Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Monday, May 01, 2006

Är festen slut? Part II

<



Detta chart visar en sitution där Market Geometry, Fibonacci i pris och TID, median lines (not shown), pattern recognition, planetary cycles samt oscillator analys går sammen i en enhet. Här pekar dessa enheter samstämmigt på en long term TOP i DAX indexet.

1 De blå och röde linjer över den siste top representerar fibonacci motstånd, generat av tidigare kursbevegelser. Den lyseröde pilen visar på en gammel top som också genererer motstand.
2. De blå lodräte linjer viser hur en fibonacci cyclus sluter i maj/april
3 De röde lodräte linjer viser att sist bearmarket= siste bullmarket (cyclus/fib/harmoni)
4. Kombination av 2+3 ses typiskt vid trend change
5. Den grönne kilen, som per definition är negativ, bröts i April (!) 2005 och kursen har sedan inte lyckats komma över linjen. I maj har vi nått apex både i tid och pris där kursen har en tendens att välja.
6. Oscillatorn i botten av chartet har nu legat i översålt territorium i två år (!) och uppvisar dessuton "hidden divergens" vilket indikerar nedgång i kurs.
7. 1- 10 maj har vi 5 planet kostellationer som Ray Merriman www.mmacycles.com i en av sina böcker karaktäriserar som level 1 konstellation i sit research på Dow och SPX indexet över 50 år. En level one konstellation har statistiskt sett 70-80% chans att generera topp/botten. Eeftersom vi är i stigning kan det inte vara en botten vi kan se denna vecka...

Man kan TRO vad man vill om det som kommer nu - det som presenteras bygger på statistiskt research och sammanhang som observerats tidigare och jag presenterar det som ett kuriosum för dom aldrig hört om sammanhangen. Jag skriver det också "for the records" - jag vet ju heller inte vad det skall ske -jag presenterar en hypotes för ett eventuellt scenario och agerar själv med utgångspunkt från denna hypotes, men det kan också ses som entertainment och om en månad kanske man dessutom är en erfarenhet rikare - vem vet?

Nedan en bild på hur det ser ut från ovan med solen i mitten (blå=jorden) och de vigtigaste planeterna denna vecka en rätt sällsynt kombination.





Inte nödvändigtvis ett argument, men som kuriosum så var solförmörkelsen (solar eclipse) den 29 Marts i år på exakt samma ställe (på en cirkel runt jorden) som den var den 22/9 1987 (october crash - right?)

Black monday (18/10/87) stod Uranus 120grader i relation till solen Samma konstellation som 1 maj. Dagen efter (19/10/87) - botten på krashen stod Jupiter-jorden-solen på rät i universet. Det sker den 4 Maj. Black Monday skede 19 trading days efter Eclipsen. 1 Maj är vi 22 trading days efter eclipse dato.

Påverkar detta aktier. Hmmmmmm -who knows?

Det kan ju vara en tillfällighet att Microsoft - en av de vigtigaste aktierna i Nasaq indexet krashade 11% i fredags och föll igen supportlinjen i en 3 år lång negativ wedge. denna wedge är lika lång som den den bullmarket från 2003 vi sett i danska aktier.





Samma sak med Ericsson - en av sveriges vigtigaste aktier.
För att se mer om Eriksson - se längre ned i denna blog där jag jämför Eriksson och Vestas (som 1 Maj bröt ut (typiskt Uranus situation - break out) ur den övre trendlinjen i en longterm bullish trend kanal.



När vi nu har varit inne på aktier o planeter, låt mig visa ett chart över S&P och "Bradley indikatorn"

(The Bradley siderograph was developed in the 40ies by Donald Bradley to forecast the stock markets. Bradley assigned numerical values to certain planetary constellations for every day, and the sum is the siderograph. It was originally intended to predict the stock markets. The noted technical analyst William Eng singled out the Bradley as the only 'excellent' Timing Indicator in his book, "Technical Analysis of Stocks, Options, and Futures" (source: Astrikos).

Den svarta linjen i chartet är kursen på Standard o Poor indexet från 2002. Den blå linjen är Bradley indikatorn som uträknad med hjälpa planetpositionerna i perioden ENDAST!!

Spooky - right??

Anyway, enligt bradly's uträkning på 1940 talet (!!) skulle vi alltså ha en top i S&P denna vecka....






OK - back to DK.






I chartet ovan kan vi se att OMX har haft en tendens till att ha en topp eller botten i marts månad. Efter denna Trend Break har vi haft både långa och korta trender i den nya riktningen. Vi vet inte vad som sker denna gång men låt oss se på ett annat vecko chart.

Nedan kan vi se hur två Pitchforks sammanfaller i toppen av kursutvcklingen. Där finns också liknande fib motstånd som hos DAX och vi har en fibonacci tids cyclus i slutet av april - med andra ord - ingredienserna för en topp.
När den övre median line i "gaffeln" har testats 2ggr (som i detta chart), så är sansynligheten 80% att vi skall testa mittenlinjen igen.
Det är perspektivet på Marts toppen!


Går vi lite närmare på kursen nu (1200 /1 Maj), ser vi att vi ligger i en triangel och innan den är bruten vet vi inte om vi, kortsigtigt, skall upp eller end, men att vi brutit den gröna "A" linjen redan indikerar svaghet i indexet, men jag skulle hellst vilja se brott påden blå C linjen och den gröna B linjen innan jag kan påstå att trenenden har vänt nedåt - än så länge är vi i en toppformation med negativ bias. Det ligger en del short term fib motstand över kursen p.t (1 maj)









Vad sker det så med APM?







APM uppvisar desvärre en klart negativ tendens.
1 Den gröna linjen definerar NED trend
2. Den blå kilen är bruten efter misslyckat försök att kommaöver den övre linjen
3. Vi har brutit sHs formation eller dubbelt topp beroende på hur man ser det. Båda är topp formation.
4 Cup and Handle formation är en failure – vi är under ”handle”
5. Den röda stöttelinjen är bruten
6 Observera hur Marts Equinox har genererat trend change av ansenlig betydelse. Nu på svag top
7. Obs. rött ”x” område (inga bevegelser tidigare=brister support, så kan vi få en hurtig bevegelse till ca 45000 )



Men se nu på chartet nedan - ett fascinerande chart, och man kan än en gång undra vad som bestämmer aktiers kursutveckling...
Historien upprepar sig inte säger man, menden rimmar.
Och det är precis vad APM gör i den lilla kvadraten nedan. Fram till nu har den rimmat på den stora kvadraten.

Detta chart behöver man inte "förstå" Var och en "borde" kunna se de absoluta likheterna mellan den stora och lilla kvadraten.Den stora frågan är bara om "2nd" skall förlora sitt "?" tecken i den lilla fyrkanten och får ett "!" istället...



Mht APM så går ofta debatten på om utlandet köper eller säljer. Och diskussionen mynnar ofta ut i att utlandet gör kursen ostabil för danska investorer.
Så jag gjorde några charts med APM kursen omräknad till ett dollar ratio. simpelthen genom att dividera Eruro/dollar med APM's kurs (och multiplicera med 100000 för att få ett användbart chart.

Resultet var förbluffande. Observera precisionen i trendlinjerna. Den är faktiskt bättre än i ett rent DKK chart


För att skära ut i papp konsekvensen har jag vänt på ratiot mellan APM o euro (en dags manuellt arbete av olika anledningar - jag har hör bara data från 1/12/99 - men chartet bekräftar bilden ovan som korrekt)



I chartet nedan har jag gjort en fibanalys på den nuvarande situationen, som visar att vi bruttit igenom massivt fibonacci support samt upptenden från 2002.
Den dubbla toppen är kristallklart bruten och man kan gott definera den gröna linjen som en halslinje i en sHs formation.
Not a bright picture for APM.






Om vi nu tänker på detta ratio är en funktion av APM kursen och Euro kursen, så skall det till tre ting för att kursen i chartet ovan skall falla.
1.APM faller Euro konstan
2. Euro stiger (dollar faller) - APM konstant
3. 1+2

I chartet nedan på Euro kan vi se en klassik set up för en dramatisk kursbevegelse.

1. Break out over gammal top
2. Break out ur rising wedge
3.Ju närmare spetsen desto bättre
4. Break out över grön trendlinje
5. Bullish engulfing i går i Candlestick chart

Sammantaget med Uranus konstellation lovar detta en kraftig bevegelse i Euro (och Guld - mind you). Vilket som vi sett också får betydelse för APM enligt ovan.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking