Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Thursday, September 27, 2007

TA is beautiful!




Det är sällan man ser sån harmoni i en teknisk analys som i Danske Banks chart ovan.

(klik för större bild)
Det är den harmoni man får när mänskligt beteende få fungera fullständigt fritt i en grupp som är oinfluerad av teknisk analys. Detta är ett chart som visar hur vi upprepar vårt beteende gång på gång på gång......


Grunden till att chartet är oinfluerat av teknisk analys tror jag beror på 2 ting.
1. Endast en liten dela av investorerna i Danske Bank använder sig av TA
2. Konstruktionen på chartet; vad vi ser är DB kurs dividerat med Euro/dollar kursen.
Varför den manipulationen skulle ge bättre TA resultat vet jag inte, men jag ser samma sak i AP Möller B aktien.
Min tanke är att utlandets inflytande på DB banks kurs - beroende på de enorma summor utlandet handlar för - är större än danskarnas handel - anyway, it works.

Chartet är också ritat i logaritmisk skala - därför ser pilarna inte ut att harmoniera med de relationer som skrivs i chartet. Gör vi därför om till linjär skala kan vi se att pilarna faktiskt ÄR lika långa. Det vill säga investorernas reaktioner på en topp formation är att producera en korrektion som är i harmoni med varandra (the market does not repeat itself - it rhymes)

Observera också att den grå linjen som var support i chartet ovan (med logskala=% förändring)nu inte längre är support.
Den blå linjen är support.

Vad betyder det?

Min tanke är att de två supportlinjerna representerar olika stora grupper av investorer som arbetar med olika förutsättningar (Valuta?)






Vad betyder så allt detta praktiskt.
Det betyder att investorerna än en gång har fört ned kursen till en nivå där den historiskt sett inte skall gå längre ned, det kan vi se på pilarnas harmoni.
Det betyder också att vi trendlinje mässigt har long term stöd i aktien och att fall genom linjen sansynligtvis inte skall ske.
Detta bekräftas också av en dynamisk cykel, som slutar precis på trendlinjen.

Ser vi på några statiska cyklar i chartet nedan -bekräftas denna teori.
Observera det man i cykel teori kallar "inversion" hur vi vid top 3 inte har en botten - den har byts ut mot en top. Detta försvakar inte studien - snarare tvärt om - det bekräfta cyklikaliteten.





Gör vi en närstudie på vår "danske" utgåva av DB så ser chartet ut såhär (nedan) .

Det är FYRA ting vi skall se på, som kan ha betydelse.

1Pilarna representerar som i förra charten, tidigare korrektioner mot huvud trenden och när vi har så många exempel som här - representerar det starkt stöd på nuvarande botten nivå.

2 Två Andrews Pitchfork har median linjer som också ligger som stöd under kursen


3. Ringarna visar hur en dynamisk cykel (grå lodrät linje) - som också tidigare i chartet (tops), det är viktigt - "slagit till" i viktiga trend förändrings situationer, nu också ligger på vår botten.


4. Det första GAP vi observerade och funderade över om det skull lukkes - har inte blivit lukket. Snarare tvärtom - ett nytt gap ser dagens ljus idag. det vittnar om en stark aktie, som inte tänker falla i den närmaste framtid.


5. Turn around kom vid 200 - det är klassikt beteende - runda siffror fungerar som magneter på aktieutvecklingen och testen ned till 198 som resulterat i två gaps UPP talar sitt tydliga språk. Denna aktie skall inte ned igen



Chartet nedan ger en idé om vad som kan hända.
Potentialen i kilen är 263,50. Detta är den teoretiska potetialen.

Men den har en förutsättning - KILEN SKALL BRYTAS - om detta sker , har man historiskt sett att kursen testar toppen på kilen. Men det är ingen garanti.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking