Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Thursday, May 04, 2006

Betydelsen av dagens bevegelse i Vestas

Genom att klicka på charten blir dom större o tydligare.Och i bottn till höger finns en "globus" man kan klikke på så blir chartet ännu tydligare (och större)
Enjoy!




Se noga på detta chart. Det break out och energien i detta break är typiskt beteende i en bullmarket. Break out på ovan sidan av en kilformation ger ofta kraftiga bevegelser upp!
Oberoende om vi har att göra med 60 min daily weekly eller månads chart.




Här ovan har vi så ett weekly chart!!!

Se på den blå kilen

Vad vi har sett idag är ett styrkeprov. Grunden till kraften i dagens bevegelse, som i det lilla perspektivet kan verka stort, kan vi här betrakta i ett annat perpektiv. Och nu kan vi se att i det store hela så är bevegelsen rätt normal (för ett break out).
Min uppfattning är att vi kan förvänta samma typ av bevegelse i detta veckochart som i daily chart ovanför.

Vi har nämligen inte bara brutit ut ur en kil.





Det ligger på samma ställe ett fiboncci mptstånd (D) = 70.% av hela uppgången från 1998.

Det ligger också en gammal botten C som genererat kraftigt motstånd!




Det ligger också ett annat motstånd i form av en gammal bevegelse A!

78.6% (fib) av den bevegelsen är lika med den röda linjen



Vi har också brutit den kanske vigtigaste nivåen: 50% av nedgången A-B!


För att inte det skall vara tillräckligt så har vi också brutit 25% nivåen i denna kämpe stora Andrews pitchfork. (observera hur forken linjer sammanfaller med tidigare topar/bottnar)

Det är alltså inte småsaker vi sett idag. Dagen menar jag är lika viktig som den 19 december 2005. Den dag jag menade att vestas hade sett sin lowpunkt, med hjälp av fibonacci, geometri och planetbevegelser - exakt som i dag ,då Jupiter jorden och solen står på rad.

Lägg märke till att kursen var 90 den gången nu är den 180 (2x90)

Det finns inga tillfälligheter i kursbevegelsen.

Jag sa det den gången att Vestas reagerar fint på planeten Uranus (den gången 90 grader till solen) i förrgår 120 grader till solen. Häftiga utbrott eller trend change är vad vi ofta ser - precis som idag (som en liten kuriositet kan jag nämna att man också ofta ser jordskalv omkring dessa konstallationer med Uranus - i går hade man ett kraftigt i stilla havet med Tsunami varning - när man har blivit obs på dessa "tillfälligheter" så undrar man.....)

Min köpsrekommendation i dec ligger här - långt ned på bloggen.

http://kursus.textdriven.com/soo/blog/

Det sista chartet visar var vi är i trendkanalen.

Ett fantastiskt chart enligt min mening som visar hur väl VWS lämpar sig för TA. Observera hur precist kursen reagerar på trend linjer. Observera också de parallella linjerna som mankan använda sig.

Och ännu vigtigare - sista delen av bevegelsen har skett i övre delen av kanalen - ett styrke tecken.

Vestas är oerhört stark - tekniskt sett.

Och det bästa av allt -det fortfarande massor av människor som inte förstår varför kursen stiger. Så det finns massor av amunition ännu (av folk på sidolinjen som blir intresserade bara vi närmar oss toppen....)

En intressant detalj som jag lade märke till vid middags tid. Då bestod köparna av JP Morgan, Lehman brothers och UBS.

Dom hade då köpr 97% av alla omsatta aktier - tänk på det 97%.

Och dom har inte köpt åt Olson och Person - the BIG boyz did the shopping - och dom säljer inte i morgon!!

Så det är fin botten under kursen - kanske lyckas till och med jag hålla handen från salgs knappen. Även om jabörjar få kramp.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking