Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Thursday, May 18, 2006

Update APM, VWS,NOVO,TORM,COLO



Om denna kil brytes downside kommer APM med stor sannolikhet in i ett fortsatt fall.
Fall ur falling wedge kan vara dramatiska mht till tid (kort) och pris (stort).
Det är RISKEN.

Hur stor ÄR så risken?
Se på chartet nedan.


Den stora head and sholder formation ovan ÄR bruten. viligger under halslinjen. Så är det batra att mäta avståndet från toppen till halslinjen. Det avståndet aplicerar vi så nedår från halslinjen och sydpå. Där ligger fall potentialen som är RISKEN.



volume goes before price säger man på Wall stret.
Chartet ovan är en volym studie med hjälp av On Balance Volume och "Price Volume Trend, som båda mäter utvecklingen med hänsyn till volym. Volym chartet skall vara identiskt med pris chart - om inte - js då föregår det nånting under ytan som vi inte kan se (SMART/big money is selling....)

Se på PVT Överst.
Trots att priser (nederst) bara marginalt brutit igenom halslinjen så gjorte pvt det för länge sedan. Och observera också att vi är nere på 2002 (!!) nivå i PVT.

OBV
samma sak, bara inte så dramatiskt. Se eventuellt min update från 4 maj, där är en update på APM som visar att det är utlänningar som sålt. Om vi dividerar kursen med Euro så var chartet dramatiskt negaivt redan då!


VWS.



Jag har lite dåligt samvete för att jag inte fått lägga ut detta chart tidigare, som visar det motstånd som kursen rök in i efter break out ur den fallande trendlinjen (om det är tröst, så har jag fåt köpt igen efter salg och ligger nu minus i aktien - även om man kan göra bra analyser så är det inte säkert att man är en bara trader......:(

Anyway - det är perspektivet och som jag ser det så skall vi testa break out linjen och/eller support. Jag trodde faktiskt det var större kraft i aktien men...






Ett daily chart visar var vi måske skall hen. 136,50 är mitt worsk case scenario pt. Det finns ett ännu värre men det ser vi på om 136,50 btyts med övertygelse...

Hope!




Detta är för mig det sista hoppet före 136,50(?).
Bryter vi den undre linje, så blir jag tvungen att sälja med minus i marginalen.
Och det fanns redan små tecken på det, igår.

TORM


ser om möjligt ännu värre ut än APM.
Bryter vi kilen står vi i samma situation som med APM och det tror jag det finns stora möjlighjeter till.
200 är potentialen.
Head and Shoulder formatiuonen i Torm ÄR bruten.

NOVO


Chartet talar för sig själv. Det skall i mina ögon , närmast ett mrakel till för att kursen skall komma upp omkring toppen inom ett hlavt år. Och innan dess är det många bottnar som skall testas.
Det måste finnas bättre ställe att anbringa sina pengar (banken?)




Lite prespektiv.
Stötte omkring 340.
MEN
Jag synns denna formation påminer allt för mycket om APM H%S break i Januari för att tro på att supporten betyder nånting.
Bryter vi 340 så har Novo ett stort problem.

Coloplast


detta weekly chart visar att vi brudt en vigtig (röd) supportlinje efter att toppformationen också är brudt.
Måske stötte vid 436 ,men jag tror vi skall ned i ca 400 innan det sker nånting. Problemet är så att vi har ett failure break ur den stigande trend kanalen - det ser INTE bara ut.


Varför så pesimistisk.




detta chart över QQQQ som är ett derivat av Nasdaq 100 har jag följt en längre tid.
Där kan man läsa vad som skett och vad "skulle" ha skett.
Det brott vi sett denna vecka är VERKLIGT alvarligt.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking