Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Thursday, July 19, 2007

UPDATE



I min sista blog visade jag charts på några aktier som jag menade kunde bekräfta hållningen att vi har gått i en Bullfas.

Chartet ovan visar IBM. Den kraftiga stigningen sista tiden ser jag inte som en topp (=greed/panik). På mig ser det ut som break out till nya höjder och antagligen test av den gamle toppen fra 1999.

Såhär såg den ut förra veckan.




En annan aktie var Microsoft.
Där ser jag också dagens kursutveckling som breakout.
Detta är ett viktigt break. Inte bara över gamla toppar men dessa topar har också representerat 38,2% fibonacci motstånd som härskat sedan 2001.
Den långa botten (i tid) kan ses som en akumulerings period. (Ja faktiskt som en inverterad sHs formation)
Och vilken akumulkerings period - länden (tid) indikerar stor framtida höjd (pris). Verkligen ett bullish chart (frågan är bara vad som sker med dollarn...).

AMAT - applied materials- samma sak.

Vi har nu tre tunga aktier som visar vägen för framtiden. Observera att dessa aktier ligger inte i en topp formation. Det borde alltså finnas god potential i Tech aktier framöver.


Lägg märke till SOX indexet nedan (semicnductorindexet)



vi ser här:
1En inverterad sHs formation - bruten upside
2Fallande blå motståndslinje - bruten upside
3Strong support på stigande blå linje observera två ting
3a)hur väl kursen legat sista tiden och nästan break down
3b Failure break 2006 - denna typ av break generar oftast skarpa stigningar
4 Upside break ur stigande trendkanal (lille röd)
5 Oscillatorn i botten visar bredden på Bollinger band. Små värden= smalt band (=liten volatilitet) - efter liten volatilitet kommer "alltid" stor volatilitet (stor kursförändring) observera att vi ser den lägsta volatiliteten på 10 år! Skall vi nu se den största kurs förändringen på 10 år??

Vi har härkanske opskriften på en kursexplosion!
Men vi skall över de två gamla topparna först för att vara på den säkra sidan och ett break över dessa kommer antaglien (om det sker) att vara en tydlig affär.





Vestas är en intressantaktie (som alltid)
Se nedan - kurs till slutet av Juni.
Typisk topp formation med flott Head and Shoulder formation.




Men vad sker - jo, det visar sig att halslinjen håller. Detta är ett bevis på att man skall vänta med att sälja en sHs formation till EFTER att linjen är bruten annars kan det ske som det faktiskt gör många gånger -linjen håller. Och husk - det ÄR ju en support linje

Denna topp formation har nu ändrat karaktär - formationen är nu en konsolideringsformation och det betyder att vi har varit i vänteläge på att finna en god grund till fortsatt stigning.
Och grunden fick vi idag (jag är inte helt klar över vad pressen sa -men det är också irrelevant - chartet visar vad som sker och sammanhanget visar betydelsen.
Detta är en köp signal.




Men låt oss gå tillbaks til "reason" igen.
Se på detta chart nedan - det är ren TA.
Observera den gröna stigande trendkanalen. Hur kursen stannar upp vid "1".
Här bestämmes bredden på kanalen
Linjerna till höger (2,3) är parallella med 1. och avstånde är proportionellt till bredden på kanalen (50% och 100%)
Observera hur kursen vid 2 har brutit den ursprungliga kanalen - går sedan upp och testar linjen underifrån - faller tillbaks ned till 3 som är 100% av den ursprungliga kanalen.
På den linjen har sedan kampen legat - håller den eller ej?
Och när vi närmar oss den övre fallande linjen så närmar vi oss tidpunkten när vi får veta om vi är i bull eller bearmarket.
Se sedan hur vi näst sista dagen får ett falskt brott nedåt och hur kursen idag reagerar och avvisar detta brott - en kraftig stigning (break out följer).
Genom att följa kursen dag för dag kan man alltså dra slutsatser om utvecklingen.
Nu skall vi upp och testa 400 igen





Men kanske vi skulle kalla den en "lille" köps signal - eftersom vi skall huske på perspektivet.
Det ser vi i detta weekly chart.
Kraftigt motstånd av alla slag omkring 400.
Och det var också därför vi har haft en konsolidering - kursen skall helt enkelt "ta sats" (hämta ny energi) för att kunna bryta igenom.


OK, så vi bryter igenom - vad sker det så?

Låt oss se på avståndet A-B.

Om vi lägger samma avstånd (AB) från punkt C och markerar fibonacci ratios utefter linjen så har vi framtida motståndspunkter.

Det är dock några relationer som är mer vanliga än andra och det är 0,786 och 1.00(alltså där CD är antingen 100% av AB eller 786.% av av AB).

Observera nu att den gamla toppen från 2000 ligger på 512 och 78,6% av AB = 513,96!!

What a coincidence!

Mitt gaett är: Om vi bryter 400 (vilket jag tror) så skall vi testa 512

NU tar jag på ferie några dagar.

Ha en trevlig fortsatt sommar.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking