Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Friday, April 21, 2006

Ericsson ser ut som Vestas, men ändå ikke.

Husk att klikke på chart för atg få dom större och eventuellt en gång till på den lille globus som kommer fram om man håller kursor nede till höger i det nye chart , så blir bilden ännu tydligare.

På Aktieinfo ville man ha en uppfattning om Eriksson efter räkneskapet idag, vilket gjorde att jag kikade lite på aktien.

Ur teknisk synvinkel är den rigtigt intressant. Den på miner nämligen om Vestas (!) . Man kan i aktien se nästan de samma linjer, men slutledning blir motsatt! !
För den som är intresserad i TA kan analysen eventuellt vara lärorik.






Om vi ser Erikson ovan finner vi att huvudsupport linjen B är bruten för en tid sedan. Och motståndslinjen A är ännu inte bruten.

Minsta motdståndets lag indikerar att aktien har lättare att gå ned än upp.

Den blå kilen är negativ och indikerar nedgång. Vi ligger i den undre delen av kilen (men på support)

Lägg också märke till upp trenden från alltime low.

Vid "D" knäcker stignings takten. Trenden liknar nu mer en korrektion än en "upp impuls".

Vi har ett kämpemotständ i form av halslinjen från den gigantiska sHs formationen. Den typen av motstånd bryter man inte förste gang.

Om vi nuriktar blicken mot Vestas nedan, så är det otroligt hur ens aktierns trendlinjer kan dras vid en hastig blick.

MEN lägg märke till hur aktien har uppfört sig relativt till dessa trendlinjer.

VWS har brutid huvudmotstandslinjen A men har inte brutit supportlinjen B. Lägg också märke till att vi saknar det "knäck" vi såg i Eriksson. Vi har en mer ensartat up/ned bevegelse - den är måske netral - men inte negativ.

Vi ligger dessutom i den övre delaen av VWS's kil formation (inte i den undre delen som i Eriksson)

.

Om vi så karaktäriserar linjerna A och B finner vi att de representerar stötte i Vestas aktien men motstånd i Eriksson aktien!!

Man skall inte heller glömma att Vestas stiger på ett dåligt räkneskap.

Eriksson faller på ett svagt räkneskap.

Allt annat lika borde alltså Erikson stiga och VWS falla eftersom svagt är bättre än dåligt - ikke.

Det gjorde den alltså inte och många gånger är det rätt talande vad en aktie inte gör än vad den gör.



Ett daily chart visar att dagens nedgång är rätt alvarlig.


1. Det misslyckade break out i Mars månad (grön pil)är nu bekräftat genom fallet under (grön) suport. dessutom har vi marginalt brutit den röda trenden. Det behövs inte mycker för att det brottet också kan betraktas som sannt.
Min uppfattning är därför att vi skall ned och testa botten på den blå trendkanalen.
Problemet blir så, om vi ser på det första chartet igen (weekly) att den blå kilen bryts. Potentialen i den kilen är, om den bryts = botten i kilen = 19,7!




Vi skall dock hålla ögonen på Nasdaq, som ligger i en "make or break" situation och där bilden påminer en del om Eriksson. Det break som kommer i Nasdaq komer antagligen att bli dramatiskt och blir bevegelsen UPP så kommer det antagligen att också påverka ERICY positivt.
MEN om vi ser på ERICY som om det var den enda aktien på jorden, så är min konklusion som den jag beskriver ovan.
vh
stickan

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking