Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Monday, January 14, 2008

The stars are talking!

Detta chart lade jag ut på bloggen den 7/1.
Support virkede ikke, kursen gled igenom.
Varför?



Hel enkelt för att det var ett chart i danska kronor. Och det är inte danska investorer som bestämmer kursen i APM.
Det ser ut som om man skall handla i annan valuta.

Nedan ser vi samma chart men kursen räknas nu ut genom att dividera de danska krinirna med Euro/dollar kursen (p.t 1.48)




Vi kan här se hur kursen perfekt pendlat mellan de olika motstånds och stötte nivåerna. Jag har tidigare också i andra sammanhang visat hur kursen precist reagerat på fibonacci nivåer som stötte och motstånd.

Om vi nu igen gör ett chart i DKK, men drar linjerna annorlunda än i första chartet på denna blog, så finner vi att det faktiskt också här finns en relevant support nivå och att vi kanske får en bounce upp.





Men det är icharten nedan det blir rigtigt intressant .

I denna bild kan vi se, om vi studerar vårt planet system från ovan, hur planeterna Mercur och Uranus stod i relation till solen den 12 Januari. de stod på rad (eller i konjuktion som det heter på astrospråk)




So what???

Vi skall nu i de följande fyra charts se hur vad som hänt med Maersk aktien när samma händelse existerat historiskt sett från 2001. Och det är faktiskt inte så svårt. Vi har planeternas positiondata från NASA (det borde ju vara pålitligt) och maersk-kursen från fondsbörsen (den borde man också kunna lita på)
Så lägger vi in hela moilevitten i en computer för att få visat förhållandena visuellt.

Då ser det ut såhär : De sista tre viktiga turningpoints har skett vid konjunktion Merkur/Uranus konjunktion.





De vita prickarna (eller bars i vårt bar chart) visar de dagar Merkur/Uranus varit konjukt med Solen. 2006 konjunktionen skedde i mitten av botten komplexet.
Nästa chart 2004-2005 uppvisar samma mönster.

I perioden 2002-2004 ser vi en liknade situation, dessutom kan vi se en annan företeelse, där jag kopplat ringarna sammen.

Här kan kan vi se att konjunktionen startade kursrörelsen och avslutade den. Men trenden var för stark, för en vändning, och vi fortsätter upp efter en konsolidering upp till nästa konjunktion där trenden stoppas igen.

Konjunktionen, menar jag, representerar "marknads energi" den sätter gång i massornas handlande i relation till APM aktien. Det kan sedan vara en artikelr i avisen eller analys eller rapport - eller som denna weekend ingenting (men jag kan lova att analytikerna kommer med en förklaring after the fact)



I chartet nedan upprepas relationen.

Om man nu upplever denna övelse varit intressant, förslår jag att man också studerar linjerna i chartet. Den blå är en Saturn linje och den gula är Uranus linjen. (förklaringen på linjernas konstruktion skall jag inte gå in på, men har ingenting med mystik eller övertro att göra, det handlar simpelthen om matematik och planeternas psoition i solsystemet, relativt jorden/solen). Vilket i och för sig är irrelevant. Det som intresserar oss är att APM kursen ser ut att reagera antingen på den blå eller gula linjen vid viktiga turning point.

Detta är ingenting man behöver förstå, men förstå att man ser.

Många männsiksor vill inte tro på vad dom ser, när dom inte förstår det dom ser, även om det man kan ser är verklighet. Vilket kan utgöra ett problem när man ser analyser av detta slags. Denna observation gäller också människors reaktion på almänlig TA.

Det som presenteras här är facts som klart och tydligt kan ses på skärmen - men facts kan tolkas olika och det jag redovisat är min tolkning.







Som chartet ser idag 15.30 så har vi en kombination av en bullish hammer och outside bullish day i candle stick systemet. Vi har ett fibonacci motstånd vi 57500 och en botten. Det finns en möjlighet att det är dit vi skall korrigera. Den andra möjligheten ligger lägre - se grön linje.

Denna analys sände jag i går till de som skrivit upp sig på min service Technical Support, som kan beställas på stickans@gmail.com (237:- DKK för tre månader) då får man hela analysen på 30 sidor från i Söndags där också USA Europa, Guld,Silver + andra aktier diskuteras, samt några silver aktier som skulle kunna vara intressanta om man vill vara med i Guld/Silver-mine aktiernas kommande/pågående bullmarket.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking