är den hidden divergence vi ser i chartet nedan.

(Bottnarna i oscillatorn stiger trots att bottnarna i indexet stiger) Jämför till vänster i chartet där vi hade en liknaden divergens - it's bullish!



APM följde indexet (eller var det tvärt om?)Vi har legat över toppen vid 54400 hela dagen, men slutade dagen strax under 54300, så den er inte hjemme ännu, men break över pitchfork indikerar goda chanser



och det är också ett flott break vi ser över trendlinjen her.


Och support finns det gott om - vid ca 46000



Men det som er intressant är detta chart.
Jag har tidigare på pekat att man får mycket precisa långsiktiga charts om man dividerar dkk kursen med euro/dollar kursen - det har jag gjort här och då ser long term chart ut såhär.


Vad man skall lägga märke till är färgerna. Det ser ut som om APM utvecklar i moduler om 7 enheter Top/botten/top/botten etc i en fibonacci tids cyklus. Vi ser är en grön och en blå. Observera hur de båda har haft 7 topp/botten - numrerade i chartet.

Vi har precis haft en dubbel botten efter no 7. Och frågan är då - har vi precis gaft no. 7 och 1? (botten no 2)nu igen? Och i så fall är vi på väg upp mot no 2!

Mät nu avståndet från 1 till 2 i de tidigare tillfällena. Det ser rätt bra ut - ikke?

Det är naturligtvis ingen som VET vad som skall ske, men jag kallar detta en educated guess!

Coloplast ser oerhört intressant ut. Kolla detta support i vårt weekly chart! Den undre linjens äkthet bekräftas av den tunnde som är parallel och som stöter på kursen 5 ggr - det är flott! Se också hur kursen nu är över också den tunne linje.





Om vi drar linjen på ett annat sätt - i ett lite kortare perspektiv (4 år istället för 8) så ser en linje ut såhär.
Lägg nu märke till den gigantiska failure som hänger under linjen och att vi nu är tillbaks över linjen - that's good news - och Bullish"



I ett ännu mindre perspektiv kan vi ser ett perfekt break out genom tre funktioner : 1 den stigande kilen som är vildt bullish (en slags failure).
Samt 2 mittlinjen i en Pitchfork som tillverkats av punkterna A,B,C. Lägg nu märket ill att D faller av egen tyngd ned till D - perfekt på linjen. E har sedan generarat motstånd - innan vi bröt igenom i mandags.
Samt 3 Den gröna huvud motstandslinjen.
Området omkring 420 är nu support.



Detta kära vänner är vad de får som abonnerar på min service och då skall ni veta att jag redan i början av Marts månad beskrev för mina abonnenter att det fanns en möjlighett till botten av medium perspektiv (dvs en uppgång i perspektivet av en long term bearmarket).
Den 19/3 gav jag argumenten för att botten såg ut att vara inne och den 22/3 finner jag ännu fler argument, som jag sänder ut. I söndags visade jag att DJ Transportation indexet hade brutit ur en inverterad H&S formation - den signalen jag den 19/3 sagt att man skulle se efter. Jag visade att OMX brutit ur en fallande trendlinje, samt andra positiva ting. De som abonnerade var alltså psykologiskt klara till att ta action i weekenden innan den stora uppgången och break out kom. Kanske var det någon som redan i Fredags handlade, vad vet jag.
Vill du veta hur länge denna uppgång håller i sig så sänd mig en mail till stickans@gmail.com och skriv upp dig till ett abonnement. Det kostar mindre än en handel på danske bank. det kostar DKK 79:- per månad och man signar upp för 3 månader åt gången (DKK237:-)

Se här vad jag skrev om Xact Bear den 19/3. Här varnade jag för att chansen var stor för att vi hade ett break out failure och att det fanns möjlighet till att vi skulle falla till 57. Vi är nu 53. Den som läst min service hade kunnat ta förbehåll för utvecklingen. I mandags visade jag på break out och påpekade att potentialen är 45.

I söndags visade jag att 78 var köps signal i Nordea med 88 som potential - minimum 82. Lukkekurs idag 82.75

Det är den slags information jag ofta delar med mig i nyhetsbrevet "Technical Support"

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking