Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Thursday, April 13, 2006

Vestas är perfekt til Teknisk Analys

Husk att klikke på chart för atg få dom större och eventuellt en gång till på den lille globus som kommer fram om man håller kursor nede till höger i det nye chart , så blir bilden ännu tydligare.


Med hjälp av f.ex trend linjer, Andrews Pitchfork och Fibonacci studier kan man se hur precist kursen utvecklar sig - ofta geometriskt. Det skall jag försöka visa i denna blog. Och avslutar med en gissning på vad det skall ske med VWS den närmaste tiden.

Vi kommer att tala om fibonacci ratios. Dessa ratios (hur upp och nedgångar i kursen förhåller sig till varandra - i pris och tid) Några av de vigtigaste ratios vi använder oss av är:

0,382 - 0,618 - 0,786 - 1 - 1,382 - 1,272 - 1,5 - 1,618 - 1,786 samt 50%
eller 38,2%, 61,8% etc

Dessa ratios kommer vi att stifta bekantskap med många gånger i denna genomgång.

Vi kommer också, att hur området omkring kurs 165 kan härledas ur fler oavhängiga analyser.











I detta weekly chart, kan vi se hur precist aktiekursen anpassar sig till den grå dragna trendlinjen. Som fram till break out i 2006 var motstånds linje Linjen är förankrad i punkterna A och B. Därifrån drar computern en förlängning av linjen som så fångar topparna C och D exakt!

Den undre figuren i bilden, den blå kilen uppvisar en nästan lika skarp precision i sin utveckling.
Ser vi nu på den grå linjen samt den undre linjen i kilen, bildar dessa linjer en triangel. Den övre linjen är (var) motstånd mot uppgång och den nedre, stötte mot nedgång.

I och med att motstandslinjen brutits (och nu är stötte linje, har kursen signalerat att stötten är starkare än motstanden.

En uppåtpekande kil är per definition negativ. Normalt sett kan man förvänta ett fall genom den undre trendlinjen.

MEN i vår situation, där vi har brutit nedtrenden (uppgången efter "D") + den inverterade sHs formationen till höger i chartet, + det faktum att vi från 2003 low kan se high/low/high/low där sista low och sista high är högre än den tidigare H/L, är vi per definition i bull market.
I bullmarket har en kil en tendens att brytas på uppsidan och när kursen bryter en "rising wedge" på uppsidan, så brukar det ske med stor stor kraft.
Den grå /tidigare) huvud motståndslinjen är nu support, vilket betyder att sansynligheten för ett brott på kilen downside faller ytterligare.



Men vad vi egntligen skulle se på var de "besynnerliga" sammanhang vi finner när vi studerar kursutvecklingen i Vestas.

En analysform är tids analysen. Den ser vi på nedan.










Här kan vi se hur alla 3 kontaktpunkter på den övre trendlinjen i kilen, vid en projection från toppen i 2003 är relaterade till denna top (av de tre topp punkterna använder vi oss av den mittersta, som brukar vara centrum av "energien"). Topparna i kilen faller in i en exakt 1:1 relation och 1:0,786 (fib ratio) relation till avståndet A1, som markerar två av de vigtigaste punkterna i detta chart.


När vi nu är inne på Fibonacci relationer, låt oss se på pris.




I chartet ovan använder vi oss av fib 0,707 (som egentligen inte är ett fib ration men ett annat ratio vi ofta ser i TA. 0,707 är en produkta av kvadratroten av 2 =1,414. (0,707= 1/1,414 eller 1,414/2))
70,7% av uppgången från A->B stoppar kursnedgången från B (till C) och denna nivå är också motstånd i sista tidens uppgång ("D").

50% regeln:



Vi ser här på nedgången från topp A till B och sedan på uppgången från B.

Den mesta vanliga regeln är att sådan en uppgång stöter på motstånd vid 50% nivåen, som bekräftas av detta chart ovan (2 gånger stöter vi på 50% nivån och vänder ned)

Nedan skall vi jämföra tidigare korrektioner (dvs bevegelser mot huvud trenden) och se om det finns ett sammanhang mellan dem och den sista uppgången. "A" är referens







Om vi jämför den blå korrektionen A med uppgången från botten i 2003 ser vi att kursen stöter på motstånd vid korrektionslängd som är lika med A och vid 127,2% av A (1,272x1,272=(fib)1,618)

I chartet nedan är "A" den första stora uppgången sedan toppen 2000:

Här jämför vi första korrektionen A med sista uppgången här finner vi att ratio 0,786 eller 78,6% av första korrektionen genererar motsånd vid kurs 165


Låt os jämföra tidsfaktorn i Bullmarket 1998 - 2001 ("A") med den nuvarande uppgången.









Vi kan här se att de sist topparna har varit i total harmoni med den bullmarket. Topparna faller på ett ratio av 0,382 (38,2% av A) och 0,618 (61,8% av A) (Vad är 0,382? Jo, 0,382=1-0,618 eller 0,618x0,618 eller 0,618/1,618)

Man säger att historien inte upprepar sig, men den rimmar.

Den sista uppgången rimmar med Bullmarket 1998-2001 - är där en tillfällighet? Är det en ny bullmarket vi ser?

Muligvis, men först har vi nånting som skall överstås:


I chartet ovan ser vi en Schiffs Andrews Pitchfork(SAP), som är en modifierad Andrews Pitchfork (AP) . En AP bygger på teorien om att en "action" genererar en "re-action". Denna re-acton är geometrisk målbar och den kan grafiskt beskrivas med en AP eller SAP. (en "action" är inom TA en kursbevegelse mellan en topp och en botten eller vv)

Beskrivning av Schiff:
http://www.trading-naked.com/andrews_schiff.htm

Som vi ser i chartet ovan har vår Pitchfork ganska exakt beskrivit motstånds nivåer efter bullmarket 1998-2001 (markerat med röd fyrkant)

Vi har ett kraftigt motstånd vid ca 165.

Vi har nu två rätt tydliga långsigtiga parametrar att arbeta med: 165 nåen och den undre trendlinjen i kilen. Dessa två linjer menar jag bestämmer den fortsatta utvecklingen i VWS. Men eftersom den undre linjen "segrade" när vi studerade trianglformationen ovan, menar jag att vi genom dessa charts ser spåret av en ny bullmarket. Högre toppar och högre bottnar är ett säkert tecken.
Att vi testat området 165, 3 gånger, 2003 (- kanske lite långt väck..), 2005 och 2006, indikerar en ihärdighet på att vilja UPP. Tilbaka fallen från testen har varit mindre och mindre. Säljare accepterar inte lägre och lägre nivåer värdien på aktien stiger.

Ser vi omkring oss så stiger fortfarande olieprisen. Och hög oliepris betyder i min värld ett stort intresse för vindkraft.
Att olieprisen kommer att falla stort (50%), menar jag är naivt att tro. Ser vi på chartet nedan så kan vi se att prisen stiger paraboliskt och att vi i veckan har haft upside break-out . Vi går nu mot nya höjder. $100 verkar säker som en magnet på prisen...

.

Chartet ovan visar hur priser ofta utveckla geometriskt och ibland paraboliskt. Efter brott på sista toppen är det logiskt att tro att den undre parabolens stötte är intakt och att vi nu skall testa den blå.

Om så är fallet, hur påverkar det aktier vars intresse är alternativa energi källor(Uranium/Vindkraft)?

Jag hade egentligen inte tänkt att denna blog skulle bli en analys eller antagande om framtida bevegelser, men slutar med en situations studie så som situationen ser ut på ett daily chart.







I detta chart använder vi oss en del av det vi sett tidigare idag. F. ex korrektionerna A och B

Vad som hänt och tydligt ses är att vi har haft upside break genom den gröna huvud motstandlinjen från år 2000 och en inverterad sHs formation (grå halslinje).
Den energi som utvecklades producerade ett gap, som är en kraftig styrkedemonstartion, samt en kraftig stigning till ca 165.
Där stötte vi på motstand och vi skall nu ned för att testa vigtiga stöttenivåer och samla kraft(energi) till den slutliga (?) atacken på denna motstands nivå

WD Gann

http://www.acrotec.com/gann/ticker.html

säger att det oftast är 4e försöket som lyckas - vi får se...

Vi har starkt support vi 135-140 bland annat i form av den gamla motstånds linjen från 2000 som nu är support linje. Där kan man tänka sig att kursen samlat tillräckligt med kraft för attacken på 165.

Aldeles ovanför ligger halslinjen som alternativt (2) kan vara där vi vänder eller alternativ 3 - den gamla toppen.

En av dessa nivåer tror jag är det lägsta vi kommer innan vi bryter 165.



Samma chart men med trendkanal inlagt

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking