Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Monday, June 25, 2007

Vad med APM?

Det har varit request på APM - och det kan jag gott förstå - det sker ju en hel del p.t.

Vi skall idag se på nånting som kallas "fraktaler". Jag har tidigare sett dom i APM, men fler och fler dyker upp. Detta är en teori som har börjat dyka upp på en del amerikanska diskussions forum och det handlar om hur naturen är uppbyggd av enheter som kan brytas ned i mindre enheter. Dessa mindre enheter är sedan identiska med de stor enheterna.

http://www.skane-online.se/fractals/frator.htm

Eftersom aktieutvecklingen är en produkt av en stor grupp människors emotionella beteende, eller skall vi säga gruppens reaktion på det de anser som facts.
Det är alltså inte facts som styr kursen utan hur gruppen upplever dessa facts och sedan reagerar på sin tolkning av facts.

Ett gott och enkelt exempel ser vi chartet nedan (update kl. 1000). Vi har en klar och tydlig dubbelt top (i Blått), men ser vi till höger så har vi faktiskt en "mini dubbel top" (röda Pilar), och går vi ett chart längre ned i veckochartet, så har vi en lång term dubbel topp (med grön linje emellan). Teorien är nu att, det som sker i den lilla figuren har stor möjlighet att också ske i den stora. (Grunden till detta skulle kunna vara att den grupp som är involverad i handel med APM, reagerar lika från gång till gång - oberoende på perspektiv. Denna förklaring är egentligen irrelevant - för TA folket räcker det att vi har konstaterat ATT det som sker i små perspektiv upprepas ofta i stort perspektiv och tvärt om).

Anyway - Det kraftiga motståndet över kursen (röd linje) ser ut att vara den som bestämmer och frågan är nu om den svarta och röda linjen håller. Den svarta's support är lite difust och kurserna har redan brutit linjen några gånger - det tyder inte på styrka.
Den röda kan tolkas som en halslinje i en lille sHs formation och bryter vi den (64700) är negångs potetialen 61000!

Och det är nu viktigt att förstå at OM det sker, så har vi också brutit den blå dubbla toppen.
Och potentialen i den ligger på 56700.

Jag säger inte ATT detta sker - vad jag säger, är att om händelse A inträffar så är sansynligheten STOR att händelse B sker. Det är hypotesen vi kan arbeta efter.

Jag menar att 61000 är den kritiska punkten här om man är långsiktig ägare och förklaringen kommer i nästa chart - veckochartet.





Faller vi ned under 61000, så har vi klart och tydligt brutit TVÅ trendlinjer. Den blå från 2006 och den gröna från 2005, vi står då inför samma situation vi hade i Jan 2006 (hoppa ännu ett chart). Den gången skrev jag en annan blog där jag tog upp den kritiska situationen då http://kursus.textdriven.com/soo/blog/

















Om vi fortsätter med vår fraktal teori så är nedanstående chart riktigt skrämmande.
Vad vi gjorde ovan, var att jämföra område (4) med den figuren i den grå fyrkanten, med tesen att atvecklingen i denna fyrkant kan härledas till den nuvarand situationen.
MEN vi kan också studera den grå figuren relativt den stora röda.
Observera hur punkterna 1-4 (i den grå) relaterar sig nästan exakt till punkterna (1) - (4) i den röda fyrkanten, och frågan är nu om utvecklingen i den grå fyrkanten kommer att utspelas relativt den röda.


Desvärre ser det så ut.

Chartet nedan kan vara lite svårt att förstå på grund av alla linjer. Men också på grund av skalan.
Det finns en uppfattning att majoriteten av APM aktierna ägs av utlänningar, så därför gjorde jag om min skala - vad vi ser är kursen, dividerat med Euro/dollar kursen. Och vi fick ett otroligt intressant chart fram, där kursutvecklingen ganska precist anpassade sig till fibonacci projektioner och Andrews pitchfork. Och det är precis vad vi ser i chartet nedan. Kursen har gått rakt in i ett kraftig motstånd i form av TRE medianlinjer från pitchforks samt det allra viktigaste Fib ratio 78,6% av den tidigare nedgången. Teoretiskt sett har nu kursen otroligt svårt att bryta detta motstånd. Studerar vi historiska toppar och bottnar kan vi se att dessa har en bättre relation till varandra än vad vi kan se i chartet i DKK.




Ser vi till exempel i charten nedan (DKK överst), kan vi se att 2005/6 var en perfekt dubbel top för utlänningar, men ny ATH i DKK (röda linjer). Till denna topp har vi nu en dubbel topp (gröna linjer) i DKK, men bara lower high för utlänningar (vid det berömda 78,6% motståndet).
Vi har alltså i två tillfällen en negativ divergens, som signalerar lägre priser (och jag mistänker att utlänningarna handlar långsiktigt , så detta är en långsiktig trend)



Gör vi en fraktal studie med några ellipser, (följ färgen) får vi igen en negativ bild.




Jag tror också vi skall se på danske bank, som nu tydligt visar att "han" vill ned och testa potentialen vid 2006. Det är ett break away gap vi ser efter att kursen testat halslinjen och fått bank.




Jag kan nu se 2 tim senare (mht APM kursen -update 1200) att APM återhämtat sig och responderat positivt på support nivån. Om dagen slutar på denna nivå, har vi en bullish outside day (och att det sker dagen efter support testas, får man säga är positivt) Därför vet vi faktiskt fortfarande inte hur framtiden ser ut, men de nivåer jag gett ovan, tror jag är de mest realistiska att hålla sig till.

Motsatt skall också sägas att 70 000 är för mig en kraftig köps signal och no-mans-land blir alltså intervallet 61000-70000.


No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking