Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Sunday, June 03, 2007

So what about the short term perspective?

Man kan klikke på bilden för att göra den större

I lyset av min förra, LONG TERM analys längre ned, är det kanske på sin plats att göra en short term analys också, eftersom någon kan ha fått intryck av att jag talade om en topp här och nu vilket inte var fallet.
Min uppfattning är att vi skall vara observanta på vad som händer omkring 22 Juni. Fram till dess ser det teknisk riktigt positvt ut och en blow off in i perioden är inte osansynligt.
Låt oss se på några charts. Det första över DAX indexet, som vi låter representera Europa – daily chart.




De grå linjerna är en regressionskanal som visar den matematiska genomsnits kursen fram till punkt A. I den kanalen kan vi se hur likartat (2 första röda pilar) kursen rört sig inom kanalen. Så sker det nånting efter A. Kurserna tar far och stigningen accelererar – den lilla pilen visar sedan hur den paraboliska stigningen (hysteriskt bullish) tar far och är nästan vertikal. Detta är en typisk topp situation men kan fortsätta längre än vad de flesta meanar är ”logiskt”. Och där är vi nu – ingen vet när den slutar. Men omkring den gamla toppen vid 7922 är "logiskt".

Men låt oss se på några amerikanska charts. Först Nasdaq, och vi kan här se att vi ligger långt från toppen.



Vi kan också se hur undertryckt vi legat under medianlinjen i den röda Andrews Pitchfork – men det verkar det som det skall ändras på. Observera oscillatorn som indikerar köp, samt att vi marginellt kommit över median linjen. Ett chart som detta visar att det ligger stor energi under ytan OM median linjen bryts. Vilket nästa chart indikerar.
Låt oss se på ett annat chart av Nasdaq.








Den som läst mina tidigare kommentarer kanske husker mitt påstående att upside break i en stigande kilformation oftast kan vara explosivt och detsamma gäller om ett negativt break i en formation kanselleras av et positivt break (dvs om vi haft ett downside failure break).
I denna kilformation har vi först två negativa downside breaks och sedan ett positivt upside break i kilformationen. I fredags hade vi en ny high. Dessa två faktorer indikerar en accelererad uppgång i Nasdaq (i cirka 2 veckor?)

Ser vi på QQQ (som är en AKTIE grundat på Nasdaqs FUTURE index), ser vi ett likande upside break, men här i en sHs konsoliderngs formation (observera den positiva hällningen - uppåt...). dett break indikerar också en positiv marknad.





Dow Jones Transportation index ser vi liknande karaktärsdrag:
1 Break out ur stigande kil (weekly chart)
2 Parabolisk stigning –först röd linje sedan blå – vilket indikerar kraftig uppgång .




samma typ av chart ser vi det amerikanska Broker/Dealer indexet (en samanställning av aktier tillhörande denna grupp av företag). Är det engrupp människor som vad som sker på aktiemarknaden , borde det väl vara broker och dealers...
1Blå kil
2 Röd kil
3 Pil
Köps signal i oskillator.



OK det var USA –vad med Danamark?
Indikationen på vad som är på gång fick vi väl åtminstone i DAX indexet, som skulle representerta Europa.
Låt oss se på C20

Det ser ju lite rörigt och oöverskådligt ut, men om man koncentrerar sig på en sak åt gången, skall det nog gå.

De två diagonal röda linjerna (parallella) representerar en stigande trendkanal (observera hur flott kursen stannade vid den övre kanalen (som är pallell till den undre – linjen kom alltså före kurs dannelsen). Detta indikerar att C20 mycket väl lämpar sig för TA... – OK – vi har break out ur Stigande trendkanal och som vi kan se är reslutatet ett ganska parabolisk bevegelse, som indikerar slutfas i vår Bullmarket.




Var slutar vi så?
Hmmmm – en educated GUESS med hjälp av TA, pekar på intervallen omkring 526-533,44.
Och hur kommer vi fram till det?
Vi använder oss av tidigare toppar och bottnar – dvs kursutveckling från topp-> botten och botten-> top.
Dessa avstånd projiceras sedan in framtiden (i höjden) med hjälp av Fibonacci ratios (1,618-1,618-0,382 etc etc) och andra geometriska ratios.
När dessa ratios (de vågräta linjerna) klumpar sig samman kan vi se att det skapat motsånd i kursutvecklingen (se punkterna C och B f.ex) och det som intresserar oss nu är område A.
Detta område sammanfaller med den övre median linjen i en gigantisk – long term Andrews Pitchfork (Grå linjer)
En tids analys bestående av en long term fibonacci ”spiral (eller cyklus) (lodräta linjer), pekar på Augusti+- ett par månader..
Observera hur dessa linjer historiskt sammanfallit med tidigare toppar...
En topp omkring den sista linjen är alltså inte osansynligt.

Låt oss avsluta med att se på motoren i C20, APM Møller.

Här kan vi tydligt se hur några fibonacci ratios blivit lagt in kursutvecklingen. Vi kan också visuellt se hur de skapar motstånd nästan exakt vi den gamla toppen och All time high.
Dett är ett weekly chart.





Ett daily chart visar vårt dilemma.



I detta chart kan vi skall det ske två ting inna vi kan tänka oss ett break out över ATH eller övre median linjen
1. ATH skall testas - det är sällan vi bryter igenom ett så starkt motstånd första gången.
2. Gap'et vid den röda fyrkanten "skall" lukkes och jag har svårt att tror på upside break innan detta gap har blivit lukket.

Min teori blir sålunda - vi testar ATH - antingen till svart linje eller grön linje. Kursen faller så tillbaks till vårt Gap.

Vad som sedan händer är svårt att veta, vi har ju faktiskt stark support under gap'et och vårt antagande (mitt...) är ju att vi toppar ut om maximum ca veckor i en period då vi står mellan två starka nivåer 64000 och 70-71 000.

Avslutningsvis alltså.

Kortsigtig – de närmaste 14 dagarna ser det alltså ut som en positiv marknad med eventullt hysteriska övertoner.
MEN omkring 22 June kan festen vara slut –inte nödvändigtvis med en krasch – men fortsatt uppgång är osansynligt.
Kraschen kommer väl som vanligt i Oktober.........
Who knows.

1 comment:

Barcode said...

what language is your blog in and how best to translate it

Many thanks

computersolve@lineone.net

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking