Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Friday, April 25, 2008

AP Møller

What's this?

Mærsk?






Yep!

Och chartet nedan också - i samma tidsperiod.
De är båda weekly charts.

Detta chart är i Danska kronor och det första chartet har jag dividerat kronor prisen med Euro/Dollat kursen. Lägg märke till hur olika dom är. Och frågan är, vilket är mest relevant?




Jag tror båda är relevanta, men i olika perspektiv. Ibland skall man se på det första och ibland på det andra. Det intressanta är dock, när dom stämmer överens. Som nu!
Vad vi skall se på, är support och motstånds nivåer. Som det ser ut finns det starkt support under kursen både räknat i Euro/Dollar och i DKK.

I chartet ovan har vi support i form av två Pitchforks, en (grön) trendlinje och (blå) fibonacci support. Lägg märke till att den sista botten från Jan 2008 inte har en tidigare top/botten som harmoniserar med nivåen.

Men låt oss se på det första chartet igen. Här finner vi många ting som indikerar att de största investorerna inte baserar sin pris i DKK. Det vittnar den harmoniska utvecklingen om. Det är utlänningarna som sätter kursen i APM.


För det första skall vi se på utvecklingen mellan blå "1" och "4". Dividerar vi den utvecklingen med 50% får vi nivåen 31152, markerad med 0.500.

50% nivåen är vanligtvis den starkaste support nivåen i en utveckling, när kursen faller tillbaks.
Vi kan se att denna nivå stämmer överens med blå "2", grön "3" och "5" och med lite fantasi blå "6". Vår botten i Januari är alltså i gott sällskap. Lägg också märke till hur den dubbla toppen vid grön "4" passar med blå "4". detta samband finns inte i DKK. Detta faktum hjälpte mig att förutse nedgången i APM i min blog den 12 november 2007 (då:kurs 70.000)
Jag tror att än engång skall 50% nivåen visa sig vara stark support och att vi kan få en anständig uppgång härifrån.
Historien upprepar sig menar många. Låt os se om vi kan få en upprepning av sekvensen (blå) 1-2-3-4-5-6-7 (top-botten-top-etc). Det intressanta här, är att toppar och bottnar sker i en fibonacci cykel där den blå (lodräta linjer) är - fram till nu - identisk med den gröna.

OM så är fallet, så har vi en ansenlig uppgång framför oss. Den skulle motsvara uppgången från 1 till 2 i både grönt och blått.
History doesn't repeat, but it rhymes.

I ett daily chart, nedan kan vi se hur den röda support linjen fångat de tre sista bottnarna, som är stigande, och det ser ut som vi är på väg att bygga upp till en "flat top triangle" med topp i ca 55000. OM denna nivå brytes, så skulle vi kunna sikta mot en test av botten omkring 62000





I detta 60 minuters chart över de sista 30 dagarna kan vi se att vi också här, har en "flat top triangle " med top i 52000 eller skall vi kalla den en Cup and handle?
Spelar ingen roll.....
Brytes 52000 så är potentialen 55200.



Analyser som denna gör jag i min Technical support som kommer varje Söndag. Denne uge ligger det bland annat en genomgång på det amerikanska VIX , som med stor sansynlighet visar vart aktiemarkedet är på väg. En genomgripande analys på Danske Bank ligger där också.

Är du intresserad av ett 2 månaders abonnement - Maj o Juni - (DKK158:-) och du får söndagens analyser med - på ca 25 sidor kvitt o fritt). skriv så en rad till mig på stickans@gmail.com

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking