Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Wednesday, October 08, 2008

Är detta en krasch?



Egentligen inte.
Vad vi ser i Russel 2000 är ett break down genom support.
Denna support omkring 650, fungerar nu som starkt motstånd mot uppgång.


Den 24 Septemeber i min Technical Support skrev jag:

Detta avslutar diskussion omkring de amerikanske index, och konklusionen är att vi befinner oss i en long term toppformation, som i flera index är bekräftad som en topp och att vi befinner oss i en medium term ned trend. MEN dessa faktorer motarbetas av att vi har support i en superlong trend. Detta support kan hålla eller ikke hålla - det vet vi med säkerhet ingenting om. MEN vi vet att OM support brister, så blir det i en dramtisk rörelsen, som matchar det superlånga perspektivet. Short term kan - på ett daily chart - det verka som et krak.
Jag säger inte att vi får et krak - men att vi skall ta höjd för att det kan ske i perioden fram till slutet av Oktober. Det gäller alltså av var ytterst försiktig i de nästa 1 ½ månad.
Problemt är också att detta superlånga support mycket väl kan hålla handen under kursen ännu et stycke tid, vilket de första fyra sidorna i denna rapport redovisar.


Och detta på sidan 23.

Konklusionen är att vi befinner oss i en period av diversifierade signaler vilket gör att vi inte ser den medium term nedtrend som pågår, tydligare. De dolda signalerna kommer antagligen från ett support i superlongt perspektiv, som är svårt att se på charts som sträcker sig över mindre än 25 år.
Om detta support inte håller, kommer brottet antagligen att ske med stor kraft. Dessa typer av nedgångar är oftast svåra att komma ur - om man inte är förberedd. I denna miljö är dessutom surprises oftast on the downside. Jag kan därför inte se någon grund till att äga aktier av någon typ i September/Oktober. Win/loss potentialen ligger ikke på win sidan


Detta var vad jag såg.
I detta chart, nedan, från 1928, där vi lagt in en trendlinje på de viktiga topparna, kan vi se att avslutningen på bearmarket 2004, bröt denna linje marginellt.
Detta brott kunde antingen vara et "failure break" och i så fall skule vi fåt dramatiskt högre priser i en fart. Det sker inte. Snarare en långsam stigning till strax över toppen 2000.
Om det inte är ett failure break "måste" det vara ett pre-break.
Pre-breaks följs vanligtvis av starkare fall i samma rigtning som pre-break'et.
Detta är en av argumenten till att jag trodde det fanns en möjlighet till ett long term downside break





Om vi gör ett chart över SPX mätt i Euro, sker det många intressanta ting.

Det första är att chartet lämpar sig, om möjligt ännu bättre än ett chart i lokal valuta till Teknisk analys. Det uppvisar några oerhört intressanta sammanhang.

1. En trendlinje från 1973 som går genom botten 2003 fungerar som support 2008

2. De fyra röda linjerna som utgör support, är ett resulatat av fibonacci ratios från tidigare nedgångar - markerade med pilar från 1-4 i chartet.

3. Den Andrews Pitchfork (50% offset = Schiffs Pitchfork) vi ser vars undre medianlinje är parallell med trendlinjen, fungerar nu som dubbel support. De punkter jag valt för pitchforken är botten 1987, toppen 2000 och botten 2003. Några av de viktigaste i indexet long term utveckling. Det är totalt fascinerande att tre historiska punkter kan ge en nivå 2008 som är support och sammanfallande med en trendlinje från 1973!

4. Lägg också märke till fibonacci support 2003 - 61,8% av uppgången från 1974 till 2000. detta support ligger helt precist på 2003 botten

Detta support skulle bli svårt att bryta, det var vad som stoppade en medium term nedgång några månader.

Regel nummer ett mht support, är att ju starkare ett support är, dest större kraft behöver vi för att bryta detta support.






Den 30 September skrev jag:
Här gäller samma regel som när vi mäter antalet planetary aspekts i en period. Ju fler - desto mer energi, och energi genererar ofta trendvändning (eller/och acceleration).
Detta chart indikerar att vi inte ännu har nått botten. Måske kan vi få fallande priser hela veckan.
Break down ur fallande kiler sammantaget med detta chart, indikerar att det är vad som kommer att ske. Husk - vi har planetary energi på Mandag den 6 Oktober - måske är det en botten.
Men husk om det är en botten så är det bara en språngbräda till testa av det breakdown vi såg igår - inte en ny bullmarket. Och det kommer att bli en hurtig volatil affär - kun för professionals!!!
Be careful!!!!

Detta är vad som händer några dagar senare, vi bryter trendlinjen från 1930 (!) talet.

Ser det ut som et krak?

Nej - vel?

Men vi har trots allt nu också brutit den röda parallella supportlinjen och enligt min mening , finns det ingen väg tillbaks (upp...)


I detta chart nedan kan vi se vad som hände för Europeerna.

Efter 4 månader bröt vi "äntligen" igenom. Jfr Euro chartet ovan

Men det ser fortfarande inte ut som et krak, och grunden är naturligtvis att vi ser på ett månadschart över lång tid. Men vi skall också huske på vad som kan ske i framtiden. Vi måste förstå perspektivet!

Vad vi skall ta fasta på nu, är botten 2003 och fibonacci 61.8% support på samma nivå.

Den säger mig att nedgången härifrån - i första hand - blir minimal. Det kan till och med vara att vi ser en temporär botten. Det indikerar också detta chart.



Ser vi på ett weekly chart över Nasdaq i dollar, får vi samma besked.

Jag mistänker att det gap vi ser är ett exhaustion gap (det sista gapet före en botten).

Omkring kurs 1300 har vi dessutom

2 Pitchforks

1 trendlinje

Botten från 2004

Samt 78,6% fib support från uppgången 1995-2000 (1995, det var då uppkraschen startade)

Ett månads chart ger samma bild.

Kombinationen av pitchfork/trendlinje/fib support är ingredienserna i ett kryss-support.

Dena typ av support är intressant, det fungerar på två sätt.

Antingen är supportet kraftigt, eller också fungerar det som ett black hole och kursen stört dyker genom krysset. I första hand menar jag att det fungerar som support. Det är i varje fall vad statistiken säger.





Man behöver ju heller inte göra tingen komplicerade.
Detta chart visar utmärkt det support SPX har lagt sig på.
Och min tanke är att vi skall ha RIGTIGT dåliga nyheter för att bryta dessa long term supports.
Jag tror vi får lite respit i nedgången





Låt oss se på transportationindexet.
Vi ser här hur gårdagen slutade på toppnivåen från 1999
Och lukkede över toppe från 2005.
Onsdagen var också enn long-legged doji, somman ofta ser vid kursförändringar.



Ett daily chart över Nasdaq 100 visar att vi stannade på support.



Planetary lines på SPX - long term.
PL lines visar ofta support/resitance.

I detta chart över S&P 500 kan vi se att det är precis vad dom gjorde på 1970 talet samt 2003.

Temporärt borde de också denna gång fungera som support.





Min slutsats blir däför att vi ser en tillfällig botten denna vecka. I nästa vecka får vi se på var motstanden över kursen ligger.

Min gissning är att vi skall testa long term break out från undersidan.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking