Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Friday, November 02, 2007

What's the problem?

Broblemet beskrivs i bloggen från 21 oktober. Det är den lange version (- som ingen orkar läsa... )
Den korte version är att vi befinner oss i toppen av en bullmarket som började 1974! Precis på topp no 2 i en dubbel top (i S&P500).
Att bryta en topp av den magnituden kräver tid. Och vad vi nu ser är att kursen avvisas från topp no 2.
Om detta är slutet på bullmarket eller en rekyl så vi kan bryta toppen från 2000 vet ingen. Och det spelar idag inte så stor roll - båda situationerna medför antagligen ansenligt fall i aktierna.
Worst case scenario för en rekyl där vi hämtar kraft för ett genombrott är ett fall i 2 månader till 20-24 December (det står också i bloggen från 21/10)

Det kan ännu inte ses i de stor indexen, men ser vi på de index där det finns folk som KAN se vad som är på väg att ske, Bank indexet, Broker/Dealer indexet och XLF (ETF för finansiella aktier) så visar dom vägen.

Vi kan se i detta veckochart att bankindexet redan i veckan 27 Juli bröt den långsiktiga trendlinjen, den har sedan blivit tesstad som den skall och fortsatte idag ned.




Den fortsatte inte bara ned - den formade också en ny LOW och en fallande trendkanal är nu etablerad.

Trenden är NED. och stötte ligger omkring 93.





XLF ser inte mycket bättre ut.
Efter ett brott på den stigande (1) trendkanlen faller vi igenom. Brottet testas, och i den processen bildas den röda stigande kilformationen. Och det är här som vi får en vink om vad som skall ske. Ett upside break avvisas - vi får ett failure break, som sedan resulterar i ett verkilgt (Downside) break den 18 oktober. Kursen försöker sedan komma in i kilen igen (test) men misslyckas och befinner sig nu vid pilen nede th.
Failure break (2) indikerar att vi antglign får ett bratt fall i XLF



Broker dealer indexet uppvisar samma process - bara följ siffrorna för att finna "logiken"


För att följa vad som sker i transportation indexet krävs lite koncentration.
Nyckel punkten är den röda ringen "(5)" - vilket jag först nu ser - det skall stå (4)! Och grunden till det är att vi vi den punkten gör fjärde försöket att bryta igenom den gröna motståndslinjen samt 200MA (blått). Traditionellt sett skall fjärde försöket lyckas - vilket det också gjorde - 1 två dagar...
Sedan föll vi tillbakas. Detta failre är vigtigt också eftersom det var fjärde försöket. Det får därför antagligen svåra konsekvenser.
Observera sedan hurkursen slaviskt följer under den gröna linjen, som är både trendlinje och övre median linje i en fallande pitchfork. Onsdag gjordes ett litet försök på uside break. Ett försök som abrupt avslogs idag med resultat att vi också faller under trendlinjen från 2003 - ett allvarligt brott. Det ser ut som om en H&S formation är på väg att bildas. Och se då på oscillatorn - hur den tidigare har legat under den undre referanslinjen när pris har bottnat ut - och det är fortfarande lite luft emellan...






Dow Utility är också rigtigt intressant.
Vad vi ser är en kraftig avvisning från den dubbla toppen.
Men lägg också märke till vad som sker omkring den stigande blå linjen - vår "Bull - linje". Efter downside break, försökte kursen komma tillbaks på "bull sidan". Den lyckades igår, men blev av visad på det kraftigaste i dag -torsdag, samtidigt som vi marginellt föll under halslinjen i den inverterade H&S formationen.
det är inte ologiskt att tro att rändesänkningarna är slut för en stund.



Dow jones Industrials, neda, sänder inte helt samma negativa signaler, men det break out failure vi ser över den gamla toppen kan gott resultera i att en röda trendlinjen bryts - dock har vi här en fibonacci cykel som eventuellt kan stödja en botten den 5 November.


Jag vill i det sammanhanget än en gång huske på att jag ett stycke tid talat om den 2 November +/- någon dag kan bli en emotionell dag och att en sådan dag oftast är en topp eller boten



Min slutsats, utifrån bland annat de två sista bilderna är att antingen är onsdagen den viktiga toppen, som planet konfiguratioen indikerar och vi arbetar oss nu ned mot en botten vid nästa stora konstellation - omkring 20 December!

Eller också är det en botten vi ser formas nu i weekenden - antagligen på fredag (2/11) eller Måndag (5/11).

Det betyder att vi skall ha lösningen på puzzlet på tirsdag eller eller onsdag i nästa vecka. Fortsätter vi ned, tror jag vi kan se fram emot en nedgång till 20-24 December perioden.
Vänder vi i weekenden tror jag vi får en uppgång fram till samma period .

Och jag avslutar med att visa den planetariska situation den 15 Augusti - DET var high energy - dag om jag inte mins fel.




Och som en reminder, kommer den här.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking