Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Sunday, June 04, 2006

Är festen slut part III

Bloggen är daterad den 4 Juni då jag började skriva på den, men av någon anledning fick jag skrivblockering och har först fått den färdig här på morgoen den 7 Juni.

Genom att klicka på charten blir dom större o tydligare.Och i bottn till höger finns en "globus" man kan klikke på så blir chartet ännu tydligare (och större)Vad jag skriver skall inte betraktas som en rekomendation till att handla, köpa eller sälja. Och jag beskriver bara min personliga uppfattning samt teoretiska teorier omkring Teknisk analys.

Blogger var nede i natt, så det blev ett litet hastverk här till morgonen, men jag hoppas jag fått fört framthe main message, som jag ser det.

Den 1 Maj I Bloggen "Är festen slut? Part II" indikerar jag med diverse charts att vi börjar nå toppen i aktiemarknaden. Och den 14 Maj i "Top of the BullMarket or correction?" indikerar jag att att den uppgången vi sett från 2003 till 2006 är den första korrektion i starten på en lång Bearmarket. Och att det är i det perspektivet vi skall se de prisbevegelser som har hänt sedan toppen i Maj.
Frågan är så om den nedgång vi sett de sista dagarna är en korrektion eller en ny trend?

Med hjälp av några charts och annan informormation vill jag visa min uppfattning av situationen. Och vi talar dom om en strikt teknisk analys.

Låt oss först se på Dow Jones, det starkaste av de amerikanske index, som nästan lyckats nå sin gamal topp från 2000.







Vad vi ser är en Elliotwave tolkning, som indikerar att vad vi sett från 2002, är ABC korrektion efter den första vågen ned från år 2000.
Om den tolkningen är rigtig (vilket daily chart längre ned indikerar), betyder det att vi nu skall ned i våg (stor) 3, vilket är den kraftigaste, längsta och mest farliga i en Bearmarket. Det betyder också att vi skall långt ned under 2002 botten.
Om detta antagande är rigtig, får vi de första indikationerna på, i denna månad, som antagligen kommer att uppvisa stora kursutsving.

En ewave analys på ett daily Dow chart visas nedan


Chartet visar två saker
1. Ett perrfekt brott på en Head and Shoulder formation där vi först bryter neckline och dagen efter försöker komma över för att sedan falla tillbaks under linjen och sluta med en ny closing low.
2. En perfekt Ewave count som följer upp på det tidigare veckochartet som indikerar attdet var toppen vi såg den 10 Maj

Ofta uppvisar olika indexes breakdowns samtidigt, men på olika sätt, vilket vi kan konstatera nedan





Vad vi ser är QQQQ som är en slags aktie (som kan handlas som en aktie i USA), som är ett derivat av Nasdaq 100 future'n.


Vi ser här en annan typ av Head and Shoulder. Densträcker sig över längre tid. ”Smart Money” har haft längre tid på sig att sälja aktier till ”Dumb Money” .
Detta är också ett perfekt TA chart. Efter brott på halslinjen bildar kursen en ”Bear Flagg (grön) och toppen testar neckline underifrån.
Flaggan bröts tirsdag den 6e och testades underifrån Onsdag 7/6.
Vi var inne i formationen men blev avvisad vid 50% nivåen och kursen slutade i ny closing low.
Konsolideringen är över och vi borde få några negativa dagar på samma sätt som vi kan se över flaggan. (lägg märke till hur planet kombinationerna effektivt stoppade vidare upppgång den 2 och 7 Juni – detta är klassiska kombinationer)
Vad sker det så senare?

Se på chartet nedan.







Vad vi ser är ett seasonal chart, som visar den genomsnittliga utecklinge sedd över många år och budskapet är att vi kan förvänta fallande kurser ända fram till Oktober - statistiskt sett.


Men för att bättre förstå vår sitution måste vi ha perspektiv. Det räcker inte att se på utvecklingen inom 6-7 månader för att känna trenden.
Vår Ewave count ovan gav en hint. Men jag föreslår att man studerar mitt inlägg från 14 May:"Top of the BullMarket or correction?" där redogör jag för var vi befinner oss i historien.

Till detta skall läggas ytterligare två bilder.

Den första visar situationen vid toppen i Augusti 1987 .

Vi hade fyra planeter på rad och Mercur hade en trading day innan korsat ders parad. Detta är en ikke vanlig situation i vårt universe och när det händer, så får det ofta konsekvenser på någon av de finansiell marknaderna...




Den 5e Juni, Mandag, hade vi en likande konstellation, vi har bara bytt ut Mars mot planeten Uranus, som ofta associeras med stora utsving tops, bottnar och trend break.

Den 5e hade vi dessutom jorden i 90graders vinkel till denna linje av planeter.

En potent kombination.



Detta är bara en av likheterna med 1987. Det finns fler, som jag visat i tidigare blogs.
Det kan vara svårt att förstå sammanhanget med aktiemarkedet, men efter att ha studerat sammanhanget i 10 år rent statistisk törs jag inte ignorera att det kan finnas ett sammanhang. Men det är naturligtvis upp till var och en att använda informationen.


DAX indexet bröt igenom sin huvudsupport linje Tirsdag och testade den i går Onsdag samtidigt som fick en ny intraday low. Med utvecklingen på USA’s marknad Onsdag, bryter vi antagligen support idag





Det danska indexet uppvisar ett liknande mönster som DAX
Break down och nu intraday low.





Vilken slutsats kan vi dra av dessa charts?

MIN slutsats är att den uppgången efter fallet, som alla väntat på för att komma ur sina positioner den kom aldrig. Sista chansen var den konsolidering vi sett de sista dagarna.

Vad kommer så att hända?

Jag visar vad som hände på Jakartas aktiemarknad i natt efter konsolidering de sista dagarna - hong kong visar samma bild.



Mina vänner - detta är ingen hygge lek längre det kan bli blodigt alvar och jag hoppas ni alla har en nödplan redo för worst case scenario!

För längre perspektiv , se 1 och 14 Maj

stickan

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking