Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Sunday, October 14, 2007

Vad sker det nu?

Siste söndag menade jag att vi skulle få en acceleration i uppgången denne uge. Det har inte skett. Snarare en konsolidering i bästa fall eller en topp i sämsta fall. Tekniskt sett är det inte otroligt att vi får en kortare nedgång innan uppgången tar fart. Låt oss se på indicierna....

Financial Times FTSE100 indexet avslutade fredagen med en "Hanging Man". Den ser ut som en "Bullish Hammer" som förkommer i botten på en bevegelse, men är negativ i Candlestick terminologien, när den förkommer på toppen av en bevegelse. Den hastiga uppgången de två sista dagarna indikerar också att indexet saknar energi till att bryta igenom . Frågan är alltså om vi skall ha en liten paus inna uppgången fortsätter.


Ser vi på den amerikanske qqqq, så stötte den på motstånd i torsdags. Det framgår inte tydligt av chartet, men den dagen slutade som outside bearish day - en lång sort candlestick, ännu en negativ signal. Vi kan också se på chartet nedan att området också uppvisar motstånd i form av en median linje från en Pitchfork, som tidigare genererat motsånd i uppgången (se pilar). Tack vara den branta (röda) trend linje borde vi få ett hurtigt besked, huruvida en korrektion är på väg. Ett brott på den indikerar en antagligen tillfällig nedgång och kanske test av sista toppen.


En nedgång längre än till 2 November tror jag dock ikke på.





SOX indexet (semiconductor indexet) hade heller inte en av sina bästa dagar. GAP down och sedan stötte vid de två trendlinjerna. Och här vill jag hellst se att 35,55 håller för att bullmarket är intakt.




Jag hade ju faktiskt räknat med att Transportation indexet skulle bryta 200MA i sitt fjärde försök. Jag hade räknat med att veckans energi skulle vara positiv breakout energi, i stället ser det ut som en topp är på väg att bildas.
Ett break out failure i 4e försöket ser inte bra ut.
Att vi skall testa 4600-4700 området igen är en möjlighet.
Men den nivåen menar skall hålla.




Broker dealer indexet uppvisar samma mönster som transportation indexet - istället för att bryta kilen ser vi en sort "hanging man" onsdag och fallande kurser torsdag och fredag.


Chartet nedan kan förklara vad som sker.
De grå trendkanalerna har samma stigningsgrad, och som kan ses så befinner vi oss nu i toppen av kanal no 2. Där har vi "naturligt" motstånd och det är inte ovanligt att korrektioner börjar där. Jag menar dock, som sagt att bullmarket är intakt.



Ett argument för fortsatt stigning efter en eventuell korrektion är säsongsindexet nedan - blå linje. som visar den genomsnittliga kursutvecklingen dag för dag sedan 1986. som kan ses, så är det inte osanolikt att vi får en nedgång till slutet av oktober - och de fleste husker väl också Oktober som en "farlig" månad



Det är det andre som lagt sig i position för också. Nedan ser vi QID, som är den amerikanska motsvarigheten till Svenske Xact Bear. Lägg marke till den stora volymen de två sista dagarna och speciellt näst sista dagen där "aktien" stöter på trendlinjen och Fibonaccistötten. Jag kan föreställa mig att vi skall upp och testa gamla break-down vid 40.


Kortsiktigt kan jag inte TA mässigt dra några slutsattser på C20 indexet. Men långsiktigt ligger vi igen och bankar på motsåndet vid 514. Det är extra stark på grund av att vi befinner oss i den övre delen av den blå trendkanalen och vid den grå pitchforken. Men en nedgång nu skulle passa fint så indexet kan samla energi till att bryta detta motstånd


Så låt oss se på några av de danska aktier jag följer.

TK Development har återhämtat en del av fallet, men stött på motstånd i form av HS formationens halslinje som testas underifrån, samt den grå median linjen. Teknisk sett borde aktien fortsätta sin nedgång



Vestas har också stött på motstånd. Linjen och parallella linjer i detta long term vecko chart, har tidigare fått kursen att vända, så risken finns att det också sker nu - en fibonacci cykel understödjer teorien. dessutom har breakout från 400 ännu inte testats - så det är troligt att vi får en ny köps möjlighet innan vi fortsätter mot 500.




Och skulle SAS falla, tror jag fallet är begränsat till halslinjen i den iverterade HS formation. Obs att det är den svenska SAS aktien vi ser (på grund av mer data), Danmark upppför sig dock i huvudsak som sverige.

Men den intressantaste aktien är nog Lundbäk.

Vi ser här hur aktien ligger på solidt support i form av pitchfork och två trendlinjer


Observera också den förra korrektionen (Röd pil A) var lika lång som den vi nu ser. History DOES repeat. På samma nivå ligger också 61,8% tillbaka fall av den tidigare uppgången. det är en fibonacci support nivå


Och slutligen ser vi en Fibonacci "Spiral"Som utvecklas efter tidsperioden A-B.

Fibonacci relationer till denna cykelperiod passar perfekt med tidigare låg punkter + starten på accelerationen ned den 28 Marts. En trend ändring är därför också trolig vid sista Fibonacci relationen 12 Oktober. Lundbäk skulle alltså kunna köpas med en stoploss på omkring 145.



Lykka til.
Stickan

1 comment:

Revsbæk said...

Hej Stig.
Sandelig spændende læsning, igen fik du ret.Især fredagens nedtur i USA var uhyggelig.Kommer der en opfølgning idag? Om nedturen fortsætter til d. 2/11, eller er der nye forudsætninger efter fredagens fald.
Jeg nyder at kigge forbi din blog, normalt er der stor præcision i dine forudsigelser. So keep up the good work.
Er p.t. overhovedet ikke investeret..

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking