Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Thursday, June 21, 2007

Just a quicky on the energy dates

(Charten blir lite större genom att klicka på dom)

Jag har ju i ett stykke tid markerat denna vecka som "High Energy Week", vilket skulle betyda slutet på vår långa Bullmarket.

Och slutet av veckan - fram till den 22 Juni, - som möjlig energipunkt i många marknader. Långsiktiga argument finner vi i min blog från 1 Juni. Perioden skulle vara en topp eller accelartion i kursutvecklinen. Det ser ut som om toppen är inne (Dagen före den klassiska topp konstellation 'Jorden, Solen och Jupiter på rak linje den 4 Juni' - vilket också var första dagen för topp perioden i den lååååångsiktiga analysen som gick tillbaks till 1946 - beskrivningen börjar efter Kina chartet.......)
Hela toppformatione ser ut som en dubbel top med andra toppen den 15 Juni (DOW) - mitt i konstellationen - precis som Ray Merriman lär ut.....)





Jag tog fram några charts från http://www.stockcharts.com/ sent i går kväll, som kan vara bra att ha i minne idag.

Det första som verkligen visar vad som är på väg är över Nasdaq.

Lägg här märke till gårdagens bar: En Bearish outside day, som omfamnar tre dagar.
Observera också gap'et. Vi trodde det kunde vara en av två ting. Antingen ett break away gap, vilket skulle indikera en fortsatt uppgång eller ett exhaustion gap, vilket skulle betyda slutet på uppgången.
Gårdagens uppvisning har gett oss svaret - ett exhaustion gap!





Nästa chart är över QID, som är den amerikanska motsvarigheten till det svenska Xact Bear (det går på Nasdaq indexet menar jag).
Lägg här märke till den positiva divergensen till On Balance Volume (OBV). Det säger oss att "smart money" köper upp trots fall i QID. Lägg också märke till den potentiella Head and shoulder formationen i OBV -trots att QID har gjort ny low. Det är divergens som vill nåt!



Och på tal om "Smart Money", vem är smart money. Hmmmm

Man skulle ju kunna tänka sig att Aktiebrokers har viss insikt - om inte så ser dom vad smart money gör.

Här är ett chart över Broker dealer indexet i USA. Och som vi kan se så bröts upptrenden igår.
Upptrenden är slut - menar smart money.



Om APM är synonymt med den Danska marknaden så finns det ingen hjälp att hämta.

Den långsiktiga dubbla toppen kan ses här (topp no2 svagare än topp no 1):



Men vad som är än mer intressant är att vi här kan se den dubbla toppen i två perspektiv mer (Det är här fraktal teorien kommer in - enkelt sagt - vad vi ser i ett perspektiv har stor sansynlighet att utspelas i också i de andra perspektiven) .

Det vi först skall lägga märke till är att blå topp no 2 inte når upp till den första toppen - det är ett svaghets tecken.
Lägg sedan märke till den lilla röda dubbla toppen (den minsta). Den är bruten - med ett downside - (breakaway?) gap!
Det indikerar - för mig att - att de andra också skall brytas.
Att 'the top is in'!

Vi kommer inte att nå 70000, som jag har haft som en möjlighet

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking