Stickan's Technical Support


Husk at klikke på charten för att se en större bild!
Min email: stickans@gmail.com . Hvis du vil ha information om mit aktiebrev.

Sometimes you're hot, sometimes you're NOT!


Please understand, I am not always right, nor am I always wrong.Sometimes I just get lucky and sometimes I don't. The market can change at a seconds notice, so all predictions are good only at the time made.

DETTA ER LITE AV DEN FEEDBACK JAG FÅT SEDAN STARTEN I JANUARI:
---------
Eminent arbejde Stig
Ligeledes rapporten fra i går. Hver en krone værd !
(P)
Tak for det. Bare lige for at give lidt feedback: jeg er oppe med over 50% allerede i år uden brug af gearing andet end produkter der allerede er gearede (XACT, QLD osv.). Jeg har udmærket forståelse for markedet, teknisk analyse og 100% styr på mit money managment…men uden dit nyhedsbrev ville jeg slet slet ikke kunne have tvunget SÅ meget ud af markedet – det er der SLET ingen tvivl om.
(R)
Hej Stickan - jeg var en af dem der på grundlag af din analyse gik long fredag - og realiserede i går ca. 50.000 kr i gevindster - så keep up the good work - jeg burde nok have ladet profit løbe - men syntes at vi burde have en modreaktion på de store stigninger - hvilket vi vist ikke får - så jeg må jo genkøbe i dag.
(F)
Jamen Stig, vi som kunder jo bare glade for det høje serviceniveau! Der er ingen tvivl om at jeg ikke ville være kommet så helskindet igennem denne nedtur uden dit nyhedsbrev og bidrag til debatten og nu ser det også ud til at jeg får opbygget en pæn profit på det med XACT og ETF’ere. (R)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig! Jeg er ret ny i aktieverdenen, startede i januar 2007. Takket være dit aktiebrev på EI valgte jeg at sælge alt inden sidste sommerferie og det har sparet mig for adskillige hundrede tusinde i tab. TAK. (C)

Hej Stig. Ville bare sige, at denne weekends TS var "spitzen-klasse". Jeg lærer en masse hver eneste gang, men denne her var helt i særklasse! (J)


Wednesday, August 15, 2007

Perspektivet

Om denne side kommer upp så opdateres inte bloggen automatiskt.
klik så på linken her nede:

http://tatalk.blogspot.com/2007/08/this-was-crash_18.html



Så skall vi flytta lite gränser igen.........






Jag har nu i lång tid varnat för den 15 Augusti, och utgångspunkten har varit den planetkonstellation vi ser i toppen av bloggen. Problemet med astro konstellationer, lång tid innan de inträffar, är att man inte vet vilket av de tre möjliga alternativen nedan, vi kan förvänta. Vad vi vet, är att vi antagligen får en topp, botten eller breakout/acceleration. De första alternativen uppträder ca 85% av gångerna och det vi nu upplever (break down)inträffar 15% av de tillfällen en viktig aspekt uppstår.


När man närmar sig dagen, kan man koncentrera sig om kring två alternativ. Ett faller bort, beroende på om vi är i upptrend eller ned trend. Handlar kursen UPP, tiden innan, så förväntar vi en topp. Om trenden är negativ på väg in i aspekten - så är chansen 85% för en botten och 15% för ett break down (eventuellt krasch). Desvärre blev det alternativ 2 som var den starka kraften igår den 15 augusti.


Det är hur man använder denna form ava analys - timing. Att förbereda sig på en händels - att "veta" när någonting skall inträffa och sedan när tidpunkten närmar sig använda Teknisk analys till. När vi sedan är på dagen, så vet vi VAD som hänt. Vad aviserna skriver är då irrelevant.


Genom att låta datorn översätta planet konstellationerna til PRIS, med hjälp av "planetary lines", kan vi se vad som hände. I krysset i chartet nedan, skulle kursen vänt - i stället bryter vi igenom. Igen vill jag använda mig av en av Sherlock Holms tekniken. The "barking dog technique". Det är vad som INTE hände, som berättar vad som SKALL hända (The dog didn't bark - that was the clue!). Det var HÄR vi skulle vända - det gjorde kursen ej - så skall vi NED - simple my dear Watson...







Det viktiga är att förstå nu - när vi sett vad som skett - detta är inte en botten! Detta är ett breakout! Var botten ligger är fullständigt omöjlig att veta - om vi nu förutsätter att det är 'likvidets krisen' som är problemet - så vet INGEN hur stor problemet är - eftersom det handlar om finansiella instrument som inte finns registrerade centralt och vars värde inte ens bankerna själva känner till, finns det heller ingen möjlighet att värdera läget.


Så låt oss på ett historiskt tillfälle

Börja med att läsa om Long Term Capital Managemnent :

http://en.wikipedia.org/wiki/Long-Term_Capital_Management

Vad som hände 1998 är nästan en parallel till vad vi ser idag (likviditetskris/finansiell kris).

Nasdaq toppade den gången den 20 Juli !!


2007 toppar vi den 2007 21 Juli!!!
Efter att ha sysslat med teknisk analys i mer än 25 år tror jag inte på tillfälligheter längre.

1998 varade nedgången i 84 kalender dagar och 60 trading days (TD) - (60-90-144-72 är vanliga tidsperioder för trender)

Nedgången i pris, var på nästan 29,25%
Vi har nu haft en nedgång (t.o.m igår) på 26 kalender dagar (18 TD) och 8,62%(tom igår) .


Räkn altså med en längre nedgång.



Vi låter vårt "seasonal" chart visa vägen - blå linje




Men låt oss se på hur vi låg i marknaden den gången och nu- vi använder oss av S&P 500.





Vad som nu är viktigt att förstå är- PERSPEKTIVET - 1998 låg vi mitt i ett bullmarket och krisen var en korrektion i denna bull market. Idag ligger vi aldeles under topp no 2 i en superbullmarket.

Om vi nu ser på utvecklingen från 1950 , i chartet nedan, så kan vi se den fantastiska Bullmarket vi deltagit i.

Om vi får en liknande nedgång som 1998 "på grund av" samma slags kris, så har jag lagt in 30% markeringen i chartet.

Utan detta chart är 30% nedgång svår att föreställa sig - men i detta perspektiv, ser det inte så farligt ut. Problemet är att man normalt inte vet vilket perspektiv som är den underliggande trended. Genomgången i dagens blog, menar jag visar att vi inte skall fokusera kortsiktig - det är det långa perpektivet vi skall studera. Och om vi tänker på saken , så är de derivat problem vi talar om i dag, som ett problem, inget som uppstått kortsiktigt - det är en lång process som utvecklats under många år och som nu skall korrigera. Korrektioner går alltid fortare än utvecklingen.









I chartet ovan skall vi koncentrera oss på är linjen AB till höger i chartet. Bryts den så har vig BIG problem. Det var den korte historie - och för många räcker den historien. För den som är intresserad i bakgrund (den låååånge historie), gör jag nu ett försök.

Aktieutveckling i stort, bygger på energi . Den energi som "the colletive" mind tillsammans producerar i hela utvecklings processen. De dagar vi nu upplevernu, är ett glimrande exempel - den som läst det minsta om aktier påstår idag att kurserna drives känslomässigt - pass på, det är känslorna som tar överhanden säger man.
Men man missar the main point. Det är ALLTID känslorna som avgör om vi skall köpa eller sälja - så kan vi tro vad vi vill (man skall bara läsa inläggen på EI för att så hur dåligt underbyggda de flesta köp och salg är. Jag går heller inte fri. Jag kan lägga ned timtal på en god och korrekt analys - köpa aktien och sedan några dagar senare sälja för att jag fått en NY "fin idé" - och glömde analysen som naturligtvis visade sig vara korrekt - känslorna tog överhanden över analysen). Jag tror det är många som känner igen sig - om man är ärlig.

Ok - så låt oss vara eniga - känslorna styr marknaden - alltid.
Vi går vidare till vårt chart och ser när vi har haft emotionella utbrott. Det har vi vid topp/botten/acceleration (ofta kallat krasch).
Det gäller nu att markera de viktigaste tillfällen i TID och PRIS.

Jag vill gärna argumentera för att 1974 startade vi vår bullmarket. Punkt "D" i chartet. Denna punkt sammanbinder jag med toppen 1987 där den den största kraschen i modern tid intrträffade och vi får nu den gröna linjen AB i mitten av chartet. Denna linje representerar "the speed of the market" rettesnoren för utvecklingen.


En parallel linje lägges vi botten av AB till höger chartet = botten av vår sista bullmarket. Denna linje har vi stött på 3 gånger efter botten - vi gör nu, i dagarna, ett fjärde försöket att bryta linjen (W.D Gann fann redan i början av seklet att fjärde försöket brukar lyckas...).


Dessa linjer har vi dragit manuellt, men nu sätter vi computern på arbete - vi drar Babson lines,
(som även kallas action- reaction lines) och använder samma punkter för att dra grund linje AB. Vi väljer sedan den punkt som genererar avståndet mellan support/resistance linjerna - det blir "C" den förra botten, 1970.
Observera nu var linjern ligger och deras haeldning.
Den näst sista linjen (AB) th i chartet är identisk med vår först dragna linje. Det betyder att den är en produkt av energi punkterna 1970/1974/1987, som är ryggraden ivår stora bullmarket. Brytes den, så finns risken att vi skall ned och testa nästa linje. Ett brott är av stor betydelse.

Danmark

C20 indexet - weekly chart. De lodräta linjern visar det samband mellan long term tops/bottoms som existerar. Denna Fibonacci cykel, indikerar att den topp vi ser och den nedgång vi kortsiktigt sett dom sista dagarna är av övergripande natur. Fibonacci motståndet över toppen är av samma natur. Observera oscillatorn i botten av chartet - den uppvisar vad vi kallar "Kiss of Death" detta är en mycket negativ indikator, som i detta chart indikerar fortsatt nedgån - husk detta är ett weekly chart, och en nedgång skall ses i detta perspektiv.







Låt oss se på några breaks och vad för slags break det är vi sett i USA indexen.

Transportation indexet:
detta är ett viktigt index, men kanske ännu mer viktigt vad som hänt.
1 först får vi ett break ur den stigande kilen till botten markerad med L t.h.
2.Efter det försöker indexet komma in i kilen igen - break down "testas". det misslyckas och vi får ny low (3) - detta är klassisk TA på break downs. Och TA mässigt är nu trenden NED. Potentialen är botten på kilen 4134.



Ett weekly chart, visar att också den långa trenden har brutits



Utillities indexet - samma sak - först breakdown - sedan test ock så the final punch - ny low.



Broker dealer indexet.

Indexet är på väg ned mot potentialen i den röda kilen, strax under 200 - och det betyder tydligt brott på trended från 2003. Som redan är bruten....



QQQQ aka Nasdaq uppvisar ett rigtigt dårligt chart. Först ett upside break out som ett av de mest bullish break out vi ser. detta break har nu förvandlats till ett failure och failure straffas hårt. Stark Bull blir nu stark Bear.



Sox indexet, ser inte bättre ut. Tydligt break av undre linje samt 200 dagars glidande genomsnitt.



Det var det långa och korta perspektivet...
vh

No comments:

hit counter
Payday Loan On Line

Counters
Matchmaking