Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Thursday, June 15, 2006

Update OMX,VWS och NOVO

Genom att klicka på charten blir dom större o tydligare.Och i bottn till höger finns en "globus" man kan klikke på så blir chartet ännu tydligare (och större)Vad jag skriver skall inte betraktas som en rekomendation till att handla, köpa eller sälja. Och jag beskriver bara min personliga uppfattning samt teoretiska teorier omkring Teknisk analys.



OMX har stoppat upp på ett perfekt 61.8% Fibonacci ratio.Den rebound vi nu får se (?) kan ge temperaturen på det fall vi hitintills har sett.En svag uppgång (eller ingen alls) indikerar ett svagt marked.Mitt gaett är att vi kommer att nå någon av punkterna 1,2 eller 3 i chartet ovan
1= Apex i kilen + 50% nivåen av fallet.
2= Gammal botten
3= Huvud support linjen som nu är modstand
Det kan bli vem som hellst av dessa linjer - att vi kommer över linjen vid 3 betvivlar jag.

Jag har tidigare haft uppfattningen att det fall vi sett bærjan av skulle pågå fram till Juni 21-22. Vad jag borde ha sagt är nog att jag förväntar trend change i den perioden. Om nu kurserna har funnit support på denna nivå, betyder det att 21-22 kan vara en topp i stället för en botten. Att vi skulle få en topp passar bra i ett annat scenarion, nämligen att marknaden ofta ger, de stackars investorer som missat tåget, en second chance.
Och tåget i detta fall skulle vara breakdown ur huvud trendlinjen med fortsättning i en bearmarket.
Den uppgång vi nu eventuellt ser till 1,2 eller3 ger alltså de, som NU är övertygade om att vi får fallande kurser en tid framöver, ännu en chans att komma ur sina positioner.

Nästa chart är Novo weekly





Som kan ses, så har vi kraftig stötte long term i 343 området, som också varit nede och testats idag efter de första stigningar i dag på morgonen.
en uppgång till mer än 380 tror jag inte är realistiskt i mitt övergripande negativa scenari. Och jag ser Novo som en short term trade.





Ser också otroligt intressant ut som enkel aktie, men ett overdrivet negativt market kan naturligtvis påverk aktien negativt (liksom olieprisen)
Vi har lämnat support omkring 130, och det har vi gjort med kraft.Ett gap på väg upp i dag har resulterat i att vi har fått en "Island Reversal" http://www.incrediblecharts.com/technical/island_reversal.htm , vilket om gapet ikke lukkes är en botten formation


Weekly Vestas nedan



Ser också imponerande ut. Vi har fallit tillbaks till den långsigtiga trendlinjen. Utvecklingen långsigtigt går "by the book". Nu skall den sorte trendlinjen hellst hålla...Vad som är intressant med VWS är TIDs perspektivet (de lodräta linjerna).Vi kan se en massa linjer i området där vi nu är. De kommer från 4 Fiobonacci tids cyklar. Och när vi har många cyklar som samlas i en tidsperiod, brukar det indikera trend change. Och trendchange i ett fallande marked betyder att den nya trenden är UPP - vilket ju också bekräftas av daily chart

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking