Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Wednesday, February 17, 2010

VESTAS

Detta skrev jag siste Fredag (12/2 2010), till de som motager min "Technical Support" (de hade alltså mulighet att komme in i aktien på ca 270 nu ca 285):

Short term er det svårt att finna support nivåer på Vestas. Aktien har brudt de fleste "obvious" nivåer och befinner sig nu – short term- I vad som ser ut att vara en förvirrande situation – det underströks också Tirsdag och Onsdag omkring presentationen av rapporten.

Tirsdag steg vi kraftigt, men onsdag slutade med en BEARISH cloud cover – men utan follow through torsdag och idag fredags på morgonen sker inte heller det store dramatiske efter 1 timme.

Och grunden till detta stillastående, tror jag är det massiva LONG term support vi befinner oss på. Det logiska är därför tekniskt sett, att vi inte faller ingenom 266, som är low fra igår. Se nu på chartet.

Long term support :

1 CD=50% of AB ett mycket vigtigt support.

2 Pitchforken (blå) med ”roten” i low 2003 ger också support.

Vi bruger här några av de vigtigaste punktern i Vestas utveckling, vilket innebär att support vid D också är av mycket stor betydelse (tingen hänger sammen) – och enligt min mening borde vi ha fallit igenom i onsdag om support skulle brytas. Att det inte skedde är bullish.

Detta chart var med Line scaling.

Tidsmässigt har vi en botten indikation eftersom VWS trendar ned mot 1,5 ratiot (150% ) av Fib cykeln 2003-2006 (grå linjer)

Låt oss i nästa chart se på Vestas med logaritmisk skala.





Vi ser här på log scaling, och finner att huvud trendlinjen fra (A) 2003 (RÖD), sammen med botten 2008 (B) ger support (dra samme linje på sid 1 och se forskellen – husk att man skall vid long term charts undersöke både line og log).

Den lyseröde forken er intressant – hvis vi drar en trendlinjen fra 2005 low till 2008 low, så visar det sig att linjen är parallel med pitchforken. Och inte bara det! Connectar vi en annan parallell linje fra closing low i 2003 så är den linjen inte bara parllell med pitchforken, den sammanfaller också EXAKT med pitchforken "varningslinje" no 2!
Detta är ett sätt at ”konfirmera” en pitchfork. Och kan därför konstatera att vi skall ta den support som pitchforken signalerar på stort alvar. Denna support brytes inte lätt.

Finner vi denna typ av sammanhang så blir pitchforken än mer trovärdig, än den normalt är.

I nästa chart - nedan- gör vi en tids studie, för att få en ide om detr tidsmässigt kan var en god tidspunkt för trend vändning (och i så fall en nbotten).


Det är den samme fork  men i et daily chart och vi ser här att den övre röde “varnings linjen" rammer toppen i maj, som också är en del av fibonacci ”spiralen” (=cykeln), vars 1,5 (150% av originalcykeln) (jfr sid1) ratio rammer bunden vid den 13 Februari, Det er de grå linjer vi ser på)


Eftersom vi har en trend som är negativ ned mod datoen, är forventningen att detta är en botten. En annan tolkning kan vara att vi sett botten i denne uge och att 13/2 blir en acceleration upp (13/2 var en Lördag, därför kan man räkna med energi +/- 2 dagar omkring weekenden

Update 17/2: Botten var 2 dagar före och acceleration kom 3 dagar efter.....

Lägg märke till den fallande röde trendlinjen – om det break vi set av den, är ett break failure, så borde vi få god fart på utvecklingen – upp.

Men låt oss gå helt ned i detalj



Och vi finner då att vi också här har ett godt case för en botten.

De to bars 1 och 2 utgör sammen det man kaller ”mirror bars”, (low på samme nivå), som man ofta ser vi en botten figuration. Sammantar vi dessa mirror bars med det lille break vid 3 – som vi också ”normalt” ser innan kursen tar fart, så har vi idag ett godt case för en botten av åtminstone medium term varighet.

Och med en stopploss under 266 så har vi en god win/loss ratio.

Det er alltid svårt att sätta stoploss nivå i Vestas, fordi den ofta går längre ned än andra aktier i sin stopploss jagt. Det blir därför, som vanligt den enkeltes bedömning/risk benägenhet/dybe lommer, som av gör var stoplossen skall ligga – men 266 måste vara utgångspunkten för diskussionen.

UPDATE - idag Onsdag 17/2:



Som kan ses i detta chart rammede vi bund den 11/2 mot det projicerade 13/2. vi har brugt en fibonacci cykel som sträcker sig över 189 dagar. Den projicerade vi ut i framtiden för att finna en trend change dag. Vi rammer forkert med TO kalender dage (én trading day)  det må kunne siges vare acceptabelt. Det Break Away Gap vi ser idag konfirmerar tidsanalysen och sansynlighetem för att vi bryter igenom botten vid 266 är minimal.

Vi har nu kosntaterat att sansynligheten för fall genom 266 är ytterst lille.
Vad så - få vi en trading range eller stiger kursen tll nya höjder?
Det  forteller inte den klassiske Tekniske Analysen, men hvis bruger statistik på en ny form för TA som har kunnat utvecklas med hjälp av framsynte och åbne analytiker/softwar designers, så kan vi muligvis få en idé om vad som kommer att ske med Vestas. Vi bruger oss av astromodeller.

Vi ser på den astronomiska situationen i söndags där Jorden Solen  och Neprun stå på rad.
det har hänt 9 gånger sedan Aptil 1998 som är längden på mina data.
Statistiskt sett kan vi i chartet till vänster se hur kursen på Vestas har uppfört sig kring det dat när händelsen inträffar. Vi ser 300 dagar tillbaks i tiden och 300 dagar fram i tiden.
Hvis vi följer detta statistiska mönster framöver kan vi se fram emor en ansenlig framgång för aktien

Gör vi en djup studie kan vi till höger i bilden se en ännu mer talannde statistik.
Om vi köper Vestas 3 dagar före händelsen (i Fredags) och säljer 130 dagar efter händelsen har vi statistiskt - historiskt - sett 81,8% sansynlighet till ett positivt utfall.
Historiskt sett var 7 av de 9 muliga trades vinnare och bara 2 var förlorare.
Den största vinnaren gav 73% och den största förloraren kostade 15%





Tåge snak???????

I December 2005 gjorde jag en liknande analys på Vestas, där många EI folk syntes det var rigtigt morsomt med denne typ av analyser.
Men låt oss se vad som hände.
Vi hade en  identisk situation, bara med ett annat planet par som utgangspunkt den gangen.
Sansynligheten för vinst den gangen - historiskt sett var 71,4% tab 28.6% hvis man sålde 80 dagar efter händelsen.



Igen prickade astrotekniken  in och konfirmerade en botten. se den inramade botten nedan.
Når vi här kan se att vår nuvarande position i tiden hänger sammen med den analys jag gjorde i dec 2005, ökar det sansynligheten för att den botten vi nu är på väg att lämna bakom oss - liksom i 2005 inte kommer att brytas i lång lång tid - måske får vi samma framgång om i 2005 - det är ikke til at sige. Men det vigtigaste är att vi ikke kommer att falla igenom 266, så får vi vara tacksamm för vad marknaden väljer tt ge oss.


Gör vi en liknande analys på hur Vestas beter sig omkring nymåne (Jorden Månen Solen står på rad...)
Vi undersökte de 145 ggr vi hade nymåne.
Och får fram detta resultat, som visar att det finns en tendens till att Vestas stiger efter nymåne - statstiskt sett.



Detta är ett exempel på den slags analyser jag gör til de som abonnerar på Technical support.
Dybt analyser som denna göres 4 ggr i månaden på aktiemarkedet och regelbundet gör jag också analyser på ett antal danske aktier. Oftast är det mer TA och mindre astro
Är du intressrad i abonnement och pris, så skriv till stickans@gmail.com

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking