Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Friday, June 08, 2007

Is this it?

Nu den 16 Juni ser jag att alla bilderna är borta.
Jag vet inte som hänt, men skall se om jag kan få in dom igen.........
Nu är jag alltså ingen computer wiz, så det är inte säker jag kan - men försöker.
vh
stickan

Dow Jones at support torsdag 7 Juni, det är viktigt att det håller.

(Klikka på chart för större bilder)








I min sista blog skrev jag att vi kortsiktigt antagligen skulle få en lätt hystererisk marknad.
Och det fick vi ju också.
Problet (för mig...) är ju förståss att jag trodde vi skulle upp i perioden fram till max 22 Juni.
Grunden till detta var de upside breaks vi såg i flera index, samt att jag förväntade en hysterisk slutspurt till den gamla toppen i de index där vi gick mot en (longterm) dubbel top.

Nu är det ju så med break outs att dom inte alltid fortsätter i den riktning dom startade. Det vill säga att vårt break out stoppar, kursen faller tillbaks under break out punkten. Det normala beteendet blir då att vi får en dramatisk reaktion i motsatt riktning – och det är vad vi sett de sista dagarna.

Vad sker det så nu?

Jag ser egentligen tre scenarios över en kortare period – min long term analys står jag fast vid. De sista dagarna faller bra innanför ramen av den. Om det är toppen vi sett nu, så är precisionen relativt rimlig ändå synes jag. Dvs en topp 2 veckor före den projicerade (med ett perspektiv på ca 25 år).
De scenarios jag se,r innehåller fortfarande perioden fram till 22 Juni. Men med den stora energiutlösningen 18-22 Juni. Och grunden till att vi konsentrerar oss på denna period är den cykliska aktivitet i perioden som jag beskrev i mitt förra inlägg. Interessant not så har det första dato jag beskrev i uppställningen i den gula ramen haft effekt.
Solen stod i Oposition till Jupiter den 5 Juni, Denna aspekt är enligt Merriman’s bok”Geocosmic Correlations to trading cycles” en av de mest träffsäkra korrelationer till amerikanska aktier. Med en marginal på 8 dagar "genererar" denna aspekt en topp eller botten i 100% av tillfällen den har inträffat – (så har det sett ut de sista 50 åren...). Ser vi på nasdaq indexet hade vi closing high den 4 Juni och den 5e (när vi hade aspekten, började raset så stilla).

Anyway – den största energien är på gång. Frågan är hur den utvecklar sig (topp, botten eller acceleration)
Låt oss se på de tre möjligheter jag ser framför mig.

1)Att kurserna fallar ned mot 18- 22/6 och vi har en botten i den perioden,varefter vi återhämtar oss en aning på låg nivå och får en stillsam sommar utan större utsving, efterföljande av den vanliga Oktober nedgången.

2)Vi återhämtar oss i dagarna, möjligtvis med en botten nu fredag eller omkring nymåne den 14/12 och kurserna stiger fram emot den 22Juni, där vi får den andra toppen av en dubbeltop situation (den första har vi sett för några dagar sedan). Efter det faller kurserna.

3)Perioden 18-22 Juni blir en vecka med Aktiekrasch

Vilken av dessa scenarios som kommer att utspelas är för tidigt (för mig) ha en idé om, men dramatiken kan bli stor och jag rekommenderar ingen, som inte har stor erfarenhet med aktier och trading, att vara deltagare i det spel som kommer att utspelas de närmaste dagar.
Att vi skulle ha högre kurser i slutet av året än vi har nu, tror jag är uteslutet!

Men låt oss se på några charts - först C20, som ser ut att ha funnit starkt support.
1 Vid den undre trendlinjen i en stigand (negativ( kilformation
2. 50% nivåen av sista stigningen.
3. Supportlinjen i en Andrews Pitchfork

detta indikerar att scenario 2 antagligen kommer att utspelas, vilket skulle ge dom som inte hunnit ur sina aktier, en sista möjlighet att få sålt ut.





Men låt oss också se på några aktier.

APM ser farlig ut. Det har fram till idag kl 1130 bildats en Island reversal - dvs det gap vi ser mellan 64000-64200 har inte blivit lukket. I dagens kursutveckling hoppades det över - det är negativt och man kan undra om det starka support vi servid 63400 håller. Speciellt som vi varit nere i 62800 idag.
MEN dagen är inte över ännu. lukker vi gap'et ser jag 63400 som support och vi får en stigning in i den period jag talat om tidigare till max 68000.

MEN kraftig support, betyder också att – faller vi under detta support, så blir det med ett brak, och fallet blir långt. Därför bör man ha en stopp strax under 63000 (eller kanske snarare under botten idag på 62800).



Vad som oroar mig är nästa chart








Historien har en tendens att upprepa sig på de mest märkliga vis. En ”ny” teknik inom TA är att identifiera ”fractals”. Man har sett att utveckling som skett i miniformat historiskt, ibland utvecklas i maxiformat.

Om vi studerar den lilla figuren i den grå fyrkanten, är det många av oss som kan se att den är nästan identisk med den stora figuren inramat med rött. Någon kanske kallar dem båda inverterade sHs formationer. [det underlättar om man ser på numreringen 1- 4 som matchas av (1)-(4)]
Anyway – bryter vi support som i det första APM chartet varunder 4, är möjligheten stor att vi upplever samma öde som i situationen med den lilla figuren. Nämligen att vi bryter supportet under (4) vid 63400.
Observera att oscillatorn redan har vänt nedåt, indikerande fallande kurser.
Så pass på!!!!!

Colopalst nedan, har övertygande, med ett break away gap, brutit median linjen i den gröna ”Andrews Pitchfork”, samtidigt med att gammal botten passerats.Stigande kurser är osansynligt, snarare skall vi ned och testa den undre medianlinjen.



Men ser vi på månads chartet så har vi också fin support på nuvarande nivå, vilket kan ge energi till en tillfällig uppgång och möjlighet till att sälja vid tidigare support 450 som nu är motstånd!(upp till den medianlinjen vid 463 är också en möjlighet - men inte högre)





Ser vi på danske bank med data fram till idag kl 1130 så ser det inte så gott ut.

Inte nog med att halslinjen i en kristallklar sHs formation brutits. Den två år långa trendlinjen är också bruten.

Vad vi här kan hoppas på, är en rekyl tillbaks til halslinje - men där är det som regel stopp. Och med den nuvarande ränte situationen är det lätt att förstå - högre ränttor lägre kurser (för danske bank)




Ser vi på Lunbäck, är det lika deprimerande.




Efter ett misslyckat utbrytningsförsök över den rövre röda linje, blev vi tvingade under linjen igen - ett break out failure - i stället har vi nu brutit ut ur den undre linjen. Precis när "den skulle", tidsmässigt, det visar de lodräta linjerna som representerar en fibonacci cyyklus i TID, med förankring i de viktigaste high/low punkterna historiskt sett.

Sedan breakdown, har det gjorts två försök att at bryta över linjen igen - utan att lyckas

I stället (se nästa chart) bröt vi övertygande ned under sista supporten - som nu är motstand.




Vestas såg vi på i mitt förra inlägg. Det samm weekly chart ses här nede. Kraftigt motstånd vid 400.



Vi har nu på daglig basis fallit tillbaks till två trendlinjer som är support och det är också här vi måste sätta vår stopploss.
Fall under denna nivå, indikerar att vi skall ned och testa , i första hand 300 - kanske 275.

that's all guys - have nice weekend

2 comments:

Chris said...

Hej Stickan

Der vises ingen billeder.

Vil i øvrigt godt takke for dine fine og velbegrundede analyser, som jeg ivrigt læser og ofte følger.

Hilsen
Flemming Christensen

Chris said...

Hej Stickan

Der vises ingen billeder.

Vil i øvrigt godt takke for dine fine og velbegrundede analyser, som jeg ivrigt læser og ofte følger.

Hilsen
Flemming Christensen

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking