Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Wednesday, April 11, 2007

Decisiontime.......

Husk att klicke på charten för större bild.

I min sista blog argumenterade jag för att det var TID för en trend ändring i ett större perspektiv.

Nu nästan 3 veckor senare börjar tiden rinna ut och personligen har jag nästa vecka som tidsgräns. Har vi fått en ny high i de amerikanska index, efter 16-20 april, mistänker jag att vi får en fortsatt kraftig uppgång. Det är framför allt Dow Jnes Industrials och Transportation index som kan argumentera för att det fall vi såg i slutet av februari, endast var en korrektion mot huvudtrenden. I vår argumentation använder vi denna gång pris som verktyg. Låt oss först se på DJ Industrials (DOW-indexet).

Vi kan här se hur pris först har brutit ur en stigande (röd) trendkanal (very bullish), samt den tunna gröan trendlinjen.
Februari fallet innebar att detta kanal-break nu testas samtidigt med test av de andra gröna linjerna. det finns alltså support under kursen och en fortsatt stigning är inte osansynligt i DOW perspektiv. Long term kan det se ut som ett break med efterföljandetesat av linjer.








Transportation index:
vi ser samma bild här. Break out över All-time high.
- I perioden 2006-2007 bildades en continuation sHs formation
- I början av februari hade vi ett positivt break out.
- och i slutet av februari, tillbaka till halslinjen - MEN i denna reaktion (test) föll vi en kort period under halslinje och det såg ut som ett sHs failure. Om vi såg ett "failure" eller "pre break" (bearish) vet vi inte ännu, men det tror jag vi får besked om snart. Lägg märke till linjen med ,786 markeringen, strax över kursen. Detta är 78,6% fibonacci nivåen. Just denna nivå brukar vara den maximala längden på en korrektion mot huvud trenden. Brytes denna nivå är sansynligheten störst att vi fortsätter upp, och bryter den sista toppen. (Detta (78.6%) är den vanligaste vändningspunkten - (det finns också den absolut sista 88,6%, men den ser man oftast i samband med utvecklingen på valutamarknaden. Den genererar oftast inte lika starkt motstånd på aktiemarknaden).

Vi skall alltså hålla ögonen på dessa två index.



Men varför har vi en tidsfaktor ca 16 April?


http://podcast.streetiq.com/streetiq?ChannelID=3119+3039+3125+3180+3071+3019+3041+3095+3074&GUID=1637320&Page=MediaViewer


På linken ovan kan vi höra en interesant intervju med författarna till "The Woodsonewave Report" (som jag ärligt talat aldrig hört talas om....).
Man säger här att man genom research funnit att det ofta sker en krash (om den sker) 55 dagar efter en vigtig top (55 är ett fiboncci nummer).

Vi finner detta datum i ett annat samnhang.


Vad vi ser ovan, äe två charts över Nasdaq indexet. det översta i nutid och det understa från oktober 1987. Den röda markeringen är den dag vi hade solförmörkelse (Jorden månen och Solen stod på exakt linje lodrätt pch vågrätt). De vita markeringar är de dagar vi har Fullmåne.

Om vi studerar kursutvecklingen ytligt, kan vi se att det finns likhet i mönstret av kursutvecklingen fram till och strax efter den röda markeringen.

Om vi nu går 55 dagar fram från toppen som som Woodesonewave föreslår, och där han menar att vi kan få ett krasch liknande tillstånd, så hamnar vi på 16 April eller 5 trading days från i Måndag. 16 april är nästa måndag.

Vi förlänger nu det nedersta chartet med 5 trading days - och kan då se vad som hände i 1987.






Scary - right??

Detta är alltså ett alternativ. Det är inte en förutsägelse - en prediction. Men det finns som alternativ till bullscenariot ovan .
Vad vi dessutom kan använda denna kunskap till, är att anta ett nytt framtida scenario. Dvs om händelsen inte inträffar.
Vi kan redan se, om vi jämför de två charten att kursen har utvecklat olika efter sista fullmåne. 1987 ser det ut som om den fullmånen genererat negativ energi till marknaden. I 2007 ser det ut som positiv energi (stigande kurser efter vit markering).

Använder vi denna teori tillsammans med det faktum att i stort sett alla Amerikanska aktier ligger strax under 78,6% fibonacci nivåen av den sista "korrektionen(?)" kan vi dra en slutsats liksom Sherlok Holmes gjorde i Baskervilles Hund novellen ("The dog did NOT bark!"). Det är det som inte har hänt, som get en vink om vad som skall hända. DVS ingen krash=intakt bullscenario.

I bilden nedan kan vi se 4 av de viktigaste USA charten och vi kan se att det endast är DOW som brutit toppen All Time High från år 2000.

Lägg märke till att SOX (Semiconductorindexet) ingen gång tagit tillbaka 1/3 av fallet från 2000.
Nasdaq med sina 6000 (!) aktier ligger nästan exakt på 1/3 av fallet. S&P ligger på de kritiska 88,6% (tidigare diskuterat) av nedgången.

Tänk nu på följande:
DOW indexet består av de 30 största aktierna, och DOW Transportation består av 22 aktier,. vilket betyder att det är 52 aktier som håller dessa index över år 2000 all time high. Majoriteten ligger långt efter.

Lägg märke till oscillatorerna, de är alla fallande och SOX indexet (det svagaste) uppvisar dessutom en bearish "hidden divergence" , vilket indikerar ytterligare fall.
Vilket är intressant eftersom SOX indexet är det enda index som inte deltog i det dramatiska fallet i Februari. Jag tror därför vi skall hålla ett speciellt öga på detta index. Det kan vara att nyckeln till den fortsatta utvecklingen ligger i detta index.




Så låt oss se på SOX indexet.

Vi har två vigtiga linjer, den fallande blå linjen, som har brutits upside, och senare testats - den representerar det positiva i chartet.

Problemet upsstår när vi ser på resten av chartet.

1. Den röda support linjen har brutits downside och trots flera försök på att bryta igenom tillbaks över linje har vi inte lyckats. Det har dessutom gjorts flera försök på att bryta igenom den tunna blå linjne vid "B" som är parallel med den tjocka. Och vi ligger nu mellan denna och den gröna halslinjen i en sHs formation. Utrymmet blir mindre och mindre och en lösning på situation måste snart ske.

Och då kommer de grå linjer till hjälp. De påvisar en Fibonaccicykel som avslutas den 20 April. detta är en energidag ( eller snarare en dag i den vecka som slutar den 20/1 eftersom vi ser på ett weekly chart). Om det blir top/botten/breakout det vet vi inte, men den rörelse, om den blir kraftig kan ge en slutlig indikation om den framtida rörelsen i världens aktieindex (droppen som.... etc).

Poblemet blir så bara att vi måste över toppen från början av 2006 för att återta bullscenariot i SOX. och det betyder en uppgång på 18%.


Låt oss än en gång se på S&P500 (NDX) och SP100 (OEX).

Så länge vi ligger under de markerade motståndsnivåerna (som förorsakade det dramatiska fallet i Februari) menar jag att vi fortfarande skall vara försiktiga. Vi vet ännu inte om vad vi sett sedan dess är den nya trenden (ned) eller om det bara var en korrektion på upptrenden.

Slutligen kan man undras över att vi har flera Europeiska index som presterar nya ATH.

Desvärre, så finns det inga enkla lösningar på aktiemarknade och marknaden gör vad den kan för att dölja sitt syfte. Vad vi ser på de olika marknaderna kan mycket väl vara det man ser vid toppar och bottnar, som kallas divergens. Här skulle det i så fall vara "bearish divergence". Och det är i så fall de "långsamma" index som visar vägen, inte de som gör ny ATH.

Antagligen får vi svaret innan April månads utgång.....




No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking