Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Sunday, November 26, 2006

Is oil well?


Vi börjar lite kontroversiellt......
På tisdag den 28/11 hade vi en Bradley dag
Vad är en Bradley dag?
Se: http://www.amanita.at/e.htm

Nedan ser vi olieprisen lagd sammen med en Bradley sideograph(blå kurva).







Den blå kurvan är sammansatt av planeternas bevegelser, sett från jorden, och deras inbördes konstellationer ENDAST.

Om vi tar denna kurva som utgångspunkt och på grund av den, gör ett antagande att vi får en trendvändning omkring tisdag 28/11, skall vi nedan göra några studier för att se om det finns andra indikatorer som stödjer denna teori.

I chartet nedan ser vi ett säsongs chart över crude oil. Den genomsnittliga prisutvecklingen sedan 1983, sammandragen i en kurva (blå) och vi kan se att den säsongsmässiga uppgången kan förväntas starta i början av December (men observera att egentliga vändningar, tidigare, har skett före genomsnittet).
Det finns alltså stora möjligheter för en uppgång, säsongsmässigt sett.


Om vi gör en fibonacci studie i pris och tid på utvecklingen sedan 1983, får vi chartet nedan.
Det första vi lägger märke till, är att av de fyra tidigare stora korrektioner mot upptrenden, (A,B och C)så har längden varit i samma storleksordning denna gång som tre (75%) tidigare. Vi har med andra ord , prismässigt, stark support omkring 60 dollar. (logigen är helt kort: varför skulle korrektionen denna gång vara längre)



Tidsmässigt kan vi se att 2 fibonacci cyclar (fib spiraler), sammanfaller i perioden 27 oktober-17 november. Sammanfallande tidscyklar vid en tidspunkt, brukar indikera trend ändring omkring denna punkt i tid, vilket styrker argumentet att korrektionen är över.

Vi fokuserar nu på trendvändning och preciserar närmare i tid. Vi ser på perioden 25-30 November och finner att vi har 2 planetkonstellationer med en intressanta karktäristiska. Venus står i 90 graders vinkel till Uranus (planet of surprise häftiga rörelser) den 25 och Venus står i 60 graders vinkel till Neptune (Ruler of Oil)

I programmet Market Trader Gold lägger vi in priskurvan för Crude oil och låter programmet visa hur Crude Oil har uppfört sig omkring dessa beskrivna händelser och får 2 kurvor.

O representerar, i chartet, den dag vi har händelsen (här: Uranus 90 grader mot Uranus)
Till vänsterser vi kursutvecklingen före händelsen och till höger efter händelsen.
Vi kan se i detta chart att kursen brukar falla tiden före och stiga dagarna efter.
Detta är inte trolldom eller mystiska förutsägelser - vi har två typer av data( genomsnittlig prisutveckling över tid, omkring en känd tidspunkt) som jämföres och vi studerar korrelaitonen - statistik och matematik....



Nästa händelse indikerar också att kursen faller dagarna innan och stiger efter. siffrorna under representerar tid (dagar)och vi kan se att denna händelse, (isolerat sett) har långvarig positiv påverkan.



I chartet nedan studerar vi skillnaden mellan de olika oliekontrakten på NYC börsen. Ibland kan man få en idé om vad det skall skei framtiden, genom att studera skillnaden mellan de kontrakt som levererar olja strax och de kontrakt som lovar att leverera olja längre fram i tiden. Vi ser på ett "spread" mellan kontrakten.
Vi kan här se att "spread" faller när olieprisen stiger och spread stiger när prisen faller.
Vad som är intressant här, är att efter 20 september när januari kontraktet fortfarande faller, så håller December kontraktet upp med att falla.
Lägg också märke till mindre break över trendkanalen i dec kontraktet. Vad vi ser är att man längre fram i tiden inte tror på ett prisfall i oljan. Fallet har varit temporärt (och antagligen slut?)


Om vi ser på December kontraktet för 2012, kan vi se att prisen överhuvud taget inte faller efter 25 september. Vi ligger i en stigande trendkanal med upside break out och möjligheten för att vi skall testa toppen, är stor


Chartet nedan är intressant ur många aspekter, men det mest intressanta är hur väl Michael Jenkins teori om spegelvänd utveckling (foldback theory) stämmer i olieprisen.
Hans teori säger att, om vi drar ett streck i centrum av en vigtig topp/botten, så har prisen en tendens till att utveckla sig identiskt på var sin sida av centrum.
Prisen utvecklar sig också ofta geometriskt
Aplicerar vi en röd parabel på prisen, så kan vi se en perfekt prisutveckling fram till nu.
Om Crude Oil följer Jenkins borde vi nu få en prisutveckling som i stora drag följer den blå parabeln.
Om prisen följer parabeln eller ej, så har nu många argument, som bygger på vitt forskellige grundlag, som indikerar att prisfallet är slut, och vi kan se fram emot högre priser igen antaglige också testa sista toppen.



No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking