Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Wednesday, April 12, 2006

Är Festen slut?

Husk att klikke på chart för atg få dom större och eventuellt en gång till på den lille globus som kommer fram om man håller kursor nede till höger i det nye chart , så blir bilden ännu tydligare.
----------
Jag menar man kan se tecken på att de sista årens uppgång kanske är slut. Eller att vi skall ha en alvarlig korrektion framför oss. (Jag tor på det första...)

Vi skall se på Danamark Tyskland och USA.

Idag Tisdag den 12 april avslutade OMX20 en pefekt Head and Shoulder formation, med test av halslinjen underifrån och sedan fortsatt nedgång. Ett textbook exemplar av en sHs formation.
En sHs formation är en Toppformation
Chartet nedan är ett fem minuters chart.







Vad vi ser i chartet nedan är en annan klassisk toppformation - rising wedge (kil).

Den är rätt intressant så tillvida att vi inte hade ett deciderat brott när vi första gången kom under den undre trendlinjen. Men vi kan så se hur vi slaviskt följt linjen upp. Utan att dock kunna komma på insidan igen (svaghet). vid APM's dramatiska fall blev kursen bestämt avvisad och vi har i dagarna sett ett försök till ny topp, som också har blivit avvisad.

Intresant är att den sista toppen kom ,22 poäng från Fibonacci ratio 0,886 och lukkekursen kom 0,02 (!) poäng från fibonacci ratio 0,786.

Ser vi på APM , så blev kursen bestämt avvisad av de två motståndslinjerna som tidigare spelat en vigtig roll i kursutvecklingen och minsta motståndets lag säger nu att kursen skall NED. En sista test, är dock möjlig innan nedgången börjar på allvar - totalt en ABC korrektion (men jag tror egentligen inte alvarligt på den möjligheten).

Chartet övr APM's A-aktie nedan visar ännu bättre vad som föregår.
Med otrolig precision faller kursen i en långsigtig (grå) trendkanal och den mer kortsigtiga (röda) kanalen. Observera också hur precist kursen vänder vid motstådet 54700. Ett chart som enligt min mening visar att TA kan användas utan FA - det finns ingen möjlighet att detta chart är självuppfyllande. TA bekräftar vad investorer har för sig (utan att dom vet att dom är observerade :), och man sedan fatta beslut med den information man får från charten.


Toppen bekräftas av en "Hidden divergence" i oscillatorn i botten av chartet.
http://www.ensignsoftware.com/tips/tradingtips31.htm



Till och med Novo nedan ser ut att ha förlorat pusten. Den första trendlinjen bröts för en tid sedan och idag den andra. Den negativa bevegelsen i oscillatorn (long term) är nu bekräftad.

Om det är en rekyl ned till 340 eller om vi skall längre ned återstår att se.


DAX indexet ser äntligen ut till att ha gett up. Close under trendline och gammal top + en "kiss of death" i oscillatorn.

http://www.bearforum.com/cgi-bin/bbs9.pl?read=47814

Frågan är nu om vi skall ha en korrektion eller om detta är den slutgiltiga toppen.




Ser vi på ett wekly chart kan vi se hur kursen arbetat sig upp i toppen av den röda (negativa ) kilen - där ligger en vigtig kotstands linje och det klassiska fibonacci ratio 0,618.

http://www.ourpla.net/cgi-bin/pikie.cgi?EllenIsaksson

Här finns massor av info omkring fib

http://www.mcs.surrey.ac.uk/Personal/R.Knott/Fibonacci/fib.html

En coctail som innebär motstand mot fortsatt uppgång - bekräftat av sammanfallandet av två dymaiska (fibonacci) tid cyclusar, som båda sammanfaller i den 24 Marts = equinox.

Equinox, (då dag och natt är lika långa) är samtidigt med equinox i september (20/9) klassika tidspunkter då vi har toppar eller bottnar av stor betydelse.

Vi skall dock ha ett break genom den undre trendlinjen innan vi på alvar skall tro på ny bearmarket - men hålla vårt sinne öppet för möjligheten att festen är slut.



Nasdaq indexet fick en allvarlig nedtur igår och idag.

Kursen har fallit tillbaks in i en Bullflagg och det breakout vi såg i marts månad kan nu betraktas som ett failure, som skall starffas med ett ytterligare kursfall. Det bekräftas av brottet på Kilen och vi borde nu få se att fall ned till botten på den stora Bearflagg som utgörs av de blå linjerna.



En Elliot wave count på Dow Jones indexet, som jag gjort här nedan, argumeterar för att toppen är inne på uppgången från 2002.

Lägg också märke till att topp formationenns motstånd påminer om en blandninga DAX och Nasdax indexet, vilket är rätt intressant.



Slutligen kan nämnas att vi den 18 April har en av de vigtigaste planetariska konstellationerna då Jorden Venus och Uranus står på rät linje i Universet (Conjunktion).

DEnna konstellation ser man ofta i samband med krafiga kursbevegelse, så fågan är om vi får en botten eller kraftig bevegelse omkring den 18 - keep an open mind och fingern på avtryckaren.


Larry Pesavento redogör i sin bog "Astrocycles The traders Viewpoint" att han testat 636 aspekter av Ve/Ur (1898-1987) och 92% sammanföll med en topp/botten i ett US aktieindex med 2 dagars marginal.
Det som är intressant med detta planetpar är att efter denna konjunktion tar det 225 dagar till nästa konjunktion.
225 dividerat 365 (jordens rotation kring solen) = 0,618 det vigtigaste fibonacci ratio vi har att arbeta med = golden mean, det gyldende snitt. En fibonacci relation vi ofta ser aktiekursen utveckling....

I chartet nedan över Omx20 är de vita markeringarna de dagar då Venus står i 90 graders vinkel till Uranus (90/180/270/360)

Vi har inte helt samma precision som Pesavento, bara 83,3% träffsäkerhet.... men ändå....

Lägg också märke till det vi kallar "planetary lines", hur Uranus(blå) och Venus(grön) planetlinjer korsar EXAKT i toppen av chartet ..

Spooooky!!!!

Right???

Den som vill vidga sina vyer kan följa Ray Merriman's weekly update varje måndag som är gratis på:

http://www.mmacycles.com/artweek.htm


No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking