Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Wednesday, June 21, 2006

Index Update June 21

Genom att klicka på charten blir dom större o tydligare.Och i bottn till höger finns en "globus" man kan klikke på så blir chartet ännu tydligare (och större)Vad jag skriver skall inte betraktas som en rekomendation till att handla, köpa eller sälja. Och jag beskriver bara min personliga uppfattning samt teoretiska teorier omkring Teknisk analys.

Låt oss börja med Dow Jones fram till igår tirsdag.





Vad vi ser är en exemplarisk Head and shoulder formation med en grön halslinje som bröts downside den 6 juni.

Vi har nu testat denna linje i 4 dagar utan att lyckas bryta igenom. Oscillatorn i botten av chartet uppvisar "hidden divergence (HD)" också kallat "springboard". HD brukar vi se i slutet av en korrektion, vilket de sista 5 dagarna kan karekteriseras som. The road of least resistance är nu ned.


Nästa chart är Nasdaq Composite.




Vi ser här två (negativa) kilformation. Båda är brutna downside, vilket indikerar fallande priser. potentialen i en kil, är botten av formationen.
Den röda kilen har brutits övertygande och har testats (3) utan att vi kommit in i formationen igen. Vi har heller inte lyckats komma över den gröna motstandslinjen, trots att den faller skarpt. Det vittnar om ett svagt marked.

Nedan ett chart på Nasdaq 100, som är future kontrakten på Nasdaq indexet.


Detta chart är oerhört precist. Vi har legat på den fallande motstandslinjen i 4 dagar och de sista två dagarna har linjen blivit klart avvisad av kursutvecklingen. Gårdagens "Japaneese Candlestick" bild är också negativ. Lägg också märke till att kursen vänder på median line av en pitchfork (röd)

Så ser vi på QQQQ, en EFT av Nasdaq 100.


Detta chart visar den fara vi eventuellt står inför.
En negativ (blå) kil som en gång brutits downside, men som (vilket inte är ovanligt) korrigerat tillbaks upp till den övre linjen i kilen.
Och det är här vi kan få en idé om den fortsatta utvecklingen och på vilket sätt den sker.
1. Faller vi igenom den undre linjen igen, kan vi förvänta ett dramatiskt fall i QQQQ och Nasdaq indexet (husk också H&S i Dow Jones)
2. Bryter vi den övre linjen som just nu testas borde vi kunna se stigande kursen och i varje fall 40 borde kunna testas. Vad som sen sker beror på hur detta motstånd på verkar kursen...

Standard & Poor 500 indexet är lite mer sloppy, men uppvisar inte en mer positiv bild för det.

Beskedet är det samma: overhead resistance - minst motstand syd på.

DAX


Vi upplever samma precision i DAX indexet som i övriga index.
Efter brott på huvudsupportlinjen görs ett svagt försök på att testa linjen underifrån. Försöket stoppas av botten från 22 Maj samt den fallande huvud motstands linjen.
Vi har nu ännu en ledtråd på den framtida utvecklingen.
1)Faller vi idag (lukkekurs) under gårdagens öppningskurs, så får vi ett "bearish engulfing" candlestick, vilket indikerar lägre kurser.
2) Det betyder också att vi bryter den blå (svaga) supportlinjen under kursen.
dagens utveckling är alltså vigtig för att få en idé om framtiden.

Vad sker det så i OMX20


Faktiskt detsamma som i alla andra vigtiga index.

Vi har lagt oss precis under den fallande motstandslinjen som nu bearbetas underifrån för fjärde dagen.

Av den klassiske W.D Gann lärde vi oss att ett genombrott oftast sker vid 4e försöket. Klarar vi altså inte att bryta igenom idag, så förminskas chanserna för ett upside break av linjen.

Personligen vill jag hellst över 368.27 (botten från 31/5) för att jag skall tror på en rimlig uppgång.

Följer också OMX indexet minsta motsatandens lag, vilket jag menar, så har det lättare för att falla än stiga.



Ett chart från programmet "Galactic Trader"



Dn vita markeringen är den dag Planeten Uranus är stationär och börjar gå "baklänges" på himlen. Retrograde.

http://www.lasalle.edu/~smithsc/Astronomy/retrograd.html

Ray Merriman har visat i en av sina böcker hur denna situation sammanfaller med topp/botten vid 77% av de tillfällen han studerat (de sista 55 åren...)

De gula linjerna är Uranus' "Planetary lines". Observera hur den vita markeringen (Dow's pris den dagen) stoppar upp på linjen - som utgör kraftigt motstand när den sammanfaller med annan astrolonomisk konstellation som berör planeten Uranus. En topp förväntas nu (av mig...) den dagen.

Om planetary lines, se:

http://www.astroadvisor.com/planetarypricecharts.html

Pink/röd/blå markering i chartet är andra planet konstellationer som historiskt visat sig sammanfalla med topp/botten/acceleration i marknaden (i vänstra övre hörnet står konstellationen).

Den 2 Juni har vi 3 st i en period på 2 dagar - och Dow Jones indexet vände pliktskydigast näsan nedåt....

Desvärre ser jag, med utgångspunkt från dessa chart någon anledning till att ändra min uppfattning att världen aktie index kommer att fortsätta falla - kanske ända fram till Oktober

Så vill jag gerne önske god st Hans

PS

St Hans är en av de dagar på året(+/- ett para dagar) som ofta ger energi till någon eller några av de finasiella marknaderna - jag ser ofta stora utsving i speciellt valuta - men man vet aldrig var det rammer. Låt oss se var det sker denne gang.



No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking