Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Wednesday, March 29, 2006

Konsekvens av break i APM

First the good news.



Kursen stannade vid support i form av
1. Gammal top
2 Trendline
3 Fibonacci support
4. Outer median lines från 2 pitchorks

Hur lännge denna support håller det vet ingen. Det KAN vara en korrektion vi ser. Negången från toppen ser ut som en Elliot wave ABC korrektion, men det faktum att flera trendlinjer brutits + skadan på OMX indexet + volymen i det break down vi sett, gör att jag tror på en korrektion (eller ny down trend) längre ned.
Men först tror jag vi skall ha en test av dagens break down - dvs vi skall upp och testa linjerna från undersidan. det mest logiska är en test av halslinjen omkring 56000 (se chart no 4).
Håller den, så startar nedgången för allvar.

And then the bad news.

chartet nedan visar klart och tydligt vad det sker efter en sHs failure. För några månader sedan visade jag en liknande bild från en positiv failure. Det kan alltså löna sig att hålla reda på om en sHs formation formar sig som den skall. Gör den inte det - ta en position i den andra rikningen!



I chartet nedan kan i se att vihar brutit igenom halslinjen på en sHs formation och en dubbel topp. Båda formationerna är en topp formation, vilket indikerar att den nya trenden för APM är NED. Potentialen i den dubbla toppen är 37500. (efter test som beskrivet ovan)



Chartet nedan ger en indikation på hur ett test av den tidigare support linjen (nu motstandslinje) kan se ut.

chart no4



Att det vi ser i APM inte är en isolerad företeelse visar detta chart över TORM, som också utvecklat en toppformation (sHs), brottet är inte helt så tydligt som i APM. men kursen uppvisar klara svagheter.



Det samma ser vi i GN (halslinjen är dock ikke klart bruten ännu).



I chartet nedan kan vi ser hur dagens händelse påverkat den långsigtiga utvecklingen i OMX .

Strax under 400 har vi haft ett kraftigt motstånd i form av ett flertal fibonacci projektioner + mittenlinjen av en Andrews Pitchfork. Fram till idag såg det ut som om detta motstånd skulle brytas.
Det har dagens utveckling klart visat - motståndet KAN inte brytas - vi ligger nu igen under alla linjerna. Det normala i en sådan situation, efter test av mitten linjen, är att vi skall ned - vi följer minsta motståndets lag.
En dynamisk fib cyclus inträffade också idag - dom indikerar ofta turning points - energy in the market (och det kan vi väl vara eniga om att vi sett idag)



No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking