Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Friday, March 10, 2006

Update APM

(Charten kan göras större genom att dubbelklicka (det virker oftast)och ännu tydligare genom att klikke på den orange bolt i nedre högre hjörne.)



I tididgare genom gång har vi visat att APM brutit ned genom en 2 år lång stötte linje.
Varfær stiger så aktien idag?

Det gör den av två grunder (bortsett från den möjligheten - som alltid finns, att vi är i ny upptrend...):
1. Modstandlsinje 1 o 2 skall testes
2.Gap'et vid 58000 skall lukkes (high kl 12:30=57800. Lukkes ikke gap'er är det et svaghets tecken)

En stöttelinje är stötte så länge prisen befinner sig över linjen. Bryts linjen och prisen befinner sig under linjen ändrar linjen karaktär och blir modstands linje.

Vad vi ser nu efter brott är en test av modstandslinjen underifrån (1) . Om vi inte lyckas bryta igenom linjen följer vi minsta modstandens lag och riktiningen blir ned.

Det faktum att vi också har en fallande modstandslinje (2) betyder att sansynligheten för att fortsatt fallblir större (motsatt: - bryter vi igenom dessa båda linjer är APM aktien stark).
I ett mindre perpektiv skall APM också bryta det blå fib (0,618) modstandslinjen vid 57900.

För tydlighetens skull har jag utelämnat diverse "Median lines" som ligger över kursen och försvårar en uppgång.




I chartet ovan ser vi tre ting.
1 Prischart med bollinger bands (BB) inlagda här finns en förklaring på BB http://prat.privataaffarer.se/viewtopic.php?t=274387

2. Längst ned (röd kurva) ett diagram som visar hur breda banden är. Högt värde= breda band , lågt värde smala band.
a) smala band= låg volatilitet
b) breda band = hög volatilitet
TEORI: låg volatilitet följs av hög volatilitet (liten prisförändring följs av hög prisförandring)

3. Den blå kurvan visar var priset befinner sig inom banden (i nedre delen av bande eller i övre delen).

Idag kan vi se att volatiliteten är låg den röda kurvan ligger i botten och vi kan alltså snart förvänta en en stor prisförändring.

Vi ligger också i den undre änden av banden.

Skall vi upp eller ned i denna prisbevegelse?

Hur ser kombinationen blå och röd ut?
Vi kan se att vi ligger lågt i båda kurvorna.

Går vi tillbaks i historien och söker samma kombination finner vi att denna kombination har resulterat i fallande priser, vilket stöder argumetet ovan mht trendlinjer.

Att vi ser en topp idag med sansyligtvis fallande priser som resultat , nästa vecka, understöds av de tre planetarisk kombinationer vi har i morgon. De indikerar en top med 80% sansynlighet - (det kan ju inte vara en botten efersom kursen rört sig uppåt de sista dagarna).
Mht sista argumetet gäller följande.
1. det har ingenting med övertro att göra, vad vi gör, är att arbeta efter samma princip som i Bollinger Band studien ovan.
a) vi står inför ett fenomen i morgon, som är oavhängigt av aktiemarknaden men som uppstår med jämna mellan rum och som är matematiskt beräkneliga.
b) Detta fenomen jämför vi så historiskt med situationer på aktiemarknaden (ser på pris och mönster)
Ser vi historiska sammanhang kan vi så anta att vi statistiskt sett kan tänka oss ett liknande sammanhang vid den situation vi står inför idag.

I chartet nedan över APM kan vi se att, i perioden 1999-2000 fanns det ett visst samband mellan att Marts står i 90 graders vinkel till Uranus (sett från jorden) och en topp/botten (röd bar i detta bar chart).
Jag har ingen om varför det är så och är ej heller intresserad. Jag kostaterar att sambandet finns och använder det i min totala analys. Det är också vigtigt att förstå att denna form av analys är ett komplement till annan analys och inte huvudargumentet. Vi talar heller inte om prisutveckling upp eller ned, vi talar om i huvudsak timing, samt gör oss mentalt förberedda på att vi står inför en trend ändring som vi kan konstatera med en efterföljande teknisk analys .

Men fascinerande att studera är det under alla omständigheter



Vi har nu 3 oavhängiga faktorer som indikerar att kursen har svårt att bevega sig uppåt. Vår BB analys indikerar dessutom riktningen (ned) och att det kommer en relativt stor bevegelse.
Om man inte väljer att sälja i denna situation, så skulle det kanske vara intressant att ta en "fall försikring" i form av en put option för varje aktie man äger. Normalt inte intressant eftersom dom är dyra, men om vi får en stor bevegelse så stiger volatiliteten. Och stiger volatiliteten, så stiger också prisen på put optionen.
Jag har själv inga APM aktier, men gör en och annan daytrade i aktien där jag pt fokuserar på att gå short.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking