Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Tuesday, January 27, 2009

Break out i Vestas?



Det ligger modstan æver kursen vid 305 (0.5 över där kursen lukkede mandag). den består av en (blå) trendlinje som sammanfaller med en (Grön) Pitchfork. Vi bröt linjerna marginell Mandag men föll tilbaks under vilket inte omedelbart indikerar brott. MEN, om vi ser på den blå kilen är det to intressante ting. 1) failure break under den undre linjen indikerar om upper line brytes - en hurtig uppgång. ´Vilket vi fått - 2) att vi har en upside break av kilen resulterar också en hurtig uppgång - och är mycket bullish. Måske skall vi teste den övre linjen igen, och gör vi det utan att bryta under kilen, så är det, kortsiktigt,
en stark bullsignal. Brott på 305 är förståss ännu bättre!!

Texten ovan skrevs före öppningen av tisdagens handel. Såhär ser det ut 09:04





Så går vi över till ett daily chart.


Och här kan vi se vad det verkligen handlar om . Make or break. Brott över den fallande blå trendlinjen är en indikation på att den trading range vi sett från 24/11 antagligen är slut.
Över 312 är en ännu starkare signal. Vi ligger på stark support i form av "warning line" från den stigande röda pitchforken , gamla toppar, en fib support och den blå stigande tjocka trendlinjen som är parallell med den undre blå.
flott support!

Men det som är intressant är long term potential.



Vi jämför i detta chart VWS med olieprisen - och som kan ses så har dessa kurvor varit likartade. Med andra ord är prisfallet i olja slut så är fallet i VWS slut. Och det finns det tekniska indikatorer på.

Men se först på detta chart- det visar ett ratio mellan VWS och olieprisen.'

Till och med DET kan man göra en teknisk analys på. Det är relationen mellan oliepris och VWS. Om kursen stig stiger i Detta chart, så stiger VWS hurtigare än olie prisen, faller kursen sker det motsatta.

Vi kan i detta chart se att kursen ligger på long term support i många perspektiv(pitchfork, fibonacci och gamla toppar), kursen kommer alltså att stiga. Och VWS stiger alltså hurtigare än olieprisen i framtiden.









Och vad med olie prisen - Jo tidsmässigt kan vi nedanstående chart se en samling dynamiska cyklar som samman faller vid den andra botten i detta daily chart som visar olieprisen med en dubbel botten, med pitchforken som support i en uppgång. Lägg också märke till bull divergensen mellan oscillator och pris.

Chartet indikerar ling term botten.




Det kan vi också se i detta looong term chart över olie prisen.

Fallet i oliepris var egentligen inte en trend, snarare en korrektion på den stigande trenden. Det typiska med korrektioner är att dom är hurtiga och scary. Precis som denna korrektion ned till break out punkten och support.

Nedgången är alltså slut.






Ett annat intressant chart är ett ratio chart mellan olia och olieindexet, som mäter prisen på olie aktierna.

Råvare aktier brukar normal reagera hurtigare än själva råvaran. Och vi har i en tid en bulldivergens mellan indexet och olian. Men detta chart visar samma som det förra ratio chartet, att aktioerna stiger hurtigare än olieprisen, vilket också är bullish för oljan



hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking