Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Wednesday, September 05, 2007

Två teorier

Vi kommer visserligen att tala om allt annat än Danmark och Sverige idag, men konsekvensen av "logiken" (om den är riktig) nedan får också konsekvens på dessa marknader - det är väl ingen som numerar inte är klar över att vi handlar på en global aktiemarknad - där USA bestämmer farten.......




klik på charten för att få dom större




Det finns två teorier omkring den framtida utvecklingen. Den ena utesluter den andra, så om man kan komma överens med sig sjlv om vilken som gäller, så skulle det inte vara ett problem med att positionera sig i marknaden. De utgår båda från Nasdaq indexets utveckling, och idén är att Nasdaq är "the Leader". På samma sätt som Nasdaq ledde uppgången till toppen 2000, och som dom ledde nedgången till botten 2002.

Därför är de viktigt att hålla ögonen på Nasdaq.

Några går ännu längre och säger håll ögonen på SOX indexet. De 20 aktier det index innehåller tillverkar de komponenter (semiconductors) som är nödvändiga för att de flesta Nasdaq firmor skall kunna drivas lönsamtr. (Ooops - det kom visst in lite FA här..... :>)



Frågan är alltså kommer Nasdaq att driva marknaden ner eller upp? Och ser vi på charten ovan så är det Nas som legat efter. Dow har brutit ATH, SP500 testar toppen, och Nas har bara tagit igen fibonacci 38,2% (SOX har gått ännu sämre. Det indikerar att marknaden är svag, att SPX faller ned från sin dubbla topp och att DOW indexets brott var ett failure break - med dom konsekvenser det innebär. Det ser INTE gott ut.



MEN - :>) det är alltid ett MEN.



Låt oss närstudera Nasdaq





BIll McLaren (författaret till många tradingböcker och expert på Gann) skrev en gång att aktier efter en snabb uppgång ofta tar en "tänkepaus", den försöker bestämma sig för vad som skall hända i nästa steg. Och det är ju faktiskt vad som hänt med vårt index. Vi ser tre trend kanaler, varav de grå är Regressions kanaler och den blå är dragen med hjälp av high low punkter. Och det är den blå som är tänke pausen.


Den utveckling den har, kan också karaktäriseras på andra sätt. På engelska kallar man det "coiling" (coil=fjäder(som i madrass), och det är en situation där man sammlar "energi" för nästa utvecklings fas. Upp eller ned.
Ett annat sätt, är att karaktärisera perioden som en Flagg formation. Och det är det säkert någon som protesterar mot, bland annat på grund av den långa tidsperioden. Jag menar dock att chartformationer uppträder på samma sätt i alla tidsperioder och påstår att vi har en flagg formation.
Ett annat problem för många kan vara att en Bull flagg är fallande - denna är stigande.
OK, om den nu är stigande skulle det i så fall vara en Bearflagg?
Nja- en Bear flagg ser man ju i en fallande marknad och här har vi ju varit stigande sedan 2002.
Jag har löst problemet genom att kalla den en "Storm Flagg".
Stormflaggor ser vi der vinden (kursen) är stark och positiv. Break out på översidan ger som regel starka stigningar på kort tid. Och det är precis vad jag förväntar att få se efter den senaste tids utveckling.
I Juli bröt vi ut upside ur den blå kanalen - detta break testades den 16 Augusti och kraften i denna korrektion tror jag kommer att överföras till den fortsatta uppgången precis som teorien bakom stormflaggan. Nu skall vi se om vinden blåser lika kraftig på översidan av flaggan. (om det i verkligheten var en Bearflagg så bryts den blå kanalen på undersidan, är ju bra att veta)

Vad hände sista veckan?
Det kan vi se på bilden nedan.





Det starkaste indexet de sista 6 dagarna var SOX indexet följt av Nasdaq SPX och DOW


Låt oss se på NDX, och vi kan se att den tveksamhet som var i fredags där kursen sluted med en doji vid en gammal top försvann spårlöst över Labor day. Mornig Gap up och inget motsrånd före den gamla toppen.
Låt oss se på fakta.
Mega brott på upptrenden (Röd linje). Detta failure kommer, på grund av den psykologiska impact det har haft och drivit mängder av människor ut ur marknaden - som snart skall in igen - när dimman lättar) generera en massa köps ordrar. Tar vi dessutom i betratande alla som ligger short som skall ur sina positioner, så finns det massor av bränsle för en uppgång (i Xact bear är fördelning 80% Bear och 20% bull och i Januari 2006 var det omvänt -då var 85% Bull och 15% Bear!!! det är sitiautionen Sverige just nu - och den skall reverseras!) .

Detta var antagligen the Bear Trap of the Century.

Jag har i flera år studerat failures eller snarare konsekvensen av failures (ämnet behandlas i den bok om teknisk analys jag i dagarna lagt sista handen på). Om kursen inte gör det den teoretiskt "skall", så ser vi ofta en häftig rörelse i den andra rikningen. Storleken på detta failure bestämmer ofta "konsekvensens" styrka.





Att detta failure har varit "rimligt" stort kan vi kanske vara eniga om. Och gårdagens kursutveckling indikera också detta.
Lägg också märke till oscillatorn i botten, den uppvisar en "springboard" även kallad "hidden divergence" i relation till kursen. (gör en google search på termerna om du inte känner begreppet), den är bullish och ses ofta i slutet av korrektioner.

Mitt favoritchart i det hänseendet är IBM, som demonstrerar "failureteorien" i all tydlighet.




Utvecklingen i SOX indexet, demonstreras av SMH som är SOX's ETF, som handlas som en aktie - den ger på så sätt lite mer precis information om stämningen i marknaden.

Det kan väl inte härska tvivel om vad den signalerar. Efter att ha testat support linjengrundligt igenom. Sist med ett failure break demonstrerade den klart och tydligt i går att den inte vill ha med den linjen att göra igen. Break out ur en inverteras H&S formation i fredags med ett break away gap och i går med ett continuation gap.

Vad händer i resten av världen?

FT indexet i England uppvisar också break out i en inverterad H&S formation. Många vill säkert att vi skall över den gamla toppen, men för mig är detta en klassist H& formation.



För att inte tala om DAX indexet- verkligen klassisk. Och den kommer efter ett failure break a´la IBM ovan. Lägg här marke till hur minimalt detta failre är relativt till USA. Det vittnar om styrka i DAX, vilket också bekräftas av den schwung som indexet bryter hals linjen på - redan i torsdags med ett break away gap. Och äver den gamla toppen dagen efter. I går avslutas showet med en bullish engulfing (Candle stick)

Det är möjligt att att det skrivs om kris i tidningarna - men det reflekteras inte i aktiekurserna.

It's not what they say it's what they do. det gäller fortfarande.




PS

Tack för info Bugno och lynx, mht till volymfrågan i bloggen innan, så är det riktig att det kan vara nånting man skall vara observant på. Men enligt min erfarenhet, så har vi ofta liten volym efter en panikl rörelse (spike bottom) som vi såg den 16 augusti. Det kan vara förklaringen.

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking