Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Sunday, September 16, 2007

Intressanta Aktier



SAS är ju på allas läppar i dagarna - hur har det påverkat aktiern?
"By when there is blood in the streets" sade Rothschild.
Och som jag ser det, så kan den knappast komma längre ned.
I 2006 bröt aktien ur en inverterad H&S formation, vars halslinje nu testas för andra gången, efter ett dramatiskt fall (kursen är i svenska kronor från Stockholms börsen, därför att dom har en längre dataserie än Köpenhamn - men aktien uppför sig likartat på båda börser).
Det dramatiska fallet är typiskt för reaktioner mot huvud trenden

I chartet nedan har jag lagt in tre Andrews pitchforks, vars trendlinjer ofta representerar stötte eller motstånd i kursutvecklingen. Här kan vi se att de tre "forks" har linjer som kryssar i samma område som stödet i H&S chartet, vilket ytterligare bekräftar/stärker stöd i området omkring 113 (SEK).



Här nere har jag lagt in Fibonacci pris-projektioner. Ju fler vi finner desto starkare är stödet. Som kan ses så är det rigligt.

Vi har nu stöd i långt och kort perspektiv.

Fibonacci projektioner kan göras i samband med pris, för att finna stöd/motstand, men kan också göras i TID.
Vi ser på enkelte tids cyklar, som sedan projiceras fram i tiden. Ju fler cyklar, vars projektioner samlas i en "kluump", desto större är sannolikheten för trend ändring i perioden. De tre cyklar vi ser i chartet nedan (Röd/grön/blå) sammanfaller i perioden 13-21 September.
en botten omkring 113 i periden 13-21 september är alltså slutsatsen av denna analys.
Eftersom vi använder oss av cyklar som sträcker sig över en period på upp til 6 år - så ger vi en "grace på +/- en vecka.








En anna aktie som ser synnerligen intressant ut - på ett liknande sätt, är TKD development.

Vad som är intressant, är det sätt den har fallit på - en fullständigt rak trend, med parallella linjer över kursen i hela fallet - bortsett från paniken omkring 16 augusti (där det blir liksom ett "hål" i kursutvecklingen).

Det ser ut som "kontrollerad" udsalg av aktier, som om någon har en stor portion aktier som han vill bli av med - men inte vill sälja med en gång.

Vad som kan hända när detta udsalg är slut är naturligtvis att kursen stiger. Och varför skulle den stiga? Hmmmm, ja det vet ju vi tekniker inte - men det kommer säker en "lämplig" nyhet, som får kursen att bryta ut ur ned-trenden. Vi befinner oss i en fallande kil formation - som är bullish - om vi ser på de blå linjerna.

Som vanligt finns det det dock fler alternativ - om vi drar den gröna linjen i stället, så kan man argumentera för att vi har en H&S formation. Och den skall vi passa på!

den gröna halslinjen får inte brytas.



Men låt oss se på chartet nedan innan vi oroar oss för H&S formationen.
Här finns mängder av support.
1.Gammal top
2. Fibonacci support i pris
3. En pitchfork från maj 2007 (blå)
4. en Pitchfork från Feb 2006 (lys röd)

Ser vi på ett längre perspektiv så ger en Pitchfork från 2005 också support.

Dessutom ger en Tids analys indikation på att tiden är inne för en trendändring.





Går vi ännu längre tillbaks finner vi att en Medianlinje i en "Schiffs" Andrews Pitchfork från 2000 bildar ett kryss med den från 2005 -starkt support.
Och observera den gamla botten från 1999 den låg på 111 (support)





Vi tar nu fram lite statistik påTKD i form av toppar bottnar på et 20% "swingchart".

Vilket betyder att vi bara intresserar oss för toppar och bottnar där kursändringen varit 20% eller mer. Var dessa ligger i på året gör vi statistik på. Vi kan då se att majoriteten för trendändringar (där vi har topp eller botten) ligger i efteråret och i perioden Septemebr Oktober har vi 36,3% av alla trend ändringar sedan 1995. Mer än en tredjedel alltså.

Eftersom kursen handlats NED sedan juli 2007, betyder en trend ändring att det handlar om en botten om vi får en trend ändring - vilket är i linje med vår support analys.


Med endast ett chart vill jag , nedan, visa att det kan vara läge för köp av IC Company också.

Det är alltid intressant att studera en aktie efter ett "failure move".

Efter brott på den röda supportlinjen, kom aktien starkt tillbaks över linjen (Dubbel Top Breakdown Failure).

Bröt sedan den fallande trendlinjen och därefter övertygande den blå moståndslinjen i vad som lite löst skulle kunna kallas en Cup& Handle. Brottet testades och vi är nu i ny high efter att bolagets rapport blev positivt mottaget denna vecka - inga skyer på IC himlem alltså. Här går TA och FA hand i hand - vilket många på EI är glada för. Lägg också märke till det stora GAP som ligger över aktien. Det skulle inte förvåna mig om aktien är på väg att lukke det Gap.

Nu går jag in och ser forbrydelsen innan jag uppdaterar (och rättar stav fel) med USA i natt (utan att egentligen ha nyheter att berätta ....)

Så är vi klara til nya avsnitt av Forbrydelsen.............

Glömde Danske Bank,
det ser ut som om vi får en paus i fallet på DB om man skall tro tekniken.
Jag är dock lite mer osäker här. Kursen gick lite för långt ned i fredags - strax under all support. Låt oss se om det är ett failure. Det kan vi hoppas på. Det ger ofta häftiga bevegelser i motsatt riktning.

Misstanke om failure kan man få vid kurs över 212. Och "logiken" är som följer: Efter break down ur den gamla botten vid 212, föll vi under trendlinjen i den gröna kilen - vi testade sedan break och föll tillbaks. 212 är nu break punkten som inte skall brytas om den fallande trenden skall vara intakt.

Observera fredagens low - den ligger exakt på en parallel linje till den undre trednlinjen i kilen=support.

Om min teori om dramatiska kursutvecklingar när fallande kiler brytes downside håller stik så "borde" vi få ett kurs ras i denna vecka i DB - sker inte detta utan vi istället bryter 212, skall vi antagligen testa 220. Men redan lukkekurs över 208 (fredagens high=207,75) är en indikation på att det är scenariot vi får se. (Den sista logiken är dock för den äventyrlige med en klar strategi om nånting går fel - och ingenting för konservativa investorer)




Med hänsyn till USA så har jag inte så mycket att tilläga från siste uge och abgenix visade ju också ett chart som täcker det jag set i de stora index - price wise, och chart tekniskt.

Men låt oss se på ett 10 minuters chart över de sista 5 dagarna i QQQQ (ETF för NDX100)med On Balance Volume (OBV) under chartet. OBV visar om det flyter pengar IN eller UT. Och som kan ses så, även om kursutvecklingen neutral, så stiger OBV, vilket indikerar att vi borde få ett upside breakout i pris nästa vecka.



Ser vi på Broker/dealer indexet så har det också legat i en konsoliderings period mellan de röda linjerna. Fredagens lukke kurs låg marginellt över torsdagens high, och dessutom bröt vi (ytterst marginellt) den fallande trendlinjen. Små tecken - men bullish.



Transportation indexet borde också ge signal om den framtida bevegelsen i nästa vecka. Den fallande blå linjen är allt för brant för att ge en pålitlig signal - men den är lättare att bryta än support. Vilket betyder - brytes support, så är det fara på färde - watch out for October!!



Nu har vi några signaler att hålla oss till

En annan sak - många ser FED's beslut den 18 September som avgörande för framtiden - men vi skall också huske på de fyra tidspunkterna på åtet som ofta har betydelse för kursutvecklingen på de finansiella marknaderna Solstice -sommar vinter 20 Juni och 20 December, samt Equinox Efterår och For år 20 Mars och 20 September. detta är tidspunkter på året då vi ofta ser topp/botten / breakout - enegi i marknaderna. Det sker nästa vecka.
DESSUTOM ligger Jorden- Mars och Pluto på linje med Galactic Center och 90 grader mot denna linje ligger Solen. Denna kombination kallas en T-square - en kombination som ofta ses i samband med häftiga kursrörelser.
Det kan bli en intressant vecka....

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking