Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Wednesday, May 10, 2006

Update APM

Genom att klicka på charten blir dom större o tydligare.Och i bottn till höger finns en "globus" man kan klikke på så blir chartet ännu tydligare (och större)




Det ser ut som om botten vid 50800 var solid och har blivit ett springbrätt för en mindre(?) uppgång.
Idag har vi haft ett positivt break ur Fib motstånd fallande motstandslinje och gammal botten.
Det blir nu vigtigt att se om vi har haft en stor, positiv, ABC korrektion (Elliot wave) från Augusti toppen eller om vi är inne i en mindre (negativ) abc korrektion.
En indikation får vi vid 55800, som är en annan tidigare botten och p.t den fallande huvudmotstandslinjen.
Jag vill mena att en lukkekurs över 56000 och det är dags att igen ta på sig de positive briller och igen se efter fler positive argumenter (tekniskt sett). Men ännu menar jag att vi korrigerar i en downtrend för APM.




A- aktien verkar på mig som en god referens tekniskt sett. Den ger lite tydligare signaler.
Man skulle alltså kuna analysera A aktien och handla i B aktien som ofta har mindre spread.
Motståndet över kursen utgörs av 2 gamla bottnar, median line i (grön) andrews pitchfork, fallande trendlinje och halslinjen i den stora sHs formation.
Bryter vi det motståndet så är det av avgörande betydelse.
Om det bryts så blir det i varje fall inte i första föröket - det är motstanden allt för stark till
Men vi skall nog dit och göra ett försök. Den typ av nivå, brukar fungera som magnet på kursen och volymen är onekligen övertygande positiv.
Så det är inte omöjligt att tjäna en tusenkroners sedel på en hurtig handel.
Den uppmärksamme teknikern kunde den 4 maj ana det scenario vi nu ser. Han(hon?) såg då att kursen i A aktien lukkede under support - utan att B aktien gjorde detsamma. Denna positiva divergens konfirmerades sedan dagen efter i båda aktiernas postiva utveckling.
PS
Ibland är det de verkligt små detaljerna som ger en hint om utvecklingen.
Problemet med precis denna situation var att vi inte visste om B aktien uppvisade positiv divergens eller om A aktien uppvisade negativ divergens. 2 dagars utveckling däremot gav oss svaret och möjligheten till en high probabillity, low risk, short term, handel.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking