Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Wednesday, June 28, 2006

Sometimes you're HOT sometimes you're NOT

Är det nånting här i världen som kan göra en person ödmjuk, så är det aktiemarknaden. Det skall man vara klar över när man sticker fram näsan och det har jag än en gång fått påskrivet för......
Min okritiskt positiva karaktäristik av utvecklingen på guldmarknaden, möttes omedelbart med stigningar, vilket bland annat gjorde att jag köpte mer TRE.
Men det skulle jag aldrig ha gjort!!!
Så föll dom som en sten, vilket var scenario "B" som aldrig diskuterades i bloggen nedan.

Vad har så hänt idag? Har hela scenariot ifråna förra bloggen totalt förändrats?

Egentligen inte, men men osäkerheten är större, och om utvecklingen följer det scenario jag åberopar, så kanske det sker med en fördröjning.

Låt oss se på några charts. Först vårt "seasonal" chart



Om vi detalj studerar chartet, kan vi se att det finns möjlighet till ännu en botten i Guld fram till den 3 Juli, vilket, by the way, är en dag från aphelion= den dag på året då jorden är längst från solen, vilket också ibland sammanfaller med vigtiga trendchanges i marknaden.
Men efter 3 Juli +/- borde det vara UPP för guld (enligt detta chart).
Vad som har hänt alltså, kan vara att vi skall genomleva den sista knäkken i chartet.



Dagens utveckling i silver i dag ger gör inte bilden klarare. Dagens Candlestick blev en "gravestone doji".

Om den uppträder på toppen av en uppgång så är den bearish. Uppträder den i en botten formation är den bullish. Och vad har vi så här?? Hmmmmm


Dagens högsta var toppen av den 11 dagar långa konstellationen och doji'en kan alltså kvalificera för en topp doji.
MEN,dagens lukkekurs var också den lägsta de sista 5 dagarna och kan alltså kvalificeras som en botten doji. Och ser vi noga efter, så kan vi se att dagens close var högre än dagens open. Man kan alltså argumentera för en positiv situation, men med negativ bias,,,,!! (i silver..)

Nästa chart är guld



Chartet på miner om silver chartet, men dagens candlestick är bearish. vad vi ser är en "Bearish Engulfin", som är short term negativ, vilket kan bekräfta den negativa tolkningen av Silver, men några egentliga "facts" har vi ju egentligen inte. Vi tolkar situationen.

Men det är ju egentligen Guld aktier som intresserar de flesta, så låt oss se på XAU, som är indexet för de traditionella guld och silver aktierna.


Vad vi ser är detsamma som i guld chartet. En "Bearsih Engulfing" candlestick. MEN vi är fortfarande inne i den stigande kilen (som ju per definition är negativ).
Dessutom, låt oss se på hur Bearish Engulfing har påverkat kursen tidigare.
Här kan vi se att "6" och "2" har följts av lång nedgång, men "3" och "4" har endast resulterat i EN dags nedgång och "5" resulterade i uppgång . Och i förrgår vid "a" hade vi en bullish engulfing, viket har resulterat i 2 dagars uppgång. Var det allt? Har bilden blivit klarare? Nej, egentligen inte...

Vad med Swiss franc?


Det finns egentligen ingenting som motsäger uppfattningen att Swiss skall upp i kurs - så den delen av analysen är oförändrad.

Och vad med TRE


Här kan man också tolka situationen på två sätt .
1. ser man på de 8 sista dagarna så kan det se ut som en dubbel top.
Men
2. eftersom botten dag 2 inte blev bruten är den ännu inte konfirmerad.
dessutom var dagens utveckling en typisk korrektion efter en lång stigning.
Kursen har också funnit support i flera former.
a) Gammal top
b) Lille low
c) Ptichfork
d) 50MA
50MA är dessutom forfarande i stigning.

Jag menar att dagens utveckling alltså kan betecknas som korrektion och är ett gott köps tillfälle i aktien eftersom man kan sätta SL under support, vilket minimerar risken.

Men läs också vad jag skriver som avslutning.

Man skall vara klar över risken med Guld, så vi ser på chartet en gång till.




De sista uppgången kan tolkas som en Bearflagg, som jag i denna situation har stor respekt för. Bryter vi den finns möjligheten, inte bara, att vi får en dubbel botten (positivt), men det finns ingen garanti för att fallet stannar vi den den tidigare botten.
Över huvud taget skall vi huske på att USA's centralbank chef kommer med ränte besked i dagarna - och jag tror det är en god ide att stå på sidelinjen tills röken har klarnat omkring räntan och dess implikationer.

Som avslutning några ord från en mästare (Buddha):
"Believe nothing, no matter where you read it, or who said i; no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense."

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking