Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Sunday, October 07, 2007

Det er NU det sker!

Klikka på bild för större chart




Är det nån som kan huske denne bild fra bloggen 26 sept?
Det var då jag korrigerade en dags tveksamhet till full blown bullscenario igen. Som jag skrev den gången, är break-out ur denna formation, på det sättet vi ser i chartet ovan något av det mest positiva man kan se i TA. Och utvecklingen lämnade os inte i sticket.


Man vet det naturligtvis inte - men när man sett det ske tillräckligt många gånger så kan man ställa hypotesen att det med sannolikhet skall ske. Och så tar man förbehål om det ikke sker, eftersom utvecklingen naturligtvis inte är en garanterad. Men nu har vi åtminstone några hållpunkter...
Nedan tre exempel på historiska break out på ovansidan av en stigande kil.
Först DAX.



Och så har vi förståss C20 med ett perfekt pbreak out i närheten av spetsen där b/o hellst skall ske, och där de oftast sker



S&P indexet uppvisar också ett gott exempel.




Finns det fler förutsättningar för en stark positiv utveckling?
Låt oss se på fler amerikanska index.

För det förste skall vi se på säsongsindexet, för att få en bas att stå på när vi studerar kortsiktiga charts.
Den blå linjen är hur kursen teoretiskt sett skall utveckla sig i Nasdaq indexet med erfarenhet från de sista 35 åren .
Årets lågpunkt ligger ett par dagar i framtiden, men eftersom indexet har ignorerat de sista dagarnas teoretiska nedgång, finns det heller ingen anledning att tro att ett eventuellt fall de närmaste dagarna skulle göra från eller till i utvecklingen fram till års skiftet. Vi har alltså en säsongsmässigt stark positiv underton.




Ser vi på charten nedan så kan man få känslan att det är många indexet och aktier som förbereder sig för denna uppgång.
DOW Transportation, daily, bryter nu över motstånd och 200MA vid fjärde försöket (4e föröket enligt W.D. Gann är där vi normalt skall ha vårt breakout), precis som det skall.




Utillity indexet, bröt häromdagen ut ur en stor bull flagg - testade den och bröt igår ut över sista toppen - ett rigtigt gott tecken.



Airlines indexet bröt upp i fjärde försöket, genom fallande huvud-trendlinje och den tjocka motståndslinjen från Maj månad - tänk - SAS (se tidigare blog)



Se vilket flott break out vi har i Vestas.
Topp?
I don't think so (se weekly chart längre ned...)



Jag tror snarare detta är ett break out mot toppen och test av 512. Det sker före 24 Dec



Till och med Svenskarna hänger med - se på OMX - break out!



Danske C20 är rigtigt intressant!
Om vi förutsättter att uppgången från 17 augusti är trenden, så skall vi lägga märke till reaktionerna mot trenden.
De blir kortare och kortar och kortare..... (se röda pilar)
det betyder att det psykologiska motståndet mot den positiva trenen har blivit mindre och mindre.
Break out över ATH kan bli en explosiv historia. Hela denna vecka är fylld med planetariska energi situationer som i 85% av tillfällena genererar topp/botten och i 15% av gångerna genererar acceleration/break out. Jag tror på det sista (trots oddsen)



OK vi har nu sett att, i kort perspektiv, marknaderna förbereder sig på break out.
Och vad är perspektivet? Kan det bekräftas i ett längre perspektiv.
Låt oss se på ett Weekly index: S&P500.
Bill McLaren:

http://www.mclarenreport.net.au/articles/pages/About-Bill-McLaren.html
beskriver hur en aktiemarknad ofta utvecklas i stadier.
Den börjar f.ex med en relativt skarp uppgång - gör sedan en paus - uppgången blir inte lika skarp - den bestämmer sig där om den skall vidare upp eller om uppgången är slut och man får en fallande trendkanal.

Man kallar denna fas2 för "coiling" från (spring) fjäder. Marknaden samlar kraft för nästa fas. En coil (fjäder) har ju en tendens till att när den släpper sin kraft, generera kraft/energi till omgivningen.
Det är vad vi ser i SPX nedan, fas 2 har avlösts med en positiv fas tre.
Men vi har nu nått toppen - är det så toppen?



Det skulle man kunna tro, om vi bara ser på SPX ovan.

Men har man Nasdaq som referens, så ser det annorlunda ut
Vi såg i de översta dagliga charten hur indexet (eller snarare dess ETF, "qqqq") indikerade stark uppgång.
Men vi har också break out i större perspektiv.
Nedan kan vi se hur den röda huvudsupport linjen aldrig var i fara vid det dramatiska fallet i augusti - upptrenden är intakt.
DESSUTOM är nu den övre trendlinjen i den blå kanalen bruten, samtidigt med den tunna linje som är parallell. OCH Fibonacci 38,2% motståndetär också brutet.

Här har vi inte ett brott på ATH. Vi har brott på en bottenformation. Det ger helt andra perspektiv
Nasdaq har varit ansett för "leader" - det index som leder de andra indexen.
Både upp och ned.
Om det sker igen (efter att S&P och DOW fram till nu haft ledartröjan), så ser vi en ljus framtid till mötes. Det är en hel del luft mellan veckans break-out och tidigare ATH !


Lägg här märke till, i chartet nedan, hur DOW har brutit ut ur ATH från 2000. Testat detta brek out och nu är på väg mot nya toppar.
S&P500 gick i ny ATH denna veck och SOX + Nasdaq har en del kvar.
Nu skall vi bara ha SOX indexet med oss - och det tror jag vi får...
detta är - i motsats vad de flesta tror - inte en topp sitution. Utan en botten situation med massor av potentialen i åtminstone Nasdaq aktier.

Att lägga märker till - den blå linjen som visar ATH 2000, samt var kursen är nu i förhållande till denna linje. Samt tidsakseln längst ned i chartet.






För att återgå till de tre stadierna i marknaden så kan vi se situtionen för Nasdaq i chartet nedan. Den grå trendkanalen blir en bra referens för utvecklingen - den skall vi hålla ögonen på.
Den första, grå, är en regressionskanal - utvecklingen gjord som en rät linje, och det är också kanal 3 (grå) också.


Många oroar sig fortfarande över bank krisen.

Ser vi på Bankindexet, så har det aldrig varit en bank kris. Vi har visserligen fallit under supportlinjen från 1995, men lukkekursen har varit PÅ eller över linjen. Dessa markeringar har varit av formen "Doji", som på 'candlestick språk' representerar obeslutsamhet -dvs obeslutsamhet om kursfallet skall fortsätta. Och man skall inte vara obeslutsam på en supportlinje - då stiger kursen - precis som sista markeringen visar.


Vilket för oss till danske bank. Där stannade kursen på support, samtidigt som en tids cykel, signalerade trend chagen. Men se på RSI oscillatorn längst ned. Den har aldrig varit så översåld sedan 1998 som den är nu. Det indikerar fortsatt uppgång.

Kommer Danske Bank över 223, så har vi brutit motståndslinje och halslinje i en inverterad sHs formation med potential på 247.



En annan tunviktare som påverka C20 är APM, som har brutit över halslinjen för några dagar sedan i en övertygande rörelse. Detta brott testas nu och APM ligger nu på denna linje som nu är support .

Jag serAPM över 74300 som en signal på att 80.000 skall uppnås.





IC company ser också intressant ut. Brott på konsolideringen vid 360 indikerar 400 för mig.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking