Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Monday, January 07, 2008

Mærsk og SAS






Det är intressant att se hur en fundamental analys anpassar sig Teknisk Analys.
Den 4 Januari +/- ett par trading days har legat fast, tekniskt sett som turning point sedan toppen Aug 2005!


Att det så annonseras en sparplan samtidigt, kan jus ses som en tillfällighet. Är det sparplanen eller den tekniska situationen som förorsakar den botten vi antgligen får se
Ja den diskussionen kan vi ta OM vi får en botten, vilket den tekniska bilden indikerar.
Ser vi på antalet dagar stigningen från Maj 2004 till toppen 2005 tog, och dubblar detta antal, dvs en cyklus på 2ggr uppgången, så hamnar vi på 4/1/2008, vilket gör denna dato till en presumptiv topp eller botten.
Aktien faller ned mot denna dato - alltså är det inte topp på gång och följaktligen ser vi om det finns argument för en botten?
Finns det stöd under aktien någonstans i detta område.
Gammal botten är ju beprövad taktik, den provar vi - Yes!
Vi har en botten från 21 dec 2006 på 50300.
Vad med några Pitchforks?
Yes!
Två stycken (blå och röd), som båda är förankrade vid historiskt viktiga toppar och bottnar. Dom korsar precis i denna weekend!
Och strax över 50 000
Lägg nu märke till att dessa forks har ett perpektiv på tre år.
Dessutom har vi i området ett fibonacci ratio av en tidigare bevegelse på 178,6% av bevegelsen, som genererar stöd.
En perfect setup för en botten.
50000 är också et av de amgiska runda talen som ofta ger motstånd/stötte
Också med tanke på att vi har Nymåne i morgon, det brukar alltid hjälpa på utvecklingen när vi har set ups.

Vad sker det så? Ny Bullmarket?
Knappast,
En botten högst sansynligt och en kort uppgång, till max 57400 är mitt bud
En sista chans att få sålt ut av aktien.



SAS:



En liknand situation har vi SAS (observera svenska priser - från stockholms börsen)- den tidsmässiga faktorn är inte lika tydlig, men den översålda situationen är inte att ta fel på. Chartet visar stöd av olika slag. Men en ny bullmarket?
Knappast - igen, bara en möjlighet att få sålt ut till lite bättre priser.


Skall man köpa någon av dessa aktier, så skall man ockå veta när man skall sälja. Utan en klar strategi är risken stor att man står med lång näsa.





Chartet ovan över det amerikanska Airlines indexet, ger en liten inblick i förutsättningarna för SAS - det är ju så att mycket få bolag utvecklas i ett vacum - de flesta följer det index de är en del i.

Observera det kraftiga motståndet. Det mesta man kan tänka sig är en uppgång för att testa detta motstånd. Visserligen 20% - det är också pengar. Men det är ingen gång säker att vi kommer dit och korrektioner av denna typ är oerhört svårt att "tajma".
Det vi amatörer använder dessa korrektioner till är att få sålt de aktier vi inte hann bli av med i nedgånge.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking