Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Friday, June 30, 2006

VESTAS – THE TRAIN IS LEAVING THE STATION – ALL ABOARD!

Desvärre blev jag först färdig med denna blog efter lukketid igår(och fick inte heller köpt några aktier :(

Men bloggen kan ju vara en stötte för aktion ändå. Dagens utveckling menar jag bekräftar min slutsats på det kraftigaste...



Efter att i början av 2006 ha brutit ut över den röda huvdmotstands linjen från 2001, som så precist har prickat in topparna 1,2 och 3 samt toppen ultimo 2005 och topparna aldeles inna break out (a och b) har nu linjen testats vid c och d. Observera att den sista toppen är högre än den näst sista. Och att de ligger strax över 61.8% gränsen för rekyl (0.618 i chartet). 61.8% som är ett av de vigtigaste fib ratios.

Detta test har skett vid sammanfallandet av 5 (!) fibonacci spiraler, som har olika utgångspunkter i kursutvecklingen lodräta linjer där varje ”spiral” har var sin färg. Sådand ett ”cluster” brukar ofta ses i turn around situationer. Observera speciellt den långa cyclus från 1998 med en perfekt 2.618 (eller 261.8% (fib) av den första cyclus)

Min slutsats är att, Vestas nu har testat breakout linjen två gånger, att testet var positivt och att vi snart kommer att se en uppgång mot gamla höjder.


Vi skall se på några daily charts för detaljstudier.





Detta chart kan se lite o-organiserat ut med alla sina linjer, men låt oss ta dom en och en.

De lodräta linjerna är igen fib spiraler – men i ett mindre perspektiv. Vi kan här se att vi har ett ”cluster” vid botten den 22 maj. Den gröna spiralen indikerar energi den 1 Juli (Lördag). Ett break out (eller topp) fredag eller kanske mandag mistänker jag.

Vi hade idag breaout ur den röda triangeln, som också är intressant om man studerar den undre linjen. Den undre linjen kan också ses som halslinjen i en sHs formation. Observera då det falska break down vi hade i början av Juni. Det skall vi ha i tankarna för den fortsatta utvecklingen.
a) Kursen stannade vid den gröna linjen från toppen 2000.
b) De två dagarna ser ut att bilda en ”island reversal”, som är en stark botten formation om gap ikke lukkes.
c) Downside failure breaks ger ofta dramatiska stigningar

Se också den tunnna blå linjen hur precist den fångat toppar och bottnar och till sist gör ett lille failure break innan kursen lukker PÅ linjen. Flott prestation.
Ser vi på oscillatorn i botten så formar den en ”hidden divergence” vars sista botten indikerar att korrektionen är slut.




Vad vi ser här, är framför allt att den svarta huvudmotstands linjen från toppen av long term break out är bruten. Vår island reversal är tydligare och att den blå konsoliderings trianeln nu också är bruten upside, vilket indikerar högre kursen.

Den starkase motstanden menar jag nu är bruten 152.75 (fibonacci 0.382) samt den gröna linjen vid 154. Vi har så 3 motstandslinjer som också kan orsaka besvär, men jag menar grundjobbet är utfört och kommer vi upp omkring 156 så blir en 154 en god support nivå.

Se vidare nästa chart.


Här kan vi bättre se vår Island reversal och det flotta gap vi har på väg ned och påväg upp. Här kan vi också tydligare den inverterade Head&Shoulder formationen jag tidigare talat om, med dess neckline.

Det fina med den situation vi nu sitter i, är att vi med rätt god säkerhet om någon dag kan förutsäga den långsigtiga utvecklingen.
1. Ett break out med positiv test av neckline indikerar att vi långsigtigt skall över toppen (190) den 8 maj.
2. Negativ test (tillbaka under neckline) , indikerar en H&S failure. Jag påpekade den 10 Januari, i min första blog, en liknande failure i APM (kurs 62500) och varnade för de långsigtiga implikationerna och indikerade att OMX kunde falla till 355 (aktuellt blev det 348). OM – OM vi får en sådan failure, är sisken stor för ett liknande negativt scenario i VWS = hastigt fallande kurser.

Update Fredag 30/6 kl



Det ser ut som om gårdagens analys var korrekt. Alla motstandspunkter har nu passerats och 154 är nu stark stötte.

Som jag ser det så skall vi i varje fall lukke det gap vi kan se högre upp. Med stor sansynlighet skall vi teste toppen och jag tror att testet blir positivt. Dvs vi skall över toppen - tidsperspektiv - unknown.......

Och varför stiger så Vesats - mnga vill ju ha grunden - som om charts inte var tillräckligt ;>)


Man kunde jun tänka sig att det beror på att crude oil hade break out igår......

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking