Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Saturday, July 07, 2007

Update APM, Danske o Vestas

Dubbel klikke på ett chart gör det större


Ibland är det viktigare att se på charts som sträcker sig över lång tid än att var observant på nyheter och rapporter från banker och mäklarfirmor. Dessa nyheter har oftast en kortvarig effekt och det är det långsiktiga perspektivet som är viktigt (för många) när vi handlar aktier.

Det är endast genom charts och teknisk analys vi har möjlighet att studera dessa scenarios. Vi skall huske på att, de store investorer som har miljoner (dollar...) i en aktie, köper och säler över långa periode och det är detta som skapar trender. APM är kanske den danske aktie där vi bäst kan studera detta fenomen och grunden till detta är att den riktigt långsiktige, f.ex utländska pensions sälskap värderar inte i aktien i danska kronor, dom värderar aktien i f.e x Euro eller Dollar. Gör vi därför ett ett chart i Danska kronor och ett i DKK, dividerat med Dollar/Euro kursen får vi två olika charts. Och det är det sista chartet som är intressant – där har vi i princip ENDAST långsiktiga investor. Och det är DOM vi skall passa på. När dom säljer ut eller avviker från den danske investorens mönster, skall se noga efter.

Låt oss se på några charts.

Detta första i danske kroner.

Det är här flera ting vi skall lägga märke till.
Trots att vi fick en rätt dramarisk stigning de sista dagarna och ny ATH har vi egentligen inte haft ett ”giltigt” break out. Det är allt för marginellt.
Vi ligger i toppen av den röda kilen och innan vi bryter den korta röda linjen har vi ingen köps signal.
Lägg också märke till de två oscillatorerna i botten. Den översta är long term den understa short term.

I pris kan vi se topparna 1,2 och 3 är stigande.
Oscillatorerna uppvisar FALLANDE toppar både i kot och långt perspektiv.
Vi har en NEGATIV divergens, som indikerar fallande priser framöver.








Och på tal om divergence.
Divergence kan också användas på två relaterade priser.

I chartet nedan har vi APM prissatt i Danska kronor samt prisen dividerat med euro/dollar.

Om vi ser på de olikfärgade linjerna som är sammanbundna med sifferpar, kan vi se att vi har haft divergens vid 5 tillfällen, toppar och bottnar som varit av stor betydelse för framtida utveckling (negativ divergence f.ex har "medfört" fall i aktien).
Vi har också en nu.
Se de gröna linjerna med paret 5-5.
Trots att vi fick ny ATH i denna vecka i DKK så har de utländska ägarna inte lyckats pressa kursen högre upp än till 78,6% nivåen. Denna fibonacci nivå brukar vara topp punkten för en reaktion mot huvud trenden. De riktigt långsiktiga investorerna är inte lika optimistiska som danskarna. Det borde vi inte heller vara. Detta är en mycket stark (negativ) signal.




Låt oss se vidare på utlänningarnas beteende.
I chartet nedan ser att en Andrews Pitchfork också sätter stopp för fortsatt himmelflugt.
Rent cykliskt (tid) är vi också vid en brytpunkt.
Geometriskt och fibonacci wise, så är upp cykeln slut. Sammankoplingen mellan toppar och bottnar visar detta.




Toppar och bottnar representerar ENERGI. En kropp i rörelse stoppas av ENERGI. Detsamma gäller en pris trend. Att stoppa en stigande trend kräver en mängd människors negativa energi. Från att ha varit positiva på en aktie, blir de negativa (av ibland outgrundliga orsaker...). Om en negativ trend blir utsatt för negativ energi så har vi en krasch.
I chartet nedan kan vi se hur vi i perioden 2005 -> nu APM varit utsatt för negativ energi vid 4 tillfällen av 5, vid fibonacci cyklar (se ellipserna negativ energi förstärker nedtenden). Sansynligheten är stor att så också är fallet vid denna topp




Inte nog med det.
Ofta ser vi att en historisk utveckling i tid ofta upprepas i framtiden. Antingen i samma form eller i en exakt geometrisk funktion av den ursprungliga rörelsen.
Som i chartet nedan.
Vi ser på uppgången A-B till vänster i tid. Denna tidsperiod ser vi också till höger där A-B uppstår som en funktion av nedgånen AC och uppgången C-B, där C ligger exakt på 50% av AB .

it's TIME for a trend change.






Ser vi på C20, kan vi se liknande indikationer på att det kan bli svårt att stiga ytterligare.

En fibonacci studie i TID visar att vi ligger i närheten av en möjlig topp.

Men se också på de blå linjerna 1 o 2 de är motstånds linjer, liksom den röda trendlinjen. 2 försök har nyligen gjorts på att bryta denna, utan att lyckas. Kombinationen av blåt och rött motstånd set starkt ut. Det kan mycket väl vara topp no2 i en dubbel top vi ser.



Lägg också märke till den negativa divergensen i oscillatorn.

Min slutsats är igen, sansynligheten för en nedgång är större än sansynligheten för en uppgång.



En Update på Danske är väl också på sin plats efter de sista dagarnas dramatiska uppgång.

det viktiga att hålla styr på i detta chart, är brottet på den långa röda trendlinjen. det är oerhört viktigt.
det är detta brott som p.t. styr kursutvecklingen. Vad vi ser är det normala tested av ett breakdown. Linjen skall testas underifrån - det är vad vi ser.
Jag har tidigare visat att brottet också var brott på en topp fromation (sHs), vilket betyder att sansynligheten är störst att upptrenden är bruten och att vi får se fallande priser eller en trend range framöver.
Linjerna vid 243-244 är ett starkt motstånd som måste brytas om upptrenden skall kunna fortsätta. Och husk - vi har 2 gaps som skall lukkes...

Med det starka motståndet i APM och DB, bekräftar den negativa analysen i C20.




Vestas ser heller inte så frisk ut att det gör nåt.
1) Den grå upptrendlinjen är bruten.
2) En sHs foration är under uppbyggnad
3)"Hidden divergens" indikerar nedgång (de röda cirklarna markerar detta.




Ett weekly chart gör inte saken bättre. Se på motståndet över kursen och den negativa divergensen i oscillatorn - den pekar dessutom kraftigt nedåt.

Tid cykeln pekar också på trendchange

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking