Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Sunday, September 23, 2007

Kan det sägas tydligare?


Efter att ha ´rotat rund bland pitchforks, fibonacci ratios och trendlinjer har nu Vestas bestämt sig - enough is enough och lämnade området!
Med ett flott breakout gap på övertygande volym slutade aktien i ny 5 års high.
Flott.

Inte nog med det. (chartet nedan) Vi bröt också huvudmotståndslinjen från ATH (blå)
Vi är tillbaks över övre medianlinjen i (grön) pitchfork och bryter samtidigt den viktiga 50% nivåen av den tidigare uppgången från ATL till ATH.


Men innan vi kan anta att ATH på 512 skall atackeras måste vi passera 410 som är markerat med "critical point" i chartet nedan. Det blir nästa utfordring.




När det nu går så gott för VWS, varför sker det inget med C20? Som vi kan se nedan, så ligger vi under både (röd) huvudmotståndslinje och den sista toppen - detta trots att vi sett breakout i andra index.



Förklaringen ligger som vanligt i APM, med sin påverkan på indexet.


Av en för mig, okänd grund har APM bestämt sig för att inte följa den övriga trenden. Men som kan ses (?) så lade aktien sig på support i fredags. I form av Fibonacci support (vandrätta linjer) och medianlinjer från den blå pitchforken. Det har faktiskt bildats en trading range mellan fibonacci 78,6% linjen (grön) och 50% (röd) av hela fallet från Juli toppen till Augusti botten. Enligt min mening så blir det brottet av en de två nivåerna som indikerar aktiens fortsatta riktning.



Men som vi kan se på nedanstående chart har vi igen lagt oss inne i den stigande trenden (grå, regressions kanal) och dessutom stannade augusti-nedgången strax under halslinjen i en inverterad sHs formation. Det finns ingenting i detta chart som indikerar nedgång.



En tidsanalys i form av en fibonacci spiral visar att de lodräta linjerna i spiralen, historiskt set, har haft en tendens till att falla på en topp eller botten. Det finns ingenting som indikerar att det blir annorlunda denna gång. Därför satsar vi på att det sker också denna gång. Högre kurser nästa vecka blir alltså vårt antagande.




En annan förklaring är Danske Banks utveckling - men även där tror jag utvecklingen kan ha vändt. De tre nästa charten indikerar i varje fall att vi har sett en botten - antagligen för en god tid framöver - om man får tro tidsanalysen. Så låt oss börja med den. Den är är enklast att se.

Vi ser nedan en fibonacci spiral (eller tids cykel) och som kan ses så har vi en "hit" (viktig topp eller botten) där de visade fibonacci ratios (lodräta linjer), gör en markering på kursen. Sansynligheten är därför större att 1.786 markering (178,6% av avståndet mellan Jan 1998 och Jun 2001 adderat till Juni 2001) i verkligheten ÄR en trend ändring än att den INTE är. (Sansynligheter är allt vi kan erbjuda i TA - men vem kan lova mer?)



Vi zoomar in på utvecklingen och ser på utvecklingen från jun 2006 i ett daily chart i stället för weekly. TVÅ fib spiraler indikerar nu botten i samma område. Både long term och short term indikerar bottten. Observera också de volum spikes vi sett de sista gångerna vi har haft en botten. Sista tiden har vi haft ännu högre volum - det vittnar om en emotionell botten (sell off)
En botten är ju fint - men det säger ingenting om uppgången.
Dock har vi en ledtråd i chartet nedan.
Den röda kilformationen.
Mina studier säger mig att vi "normalt" sett får en dramatisk nedgång när vi bryter en fallande kil på undersidan. Det är den "naturliga" utvecklingen.
Ibland sker det dock någonting oväntat som gör att denna "naturliga" utveckling stoppar (och reverserar). Och vad hade vi för oväntad händelse i siste uge?
Helicopter Bens surprise ,5% rate cut!
Det var samma dag som DB avbröt sin nedgång och hoppade in i kilen igen, och nu skall alla som hamnade på "fel" sida av utvecklingen in igen (och det var många - det kan vi se på volymen) . det får mig att tro att vi inte behöver vänta ut en "rund" långsam botten.



Detta "break down failure" ses tydligt i nästa chart. Vi har:
1.Fallit igenom en den centrala median linjen i en Pitchfork
2. Botten från Juli 2006
3. Den tidigare omtalade kilen (men ned till den linje som går parallelt med den övre kil-linjen= stöd)

Vi är nu som sagt tillbaks inne i kilen - med hjälp av ett GAP (det vittnar om styrka) och atackerar nu nyckelpunkten 212 den gamla botten, för andra gången.
Bryter vi den på lukkebasis - tror jag också att vi bryter kilen upside och fyrverkeriet kan starta - men låt oss nu ta en sak i taget.


En intressant utveckling är att tiden från toppen i feb till botten var exakt 144 trading days. 144 är det viktigaste Fibonacci talet i hela fibonacci serien ocg 144 eller 72 eller 36, ses ofta i samband med trend ändringar. Även nu alltså.



Vi tittade på SAS i siste uge. Ingenting har skett i aktien - den ligger fortfarande på starkt support och det är svårt att veta vad som skall få aktien att stiga - men support är support och det betyder att den har lättare för att stiga än för att falla. Så det är bara att sätta en stopploss och se tiden an.


Bättre gick det för TK Development. Den aktien respekterade support som vi gick igenom grundligt i siste uge. Efter en outside bullish day i tisdags, såg vi ett break-away gap Onsdag och en lukke kurs fredag på 125,50. Det existerar motstånd vid 127. Brott över den nivåen och vi har en bekräftad Dubbel Botten med potential på 145.


Ett chat med längre perspektiv, visar att TKD aldrig egentligen lämnat sin upptrend.


Lägg däremot märke till det lilla fallet genom den undre (blå) medianlinjen i vår pitchfork. Sådant ett "failure break" indikerar ofta en kraftig reaktion åt andra håller. Jag tror vi bryter den dubbla botten i denna vecka. (se siste uges TDK genomgång för ännu längre perspektiv)



Sveriges toneangivande aktie Eriksson, betedde sig i siste uge, liksom APM. Effter ett ryck upp onsdag föll aktien tillbaks för att testa hals linjen. Frågan är om den fortsätter ned. Fredagens candlestick kan indikera både upp och nedgång.





Vi har dock två korsande medianlinjer nästan precis i lukkekursen. Därför tror jag mandagen blir avgörande för den förtsatta utvecklingen. Får vi högre lukkekurs mandag tror jag fallet är avslutat.



Och det ser ju inte så tokigt ut på andra börser - London f.ex uppvisar break out över motstand och en testa av sista high, är inte osandsynligt.


Samma sak med DAX . Som faktiskt ser ännu mer bullish ut.
1. Vi är nu till baks över botten i den dubla toppen (sort tunn linje 7750,62)
2. Vi är över fibonacci 61,8% linjen
3. Sist men inte mindst vi bryter ut på ovansidan i en Bear flagg. Vi bryter ut på "fel" sida. Det ger ofta dramatiska resultat. Jag ser fram emot ett starkt DAX index.



Och låt oss se vad som händer på andra sidan atlanten. vi ser på två index och det första blir Dow Utilities. Indexet över räntekänsliga aktier.

Också här bruter vi ut precis som i Europa på lägre nivå, med riktning mot sista toppen.



Men det blir först riktigt intressant när vi ser på Nasdaq och vi börjar med indexet. Vi skall se på tre variationer av Nasdaq.
1.Nasdaq indexet (CompQ) som är ett resultat av alla aktier som handlas på Nasdaq börsen - detta index handlas inte.
2. NDX är indexets future kontrakt , som handlas på CME (Chicago Merkatile Exchange)
3. Och slutligen QQQQ en Nasdaq ETF som handlas som en aktie simpelthen (Som Xact-Bull i Sverige).

Chartet nedan är Compq, och som vi kan se (?) så finns det inte tecken på nedtrend eller bearish break. Tvärt om - den röda supportlinjen höll i Augusti "paniken", och vi är igen över den blå stigande trendkanalen. Dessutom är vi också igen över 38,2% fibonacci linjen och det tidigare break kan nu kategoriseras som ett PRE break i stället för ett failure break - rigtigt positivt.




Men det mest intressanta chart menar jag detta är. Vi ser NDX till vänster och ser att Fredagens lukke kurs nästan gick upp till den gamla toppen.
Och till höger ser vi hur QQQQ, den mest spekulativa derivaten av Nasdaq indexet faktist har en ny closing high. Vilket säger mig att vi går mot nya höjder i Nasdaq indexet, vilket också kommer att dra med sig de andra indexen



Låt oss se på QQQQ en sista gång, nedan. Vi ser här en praktful rising wedge och den som följt mina kommentarer vet vid dethär laget att en rising wedge (stigande kilformation) är bearish (negativ). Då vet man också att ett brott på "fel" sida" kan generera en nästan explosiv uppgång. OM det skall ske, brukar det oftast ske omkring spetsen av kilen - precis där vi nu är. Och breakouts är oftast också explosiva affärer. Vi har här en "dubbel wammy" kombination och chartet ovan har redan gett os en hint om att det ÄR ett breakout på gång - låt oss se vad det sker denna vecka.

Och varför nu explosion?

Svaret ligger i min blog från 2 spetember - "It's not what they say, it's what they do", där jag på slutet förklar den enormt stora short position som ligger i marknaden. Den skall normaliseras och det kan endast göras genom KÖP av aktier. Observera också situationen på Stockholms börsen. Där finner vi att - mätt med volymen i Xact ETF erna - 80% ligger short och 20% ligger long (i Mandags var förhållandet scary 82% mot 18%)

Om vi fortsätter vår contrairian tankegång, så kan vi observera att man nu i pressen börjat argumentera för att räntesänkning en INTE har varit positiv. Den signalerar recession menar man..........

Bullmarkets climbs a wall of worries

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking