Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Tuesday, August 12, 2008

GN Store Nord i break out.

PRIS: GN har funnit support long time i form av to pitchforks (En Andrews och en Schiffs)




TIME: Om vi ser på nedgången från Sep 200o och fram till där uppgången startade i 2003, så är den perioden lika lång som den sista nedgången från februari 2006.
Det är alltså dags för en ny uppgång.



Kan det vara riktigt?

Hmmm-om vi drar en pitchfork från toppen 2006, kan vi se att en parallell linje till den övre median linjen precis blivit bruten - och det efter att kursen på tydligaste sätt visat att den inte vill igenom den centrala medianlinjen.

Observera också historisk volatilitet oscillatorn. (låg volatilitet resulterar oftast i en övergång till hög volatillitet. Här: häftig stigning)



Ser vi trenden så är ned trenden nu bruten

I min diskussion på EI påpekade jag den potentiella dubbla botten, med den teoretiska potentialen 47, OM toppen i den dubbla botten bröts. Och utgångspunkten var gårdagens kurs.

Men................




Drar vi linjerna lite annerledes (tak Claus!), så finner vi att vi idag faktiskt har brott på en Inverterad Head & Shoulder formation!

Och her ligger potentialen på 52,3!!!!!

Det finns ju alltid en massa rätt/fel folk och dom kommer säkert fram här och säger att detta är ingen IHS - höger skuldra ligger ju 0,3 under Head. Men då skall vi huske på att pattern recognition inte nödvändigtvis är en exakt vetenskap och att om höger skuldra legat 0,4 kr högre DÅ har vi en IHS - det är en meningslös diskussion.

Ibland är de små marginalerna viktiga ibland inte. Vid ett annat tillfälle tar jag gärna en längre diskussion omkring ämnet, men det är ointressant i detta samanhang eftersom den saken bara är en detalj i den stora bilden.

Vad som är viktigare i chartet nedan är brottet på "fel sida" i den röda bear flaggan. Sådant ett brott ger ofta kraftiga bevegelser i brotets riktning - och det är början vi ser (med brott på IHS).

Observera också nedgången från Jan 2008.

Man säger: Fast Down-Fast up!

Och det kan godt vara att det är början på sådan en bevegelse vi ser (se sista chartet nedan).




Det var en hel del diskussion omkring potential.

I chartet nedan har jag kalkylerat fibonacci projectioner från/till viktiga tidigare bevegelser, och där vi får en ansamling av projektioner, där är det störsat motståndet.

Vi ser här att det ligger på mellan 50,5 och 53,5 - vilket ikke är ett löfte om att vi kommer hit - men att vi antagligen inte kommer över utan att vi faller tillbaks och testar området flera gånger. Intressant är dock att potentialen i IHS formationen ligger på 52,3

Vi har också en mindre ansamling omkring 39-40.

Intressant är också att vi kan applicera Michael Jenkins spegel teori (eller foldback theory) på chartet, som säger att - om du viker chartet på mitten så får blir bevegelserna närmast identiska.

Dvs uppgången är en spegelversion av nedgången till den röda linjen som är centrum i hela utveklinge...

Tror du på den........?

Jag har ofta set att det förhåller sig så :)

http://www.tradersworld.com/Merchant5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=T&Product_Code=9780934380270&Category_Code=GANN



Såhär ungefär ser mina analyser ut som jag gör i min ugemail.

Friday, August 08, 2008

Update DOLLAR & Maersk Br

lik på chart för större bild!

Efter sitt mislyckade försök på att komma in i Bear flaggan igen (grå linjer), faller nu APM ned mot halslinjen i en (om än en lite kontroversiel, men dock) Head and Shoulder formation vid 49800 (kurs t.om 8/8 kl 12.00)
Ett hurtigt brud på linjen innebär också brott på den fallande support linjen - men brud på 49800 är till räckligt för mig att kontatera att .....(se nästa chart)






Brott på denna weekly bear flagg är konformerad:

1. brott på flaggan
2. Test av den undre trendlinjen
om brott på 49800
3. Ny low

Detta är vad som behövs för att teoretisk ha en konfirmation och räkna med att den teoretiska potentialen uppnås. (det finns dock ikke tids angivelse sådan en teoretiska utvecklingen)

Och det går inte rakt ned - det finns också support som lägger hinder i et kontinuerligt fall till nivåen.




Dollar utvecklingen följde fint min konklusion fra siste inlägget och har nu stött på modstand.

Den paraboliska udvecklingen indikerar att vi får en paus .

Brott på 4,88 och vi är på väg mot 5kr

Men vi har också en konfirmerad dubbel botten som kan vara signalen till en ännu starkare dollar.

Men låt oss nu först fokusera på 4.88. Jag menar att vi borde få ett tillbaka fall på ca 10 öre innan vi (eventuellt) bryter 4.88.

Om det över huvud taget sker


hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking